WANDELEXCURSIE ONTDEK ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€105
Prijs
Vanaf€105
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 12 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3011

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 6.5 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 12
Details

WANDELEXCURSIE ONTDEK ISTANBUL

Op het treinstation Sirkeci, het laatste halte van de wereldberoemde Oriënt Express, luister je naar Istanbuls rijke geschiedenis en ook een beetje geschiedenis van Turkije. Over de Galatabrug lopen wij naar de overzijde aan de oever van Karaköy (de oude wijk van de zeelieden), het Fransız Geçidi (Franse Passage) weerspiegelt, de sterke aanwezigheid van Europese handelaren gedurende het Ottomaanse tijdperk aan Istanbuls havenkwartier: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Verzamelpunt

Het treinstation Sirkeci, Café Orient Express

Inbegrepen

 • Entreegelden
 • Lunch
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de Lunch en bij koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Programma

WANDELEXCURSIE ONTDEK ISTANBUL

Op het treinstation Sirkeci, het laatste halte van de wereldberoemde Oriënt Express, luister je naar Istanbuls rijke geschiedenis en ook een beetje geschiedenis van Turkije. Over de Galatabrug lopen wij naar de overzijde aan de oever van Karaköy (de oude wijk van de zeelieden), het Fransız Geçidi (Franse Passage) weerspiegelt, de sterke aanwezigheid van Europese handelaren gedurende het Ottomaanse tijdperk aan Istanbuls havenkwartier.

Via de Kamodo Trappen (Art Nouvea stijl), klimmen wij naar Galata Toren. De Kamodo familie van Sefardische afkomst had zich na de Inquisitie vanuit het Iberisch schiereiland in het Ottomaanse rijk gevestigd. In Istanbul heeft de Ottomaanse, joodse bankier familie veel aan liefdadigheid gedaan onder anderen “de Trappen van Kamodo”. De eerste Galata Toren werd gebouwd in 528 ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Deze werd tijdens de Kruistochten verwoest, maar in 1348 bouwden de Genuezen een nieuwe, die later het hart van de wijk Galata werd. Tegenwoordig is het mede door het uitzicht over de hele stad een toeristische trekpleister. De koffie pauze nemen wij in Lebon Patisserie, deze werd geopend door Eduard Lebon, de chef-kok van de Franse ambassade, in de 19e eeuw. De taarten waren zo beroemd, dat de gasten die naar Istanbul kwamen met de Orient-Expres-Trein, eerst naar Lebon kwamen en een taart aten. Bij de monding van de Lebon-gangers was, “Chez Lebon, de tout est bon” ooit een spreuk. Natuurlijk gaan wij ook Turks fruit of baklava proeven. Tegenover de Galatabrug verkocht in 1864 Hafiz Mustafa al stroperige baklava, lokum en chocolade. In zijn winkeltje in Istiklal Caddesi (een van de meest bekendste straat van in Istanbul) is er weinig veranderd. Torenhoge stapels zoetigheden en potten met lekkernijen brengen zowel Turken als toeristen in de verleiding. In het Pera Museum kunt u naast de Oriëntaalse kunst en kunstvoorwerpen ook het schilderij van de beroemde Ottomaanse schilder en oprichter van het archeologisch museum van Istanbuls, Osman Hamdi Bey ‘de schildpadleraar’ bekijken. We sluiten de dag in de nostalgische buurt Pera af, waar u heerlijk relaxed van een glas wijn of een kopje Turkse koffie kunt genieten.

• ’s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant in Beyoğlu. (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Prijs € 105 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Photos

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Hotel Sultania “Boutique Class”

 • Blauwe Moskee ca. 600 m
 • Restaurant & Bar
 • Spa & Wellness

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!