SİVAS: DE PRACHT VAN DE MUQARNAS

0
Prijs
Vanaf€145
Prijs
Vanaf€145
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

4207

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Sivas (VAS)
Sivas
Min leeftijd : Voor alle leeftijden
Max aantal deelnemers: 14
Details

SİVAS: DE PRACHT VAN DE MUQARNAS

Sivas, de op één na grootste stad van Turkije qua oppervlakte, ligt strategisch aan historische handelsroutes, waaronder de Zijderoute en de Koningsroute. Met zijn rijke historische bouwwerken uit de Seltsjoekse periode, zoals de Gökmedrese, Şifaiye Medrese en Çifte Minareli Medrese, staat de stad bekend als ‘Darul-Ulema’ (Stad van Geleerden). Het hoofdkwartier van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog (1919-1922), dat werd gebruikt door het Comité van Afgevaardigden en Mustafa Kemal Atatürk, is een andere historische attractie. De Grote Moskee en het ziekenhuis van Divriği zijn een van de eerste locaties in Turkije die zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst: Een reis exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation van Sivas opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of op het vliegveld/busstation v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen!
Programma

SİVAS: DE PRACHT VAN DE MUQARNAS

We starten onze culturele dagexcursie met een bezoek aan het grootste bewaard gebleven Seltsjoekse ziekenhuis, de Sifaiye Medrese (Medische School), gesticht in 1217-1218 door de Seltsjoekse sultan Izzeddin Keykavus, wiens graf een van de weinige bewaard gebleven is. Volgens de originele akte was dit ziekenhuis een centrum voor interne geneeskunde, chirurgie en geestelijke gezondheid. Het Çifte Minareli Medrese, werd gebouwd in 1217 door Vezir Şemseddin Cüveynî, een vooraanstaande figuur en minister in het Ilkhanid-rijk, dat deel uitmaakte van het Grote Mongoolse Rijk. Dit rijk ontstond als gevolg van de veroveringen van Hulagu, de kleinzoon van Dzjengis Khan, en vestigde zijn dominantie van het centrum van Iran tot het binnenland van Anatolië, langs de rivier de Ceyhan. Vandaag de dag blijft van deze medrese alleen de voorgevel over. Deze gevel wordt gedomineerd door een monumentaal portaal van kalksteen en marmer, met daarboven de twee polychrome bakstenen minaretten waaraan de medrese zijn naam dankt. De Gökmedrese (ook geschreven als Gök Medrese) is een van de belangrijkste gebouwen waar Turkse architectuur en ornamentele kunst samenkomen. Uit inscripties verspreid over verschillende delen van het gebouw blijkt dat het in 1271 werd opgericht door Vezir Ata Fahreddin Ali tijdens het bewind van Gıyaseddin Keyhusrev III, zoon van Kılıçarslan IV. Het werd opgetrokken in steen door de metselaar en architect Kaluyan el-Konevi (van Konya), wiens naam aan weerszijden van de portiekdeur staat gegraveerd. Het gebouw diende oorspronkelijk als een instituut voor religieuze wetenschappen en werd in 1926 omgevormd tot een museum. Verder bezoeken we in Sivas het hoofdkwartier van de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog (1919-1922), gebruikt door het Comité van Afgevaardigden en Mustafa Kemal Atatürk. Gebouwd en gebruikt als school tussen 1892 en 1911, heeft dit gebouw een uitzonderlijke en belangrijke rol gespeeld in de vroege geschiedenis van de Turkse Republiek.

Na de lunch rijden we richting de stad Divriği, waar de Grote Moskee en het ziekenhuis van Divriği een van de eerste locaties in Turkije zijn die zijn opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De moskee werd gesticht in 1228-1229 door Emir Ahmed Şah, als gevolg van de cruciale overwinning van de Seltsjoekse Turken op het Byzantijnse leger in de Slag om Malazgirt in 1071. Deze historische gebeurtenis opende de weg naar de Turkse overheersing van Anatolië. Bovendien stichtte zijn vrouw, Melike Turan Melek, het aangrenzende ziekenhuis. De moskee is goed bewaard gebleven en kent een legendarische geschiedenis, waaronder het gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog als geheime kluis voor de schat van het Topkapi-paleis. De uiterst geavanceerde techniek van de moskee maakt het een uniek meesterwerk van islamitische architectuur. Op de terugweg bezoeken we de stad Kangal, bekend om zijn beroemde bewakingshonden. Deze honden, vermoedelijk de inspiratie voor de naam van het Kangal-district, migreerden vanuit Centraal-Azië en brachten dit ras mee. De voorouders van de Centraal-Aziatische ovcharka zijn Tibetaanse herdershonden. Oorspronkelijk werden ze ingezet om huizen, kuddes en herders te beschermen tegen wolven, beren en jakhalzen, en als karavaanbegeleiders.

’s Middags lunchen we in een restaurant waar specialiteiten uit de veelzijdige Anatolische keuken worden geserveerd.

Prijs € 145 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Kinderen: 0-2 jaar gratis, 3 t/m 11 jaar: € 75

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's

Tips! Op zoek naar accommodaties in Sivas? Wij raden;

The Green Park

 • Luchthaven Sivas ca. 25 km
 • Gokmedrese op ca.2 km
 • Cifte Minareli Medrese op ca. 2,5 km

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

3 bezoekers bekijken deze excursie nu!