THRACIË, HET TOSCANE VAN TURKIJE

0
Prijs
Vanaf€335
Prijs
Vanaf€335
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6934

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

2-daagse wijnreis vanuit Istanbul
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Gallipoli
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 12
Details

THRACIË, HET TOSCANE VAN TURKIJE

Op ongeveer een een uur rijden van Istanbul begint een wijnroute langs wijngaarden waar u natuurlijk wijn kunt proeven, heerlijk kunt eten en soms ook kunt overnachten. En zelfs als u geen liefhebber bent van alcohol is een bezoek aan de wijnhuizen, waar ook andere producten worden verkocht, de moeite waard: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, vliegveld of busstation van Istanbul (gelegen in het Europese deel van de stad) v.v
 • Welkomstcocktail
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Entreegelden
 • Alle wijnproeverijen tijdens de reis
 • We bezoeken vijf wijngaarden. Tijdens onze wijnproeverijen proeft u 3 wijnen, keuze uit rood, wit of rosé (proefglazen) en hierbij worden wat brood, olijven geserveerd
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotels en-/ of huisjes of cottages nabij gelegen de wijngaard.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Istanbul
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

THRACIË, HET TOSCANE VAN TURKIJE

Thracië is het deel van Turkije dat op het Europese continent ligt. Het gebied is altijd van strategisch belang geweest en kent een rijke historie maar minder bekend is dat hier ook heerlijke wijnen worden verbouwd: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Op ongeveer een een uur rijden van Istanbul begint een wijnroute langs wijngaarden waar u natuurlijk wijn kunt proeven, heerlijk kunt eten en soms ook kunt overnachten. En zelfs als u geen liefhebber bent van alcohol is een bezoek aan de wijnhuizen, waar ook andere producten worden verkocht, de moeite waard. Turkije heeft na Spanje, China, Frankrijk en Italië, de grootste oppervlakte aan druivengaarden ter wereld maar omdat slechts ongeveer een kwart van de Turkse druiven wordt gereserveerd voor wijnproductie staat Turkije niet bekend als een wijnland. In de laatste decennia hebben Franse wijnmeesters en adviseurs een grote invloed op de ontwikkeling van de Turkse wijnbouw gehad en dit heeft geleid tot de aanplant van vele Franse druiven­rassen zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Franc en de Viognier. Maar de laatste jaren zijn er enkele bekende wijnmakerijen en nieuwe producenten die ook geleidelijk met oude Turkse druivensoorten zoals met Papazkarası, Karasakız of Yapıncak naam aan het maken zijn. Een voorbeeld van een jong wijnhuis waar naast Franse druivenrassen ook lokale druivenrassen worden gebruikt is het familiebedrijf  Suvla Wines op het historische schiereiland Gallipoli.

Tijdens deze 2-daagse wijnreis bezoek u de idyllische wijngaarden en proeft hier niet alleen de verrukkelijke wijnen maar ook de lokale landbouwproducten die hier verkocht worden. U zult versteld staan van wat de wijnstreek Thracië u te bieden heeft.

Voor een bezoek aan de wereldberoemde antieke stad Troje, waar volgens Homerus de beroemde oorlog tussen Trojanen en Grieken plaatsvond, steken we de Dardanellen over, de zeestraat die het Europese en Aziatische deel van Turkije scheidt.

Prijs € 335 p.p.

Minimum deelname: 4 personen.

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!