Bestemmingen

Turkse Rivièra

/Toon alle excursies

Excursies aan de Turkse Rivièra

Het plaatsje Side aan de Turkse Rivièra is vooral geliefd vanwege de historische sites en mooie zandstranden. Het antieke Side bestaat uit een agora, fontein, acropolis en de tempel van Apollo, majestueus gelegen aan het water.

Excursies aan de Lycische kust

Aan de Lycische kust ligt Xanthos, een belangrijke stad van het Lycische Rijk. Je vindt er veel resten, waaronder een amfitheater, poorten, tempels en oude stadsmuren. Vlakbij ligt het heiligdom Letoon.

Egeïsche kust

/Toon alle excursies

Excursies aan de Egeïsche kust

Ooit stond in Bodrum het beroemde Mausoleum van Halicarnassus, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen voor de charme van deze populaire bestemming.

Noord-Egeïsche kust

/Toon alle excursies
Excursies aan de Noord-Egeïsche Kust
 
Een bezoek aan Efese, het commerciële centrum van de Oudheid, is het hoogtepunt van elke reis naar Turkije. De ruïnes bevatten onder andere de overblijfselen van een theater, een gymnasium, een agora, baden en de Bibliotheek van Celsus. 

Dagtrips en excursies in Istanbul

Dankzij de boeiende historie als voormalige hoofdstad van het Romeinse- Byzantijnse- en Ottomaanse Rijk is het aantal culturele bezienswaardigheden ongekend. Paleizen, moskeeën, musea, archeologische vondsten, het zijn er tientallen. 

Excursies in Anatolië

Nemrut is vooral bekend vanwege de enorme, in steen uitgehouwen beelden van diverse goden op de berg. Voor de grafheuvel staan de kolossale stenen hoofden van Antiochus, leeuwen, adelaars en goden.