GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

0
Prijs
Vanaf€105
Prijs
Vanaf€105
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

2681

Waarom Destination Turkey?

  • De meest complete website
  • Bijzondere excursies
  • Beste prijs en kwaliteitverhouding
  • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072
contact@destinationturkey.nl



Booking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
IST, ADB, BJV, DLM
Egeïsche & Lycische kust, Istanbul
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 6
Details

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt bereiden: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Mobil Ticket

Geprinte of mobiele voucher worden geaccepteerd.

Inbegrepen

  • Transfer van en naar je hotel of vliegveld/busstation v.v.
  • Entreegelden
  • Tijdens de lunch 2 glazen wijn (keuze uit rood, wit en roze) of frisdrank.
  • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd.
  • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

  • Overige drankjes
  • Fooien (optioneel)

Extra informatie

  • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
  • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
  • Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen!
Programma

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt bereiden.

Tijdens deze kookworkshop leer je zijn culinaire reiservaringen, tevens staan er ook bijzondere historische plaatsen, die door Archestratus zijn bezocht op het programma.

Onder het genot van een kop koffie of thee, wordt u geïnformeerd over de belangrijkste ingrediënten van de recepten van Archestratus en  over de details van het programma van de kookworkshop. We maken minimaal twee gerechten uit het boek van Archestratus, maar er staat ook een traditioneel streekgerecht op het menu. Uiteraard kookt u uitsluitend met verse en lokale producten en ingrediënten uit de streek.

Bij een kookworkshop mag zeker een bezoek aan een van de vele wijngaarden in de regio niet ontbreken. Er is geen betere plaats om een mooie dag af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de omgeving, waar u een kijkje kunt nemen in de opslagkelders en waar we met een heerlijk glas wijn kunnen proosten op een mooie dag.

Prijs € 105 p.p.
Minimum deelname: 2 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

U kunt deze kookworkshop ook met de culinaire geheimen van de Ottomaanse en Turkse keuken combineren!

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!