HEMINGWAY’S ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€145
Prijs
Vanaf€145
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 12 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

4193

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dez
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

WANDELEXCURSIE: HEMINGWAY’S ISTANBUL

Volg Hemingway door het Istanbul van de jaren twintig. Loop bij deze wandelexcursie in dezelfde buurten, door de straten, drink cocktail in dezelfde bars, eet in dezelfde restaurants en bezoek hetzelfde hotels: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Verzamelpunt

Het treinstation Sirkeci, Café Orient Express.

Inbegrepen

 • Entreegelden
 • Lunch
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 3 wijnen (keuze uit rood of wit (proefglazen) en hierbij worden wat brood, olijven en kaas geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

WANDELEXCURSIE: HEMINGWAY’S ISTANBUL

Volg Hemingway door het Istanbul van de jaren twintig. Loop bij deze wandelexcursie in dezelfde buurten, door de straten, drink cocktail in dezelfde bars, eet in dezelfde restaurants en bezoek hetzelfde hotels. Ontdek al wandelend de monumenten van de bruisende wereldstad Istanbul: exclusief door Yavuz Atac samengesteld.

De wandeling begint met een bezoek aan het treinstation Sirkeci, waar Hemingway eind september 1922, als een 23-jarige journalist met de wereldberoemde Oriënt Express vanuit Parijs arriveerde. Hier luister je naar de bezetting van Istanbul (toen de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk), door de geallieerden waaronder Engeland, Frankrijk, Italië en Griekenland. Over de Galatabrug lopen wij naar de overzijde aan de oever van Karaköy (de oude wijk van de zeelieden), het Fransız Geçidi (Cité Française) weerspiegelt, de sterke aanwezigheid van Europese handelaren gedurende het Ottomaanse tijdperk aan Istanbuls havenkwartier. Via de Kamodo Trappen (Art Nouvea stijl), klimmen wij naar Galata Toren. De eerste Galata Toren werd gebouwd in 528 ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Deze werd tijdens de Kruistochten verwoest, maar in 1348 bouwden de Genuezen een nieuwe, die later het hart van de wijk Galata werd. Tegenwoordig is het mede door het uitzicht over de hele stad een toeristische trekpleister. Daarna lopen we over de Istiklal Straat (Grande Rue de Péra), waar de monumentale panden en de historische tram oude tijden doen herleven. De koffie pauze nemen wij in Lebon Patisserie, deze werd geopend door Eduard Lebon, de chef-kok van de Franse ambassade, in de 19e eeuw. De taarten waren zo beroemd, dat de gasten die naar Istanbul kwamen met de Orient-Expres-Trein, eerst naar Lebon kwamen en een taart aten. Bij de monding van de Lebon-gangers was, “Chez Lebon, de tout est bon” ooit een spreuk. Na de lunch bezoeken we de Grand Hotel de Londres, waar de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway logeerde. Daarna even een pauze bij Orient Bar van de Hotel Pera Palas. Onze gids verteld waarom de legendarische gasten, waaronder ook de Engelse schrijver Agatha Christie, de Nederlandse spionne Mata Hari, Jackie Onasis, Zsa Zsa Gabor, Greta Garbo en koning Edward VIII, voor dit hotel kozen en welke tafel Ernest Hemingway zijn cocktails dronk. In het nabijgelegen Pera Museum kunt u onder andere het schilderij ‘de schildpadleraar’ van de beroemde Ottomaanse schilder en oprichter van het archeologisch museum Osman Hamdi Bey bekijken. We sluiten de dag af in de nostalgische buurt Beyoğlu (Péra), waar u heerlijk relaxed van wijnen van lokale producenten kunt genieten in de historische wijnbar Pano, die geopend werd in 1898. 

’s Middags lunchen we bij Hacı Abdullah, het eerste gelicentieerde restaurant dat is geopend met toestemming van Sultan Abdul Hamid II. (1901) Als een van de iconische etablissementen in Beyoğlu, houdt het restaurant de tradities van de Ottomaanse koninklijke keuken levend.

Prijs € 145,- p.p.
Minimum deelname 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips!  Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Hotel Yasmak Sultan

 • Luchthaven Istanbul op ca. 50 km
 • Sfeervolle à la carte restaurant
 • Spa & Welness

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!