HET CHRISTELIJK ERFGOED VAN ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3026

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dec
Istanbul
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HET CHRISTELIJKE ERFGOED VAN ISTANBUL

De excursie begint met een wandeling langs de prachtige Gouden Hoorn, de perfecte introductie tot het christelijke erfgoed van Istanbul, de stad die in 330 na Christus door keizer Constantijn als Constantinopel werd gesticht. We zien de kerk van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel, ooit een van de veertien autocefale kerken van het orthodoxe christendom. 

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera of Taksim) opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera en Taksim) v.v
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

HET CHRISTELIJKE ERFGOED VAN ISTANBUL

De excursie begint met een wandeling langs de prachtige Gouden Hoorn, de perfecte introductie tot het christelijke erfgoed van Istanbul, de stad die in 330 na Christus door keizer Constantijn als Constantinopel werd gesticht. We zien de kerk van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel, ooit een van de veertien autocefale kerken van het orthodoxe christendom. Onze tour door christelijk-orthodox Istanbul vervolgt met een bezoek aan de wijk Balat en de Bulgaarse IJzeren Kerk, die per spoor naar Istanbul werd gebracht en in 1898 werd voltooid. Vervolgens bewonderen we de imposante Byzantijnse stadsmuren waarvan de oudste delen dateren uit de vijfde eeuw. Via deze muren, nu UNESCO werelderfgoed, werd in 1453 het christelijke Constantinopel veroverd. We zien de Byzantijnse Gouden Poort die na 1453 onderdeel werd van het Ottomaanse Yedikule-fort. Binnen de stadsmuren bezoeken we de zogenaamde Kleine Hagia Sophia, de voormalige Sergios en Bacchus kerk die evenals de Hagia Sophia in de zesde eeuw werd gebouwd. Het is nu een moskee maar de inscripties en zuilen uit de christelijke tijd zijn nog steeds aanwezig. Na de lunch gaan we naar de Galata-toren, een 14e-eeuwse stenen toren die door de christelijke gemeenschap afkomstig uit Genua in het stadsdeel Galata werd gebouwd. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de oude stad, de Gouden Hoorn, de Bosporus en de Zee van Mamara. We maken een korte wandeling door de wijk, over de negentiende-eeuwse Istiklal straat naar de Antoniuskerk, de mooiste katholieke kerk van Istanbul, gebouwd in 1912.

Prijs € 135,- p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!