CARIËN: KRUISPUNT VAN DE EGEÏSCHE- EN MIDDELLANDSE ZEE

0
Prijs
Vanaf€695
Prijs
Vanaf€695
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6606

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse wandelvakantie
Feb - Mei & Sept - Nov
Dalaman (DLM) Bodrum (BJV)
Marmaris
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

CARIËN: KRUISPUNT VAN DE EGEÏSCHE- EN MIDDELLANDSE ZEE

De “Carian Trail” is de meest recent uitgezette langeafstandswandelroute in Turkije en is vernoemd naar de oude Carische beschaving die het gebied bewoonde. De route brengt u langs de ruige kust van het Bozburun schiereneiland waar de ruïnes van Carische nederzettingen met namen als Hydas, Bybassos, Syrna en Amos in een prachtig landschap liggen. Daarnaast wandelen we ook door authentieke dorpjes waar de bevolking u gastvrij zal ontvangen: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het busstation/vliegveld opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van vliegveld Dalaman of Bodrum v.v
 • Lunchbox tijdens de wandelingen
 • Engels of Nederlandstalige begeleiding tijdens de wandelingen
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel bij het plaatse Selimiye of Bozburun, net buiten het dorp op een unike locatie met adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee.

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Dalaman of busreis naar Marmaris
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Het meest geschikte seizoen voor wandelen aan de Zuid-Egeïsche kust is het voor- en najaar (februari-mei of van midden september tot november). Midden in de zomer is het er te warm voor uitgebreide wandeltochten.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Dalaman, wordt u opgehaald en naar het schilderachtige vissersdorpje Selimiye gebracht, dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Selimiye is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee. In de directe omgeving bevinden zich de resten van antieke Carische steden, waarvan we er aan aantal zullen verkennen.

Dag 2Van Selimiye naar Bozburun

Vandaag start onze wandeling vanuit de accommodatie in Selimiye en gaat over het oude dorpspad richting de top van de heuvel. Onderweg genieten we van geweldige uitzichten. Afdalend bereiken we het idyllische vissersdorpje Bozburun waar u kunt neerstrijken op een terras of op het strand en kunt zwemmen in de Middellandse Zee. Op de terugweg bekijken we ook een van de werven van de traditionele bootbouwers van Bozburun.
Wandelduur: ca. 5 uur

Dag 3Het antieke Hydas

Hydas is gelegen in de baai van Selimiye, aan de oostkant van Turgut, waar nog overblijfselen te zien zijn van de antieke stadsmuren en graftombes. De observatietorens van de oude stad liggen ongeveer 3 kilometer verderop. Vervolgens wandelen we langs de mooie kustlijn naar Kızkumu (meisjeszand), waar volgens de legende de dochter van koning Bybassos verdronken is. Halverwege de baar liggen de resten van het kasteel van de antieke stad Bybassos. Bij de ingang van Orhaniye (Jachthaven) zijn overblijfselen van een klooster met mozaïeken te zien.
Wandelduur: ca. 6,5 uur

Dag 4Taşlıca, Kırkkuyular en Söğüt

Per minibus rijden we naar Taşlıca, gelegen aan een mooie baai met antieke ruïnes. De overblijfselen van het Carische stadje Phoenix liggen circa 4 km buiten het dorp. Als je de heuvel beklimt tref je eerst de overblijfselen van de necropool. De Acropolis van de stad ligt op de Asar heuvel. We wandelen vanuit hier naar Kırkkuyular, waar veel oude, verlaten stenen huizen staan en maar liefst 41 waterputten. In het dorpscentrum kunnen we een kopje Turkse koffie of thee te drinken. We wandelen ongeveer 5 kilometer verder naar Söğüt en op 1 km ten zuidwesten van het dorp zien we de overblijfselen van het antieke Thyssanos. Op terugweg naar Selimiye genieten we van de prachtige kustlijn. Wandelduur: ca. 5,5 uur

Dag 5Het historisch stadcentrum van Marmaris

Na het ontbijt worden we naar Marmaris gebracht. Midden in het historisch centrum lopen we door de smalle en steile straatjes en via trappen omhoog naar het door Ioniërs gestichte en daarna door de Ottomanen verbouwde kasteel. Een ander Ottomaans gebouw in de stad is Hafza Sultan Karavanserai dat dateert uit 1545. Ook het archeologisch park Iyilik Kayaliklari (Rotsen van de Goedheid) is een bezoek meer dan waard. Tijdens de opgravingen zijn archeologen hier op ruïnes van de oude stad Physkos (4e eeuw v. Chr.) gestuit. Onze wandeling eindigt vlakbij de jachthaven, waar u een terrasje kunt pakken of kunt winkelen. Ter afsluiting kunt u heerlijk relaxen in een oude Turkse hamam (badhuis) met verschillende soorten massages (entree hamam en massages niet inbegrepen). Hier wacht de minibus op en brengt ons terug naar hotel.
Wandelduur: ca. 3,5 uur

Dag 6Bayır en Syrna

Na het ontbijt rijden we 20 minuten richting Bayır naar het startpunt van de wandeling. Bayır is gelegen tussen de heuvels en een monumentale plataan van naar schatting 2000 jaar oud is het symbool van het dorp. Men claimt dat het dorpje is gebouwd op de resten van de antieke stad Syrna waar een tempel stond die gewijd was aan Asklepios, God van de Geneeskunst. Ongeveer 2 km ten noordoosten van het dorp bevindt zich de Acropolis met ruïnes van de antieke stad Syrna. U heeft ook nog de gelegenheid om een heerlijke duik in de zee te nemen.
Wandelduur: ca. 6,5 uur

Dag 7Vrij

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen. U kunt zwemmen en snorkelen bij het hotel of slenteren over de boulevard van Selimiye of Bozburun. U kunt ook een bootexcursie maken (niet inbegrepen) en heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in idyllische baaien.

Dag 8Terugreis

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het busstation of het vliegveld van Dalaman.

• Prijs pro persoon €695 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!