CULTUURSCHATTEN VAN TURKIJE

0
Prijs
Vanaf€385
Prijs
Vanaf€385
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6082

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse excursiereis
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Turkse Rivièra
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

CULTUURSCHATTEN VAN TURKIJE

Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u de mooiste antieke steden gelegen ten noorden van Antalya: Sagalassos, Hierapolis en niet te vergeten het hoog in de bergen gelegen en relatief onbekende antieke stad Kibyra: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, busstation of vliegveld v.v
 • Lunch (dag 2, dag 3 en dag 4)
 • Entreegelden
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een buitengewoon sfeervol hotel in Ottomaanse stijl in het historische, oude centrum van Antalya. Het hotel heeft een zwembad en een uitstekend restaurant met een bar
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren Thermalhotel in Pamukkale.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen voor de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Antalya of op het busstation wordt u opgehaald en naar een buitengewoon sfeervol hotel in Ottomaanse stijl in het historische centrum van Antalya, bij de pittoreske jachthaven, gebracht. Het hotel heeft een zwembad en een uitstekend restaurant met een bar.

Dag 2Sagalassos

s’ Morgens rijdt u naar Sagalassos, een van de best bewaarde steden van de oudheid, gelegen 110 km ten noorde van Antalya. Vondsten hier gaan terug tot de prehistorie maar de meeste overblijfselen die u nu in Sagalassos kunt zien zijn afkomstig uit de Romeinse tijd. Vooral in de tijd van keizer Hadrianus werd er veel gebouwd. Dit had te maken met de status van ‘Eerste stad van Pisidië’. en de keizerlijke vieringen en evenementen die er vanaf dat moment plaatsvonden. De Keizerlijke Thermen, de tempel van Apollo, de Neon Bibliotheek en het Hadriaans of Antonijns Nymphaeum (pronkfontein) werden alle in de 2e eeuw n. Chr. gebouwd. De ligging in het Ağllasungebergte en de afscherming door een puinlaag behoedde de antieke stad, die in de negentiende eeuw werd ontdekt, voor plunderingen. Sinds 1989 werkt een internationaal team van vooral Turkse en Belgische archeologen aan de reconstructie van de stad. Het topmonument is de monumentale pronkfontein, het Hadriaans of Antonijns Nymphaeum, waarvan de resten in 1993 ontdekt werden onder een laag puin. Na de reconstructie, die 13 jaar duurde, kon met gebruik van het aanwezige bronwater, de fontein weer in gebruik worden genomen.

Twee overnachtingen in Pamukkale.

Dag 3Pamukkale en Hierapolis

In het binnenland van Klein-Azië bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezoeken hier ook het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad). Verder bekijken we uiteraard de unieke kalkterrassen van Pamukkale.

Dag 4Kibyra

s’ Morgens rijdt u richting de antieke stad Kibyra, ook wel bekend als de “stad van de gladiatoren” is een oude stad zo’n drie kilometer ten noordwesten van Gölhisar. De overblijfselen uit de Romeinse periode bevinden zich in een indrukwekkende staat van bewaring. Het meest spectaculaire gebouw is het Bouleuterion, een publieke plaats dat ook dienstdeed als Odeion, een theater voor muziek, dans en poëzie. De orkestbak heeft een prachtige mozaïekvloer in opus sectile uit het midden van de derde eeuw n.Chr. Het is een 11 meter brede afbeelding van Medusa, compleet met golvende lokken, slangen en nimbus.

Overnachting in Antalya

Dag 5terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kun u Antalya bezoeken.
Maar daarna is de reis toch echt afgelopen en brengt de reisleider u weer terug naar het vliegveld/busstation of hotel.

Wist u dat…
De plaats van de vrouw was bij de Lyciërs ongrieks: op grafstenen wordt zij vaak even groot afgebeeld als de man?

• Prijs pro persoon €385 voor een groep vanaf 4 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!