PARELS VAN DE TURKSE WESTKUST

0
Prijs
Vanaf€525
Prijs
Vanaf€525
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

7180

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse excursiereis
Jan-Jun & Sept-Dec
Izmir (ADB) Bodrum (BJV)
Egeïsche Regio
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

PARELS VAN DE TURKSE WESTKUST

Tijdens deze 5-daagse excursiereis ziet u de de belangrijkste bezienswaardigheden van de Turkse westkust: Efeze, Heraklia, Didyma, Milete en Priëne: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of vliegveld/busstation v.v.
 • Entreegelden
 • Lunch tijdens de excursie
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer, in een bijzonder hotel in Kuşadası.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar de bestemmingen Izmir en Bodrum
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra information

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Minimum aantal deelnemers : 4
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er is geen betere plaats om een mooie wandelreis te beginnen dan in een bijzonder hotel met een ongelofelijk uitzicht over de Egeïsche zee.

Kuşadası is het toeristische en culturele centrum van de Egeïsche kust. Kenmerkend zijn de verschillende stranden verspreidt langs de kustlijn en het gezellige centrum bij de haven waar u winkeltjes, hippe bars en restaurants vindt. Ook de prachtige oude Kervansaray van Mehmet Paşha, nog uit de tijd van de Seldsjoeken, de altijd levendige bazaar en het bekende vogeleiland voor de kust zıjn een bezoek waard.

Dag 2Efeze

Efeze is een van ‘s werelds rijkste archeologische vindplaatsen met indrukwekkende ruïnes uit de klassiek Griekse, Hellenistische, Romeinse en vroeg-Byzantijnse periode. Het is ook nauw verbonden met het begin van het christelijk geloof. Zowel de apostel Johannes als Paulus bezochten de stad en de Maagd Maria zelf zou haar laatste dagen in de buurt hebben doorgebracht. In de antieke stad zien we onder andere het theater, de beroemde bibliotheek van Celsus en de hanghuizen. We bezoeken ook de resten van de enorme Johannesbasiliek, de moskee van Isabey en de tempel van Artemis (een van de zeven wonderen van de antieke wereld). Uiteindelijk maken we een korte pelgrimstocht naar het Huis van de Maagd Maria, dat hoog op een berghelling staat met uitzicht op de Egeïsche Zee en het Griekse eiland Samos.

Dag 3Didyma, Milete, Priëne

De Apollotempel in Didyma is een van de meest indrukwekkende heiligdommen van Turkije. Het Griekse woord ‘didyma’ betekent tweeling, wat waarschijnlijk wijst op twee tempels, een voor Apollo en een voor Artemis. We zien hier ook het gebeeldhouwde hoofd van Medusa. Het indrukwekkendste van het Romeinse theater van Milete zijn de majestueuze zij-ingangen en trapgewelven. Op het hoogste punt van het theater bouwde men een kasteel. Op het opgravingsveld wijst onze gids ons de weg naar de gebeeldhouwde leeuwen, aan de ingang van de beroemde Leeuwenhaven. Milete was in de zesde eeuw voor Chr. een centrum van Griekse filosofie en wetenschap. Vervolgens rijden we naar de overblijfselen van de antieke stad Priëne, fraai gelegen tegen een helling. Het kost wel enige moeite om de helling te beklimmen maar dat blijkt meer dan de moeite waard te zijn.

Dag 4Herakleia

Herakleia, ooit gesticht als havenstad aan de Egeïsche Zee. Toen onder andere door het slib van de rivieren de verbinding met het water werd verbroken, ontstond het Bafameer dat bekend staat als vogelparadijs. Herakleia werd gebouwd op de resten van het antieke Latmos. Naast sommige van de 13 kloosters, die hier vanaf de 7e eeuw zijn gebouwd, zien we ook de Tempel van Athena, een Agora en een theater. De grotten die zich in de buurt van Herakleia werden vroeger bewoond door monniken en kluizenaars, die hier mooie fresco’s hebben achtergelaten op de muren. In de grotten zijn onder andere afbeeldingen van Christus, Maria en heiligen te bewonderen. Herakleia is zeer waarschijnlijk genoemd naar Griekse mythologische figuur Herakles.

Dag 5terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kun u nogmaals Kuşadası bezoeken.
Maar daarna is de reis toch echt afgelopen en brengt de reisleider u weer terug naar het vliegveld/busstation.

Prijs € 525 p.p. voor een groep vanaf 4 personen.

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze wandelreis met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!