HOOGTEPUNTEN VAN WEST-TURKIJE

0
Prijs
Vanaf€625
Prijs
Vanaf€625
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6978

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse rondreis
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Turkije
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 28
Details

HOOGTEPUNTEN VAN WEST-TURKIJE

Deze 8- daagse rondreis brengt u naar de hoogtepunten van West-Turkije. U vliegt naar Istanbul en verblijft twee nachten in deze fascinerende stad. In Troje staat u plotseling voor het beroemde paard, in het antieke Pergamon geniet u van het uitzicht vanaf de Akropolis, in Efeze ziet u de belangrijkste opgravingen van Turkije en via de kalksteenterrassen van Pamukkale bereiken we de badplaats Antalya.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het busstation/vliegveld opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of busstation/vliegveld v.v.
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Ontbijt tijdens de rondreis
 • Diner tijdens de rondreis
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Istanbul of Antalya
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)
 • Entreegelden ca. € 120 per persoon

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis : 6
Programma

Dag 1 Aankomst (ca.40 km)

Na aankomst op de luchthaven van Istanbul volgt de transfer naar het hotel. Twee overnachtingen in Istanbul.

Dag 2 Istanbul (ca. 20 km)

Vandaag maken we een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. Natuurlijk brengen we een bezoek aan het Topkapı-paleis. Verder ziet u de beroemde Hagia Sophia, de Blauwe Moskee met haar zes slanke minaretten en het Hippodroom, ooit een paardenrenbaan. Overnachting in Istanbul.

Dag 3Troje (ca. 350 km)

De heuvel van Hisarlık, het oude Troje , was al rond 3000 v. Chr. bewoond maar de ruïnes dateren uit negen verschillende periodes tot en met de vroeg-Byzantijnse tijd. Troje lag zeer strategisch aan de ingang van de zeestraat Dardanellen, waarover de stad controle uitoefende. De Duitse archeoloog Heinrich Schliemann ontdekte het antieke Troje en tevens dacht hij dat hij de beroemde schat van Priamos gevonden had. Naast de archeologische overblijfselen zien we hier ook een replica van het bekende houten paard dat Homerus in zijn Ilias beschreef en waarmee de Grieken de Trojanen versloegen. Na dit bezoek gaan we verder naar Ayvalik of Burhaniye voor de overnachting.

Dag 4Het oude Pergamon (ca. 200 km)

Langs de Egeïsche Zee gaan we naar Bergama. We rijden de berg omhoog naar de Akropolis van het antieke Pergamon met onder andere het steilste theater van de Griekse oudheid. Daarna rijden we via Izmir naar Kusadasi voor de overnachting.

Dag 5Efeze (ca. 180 km)

Wat opgravingen en antieke oudheid betreft ziet u vandaag het mooiste wat Turkije te bieden heeft. Efeze is een van ‘s werelds rijkste archeologische vindplaatsen met indrukwekkende ruïnes uit de klassieke Griekse, Hellenistische, Romeinse en vroeg-Byzantijnse periode. Het is ook nauw verbonden met het begin van het christelijk geloof. Zowel de apostel Johannes als Paulus bezochten de stad en de Maagd Maria zelf zou haar laatste dagen in de buurt hebben doorgebracht. In de antieke stad zien we onder andere het theater, de beroemde bibliotheek van Celsus en de hanghuizen. Overnachting in Pamukkale.

Dag 6Pamukkale & Hierapolis (ca. 190 km)

In de buurt van de stad Denizli bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezoeken tevens het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad).
Overnachting in Antalya

Dag 7Side, Perge en Aspendos (ca. 100 km)

Iets ten oosten van Antalya bevindt zich Perge, een van de belangrijkste steden van het antieke Pamphylië. De meeste overblijfselen stammen uit de Romeinse periode: het theater, het stadion, de thermen en de prachtige straat met zuilen. Hierna rijden we naar Aspendos. Het theater van Aspendos kan werkelijk wedijveren met elk bouwwerk aan de Turkse kust. Het werd in de 2e eeuw gebouwd en bood plaats aan 15.000 toeschouwers. U zult zien dat dit theater praktisch nog helemaal intact is. Side was een antieke havenstad in Pamphylië maar tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische bestemming en badplaats aan de Turkse Rivièra. Overal in het plaatsje zijn restanten van de antieke stad te zien zoals het theater en de restanten van de Tempel van Apollo die uniek gelegen zijn, direct aan het strand. Overanchting in Antalya

Dag 8Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven of busstation van Antalya.

• Prijs pro persoon €625 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!