LIKYA VINEYARDS “FEEST VAN DE ZON”

0
Prijs
Vanaf€165
Prijs
Vanaf€165
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6472

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Zuid-Egeïsche Kust (DLM)
Elmalı
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

LIKYA VINEYARDS “FEEST VAN DE ZON”

Tijdens deze exclusieve dagexcursie met het thema wandelen, wijn en cultuur bezoekt u de Lycische stad Pinara, één van de drie hoofdsteden van de Lycische federatie, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. We sluiten de dag af bij de wijngaard & het wijnhuis van Likya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel, vliegveld/busstation v.v.
 • Entreegelden
 • Lunch in Wijngaard & Wijnhuis Likya (4-gangen menu)
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 3 wijnen (rood, wit en rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

LIKYA VINEYARDS “FEEST VAN DE ZON”

Tijdens deze exclusieve dagexcursie met het thema wandelen, wijn en cultuur bezoekt u de Lycische stad Pinara, één van de drie hoofdsteden van de Lycische federatie, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. We sluiten de dag af bij de wijngaard & het wijnhuis van Likya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

In de Xanthosvallei, vlakbij het dorp Minare liggen de indrukwekkende resten van de Lycische stad Pinara. De in de 5e eeuw voor Chr. gestichte stad was één van de drie hoofdsteden van de Lycische federatie. We bekijken het amfitheater, de resten van de acropolis, de oude stadsmuren en een van de koningsgraven. Aansluitend rijden we via de hoogvlakte aan de oostkant van het Taurus gebergte verder richting Elmalı (ca. 100 km van Fethiye en Antakya), over een vlakte vol met appelgaarden. Appels zijn voor deze regio een belangrijk product; de stad is er zelfs naar vernoemd. Elmalı betekent namelijk “met appels” in het Turks. Tijdens onze wandeling door het oude centrum van Elmalı ziet u geweldige voorbeelden van de Ottomaanse en  Seltsjoekse architectuur. De enkele Minaret op het marktplein is een werk van de Seltsjoeken. De Ömer Paşa Moskee, gebouwd in 1610, is een prachtig voorbeeld van de klassieke Ottomaanse bouwstijl. De architect was waarschijnlijk een student van de meesterarchitect Sinan. De moskee maakt deel uit van een complex met onder andere een Medrese (school), een Hamam (badhuis)  en het mausoleum. We bezoeken o.a. het archeologisch museum van Elmali, om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van deze plaats en de regio. Hier bewonderen we ook de wereldberoemde schat van Elmalı (500 v.Chr.), ook wel bekend als “De schat van de eeuw”.  In 1984 werden tijdens een illegale opgraving in het dorp Bayındır bij Elmali 1900 zilveren munten gevonden en via Duitse criminelen gesmokkeld naar de VS en Europese landen. Eind jaren 90 van de vorige eeuw heeft Turkije deze schat van het Boston Museum of Fine Arts teruggekregen, die nu in het museum van Elmalı te zien is. In het museum bevindt zich ook de Kızılbel Tombe uit 525 v.Chr., een muurschildering van een krijger op een strijdwagen met zijn familie en zijn hond. Bijzonder zijn ook voorbeelden van begrafenistechnieken, waarbij de doden in grote keramiek potten geplaatst werden. Vervolgens rijden we voor de lunch naar de wijngaard & het wijnhuis van Likya in Elmalı, de grootste wijnproducent aan de Turkse Riviera. De meeste Likya wijnen hebben de namen van de verschillende Lycische steden gekregen, zoals Patara, Araxa, Podali, Myra en  Arykanda, waarmee de Lycische steden in het huidige Turkije weer tot leven komen. Er is geen betere plek om een mooie dag af te sluiten dan in deze wijngaard met een ongelofelijk uitzicht, waar u een kijkje kunt nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessen wijn. Na een informatieve wandeltocht door de wijngaard, proeven we ook drie verschillende wijnen uit deze wijngaard.

Wist u dat…

Lykië werd al bewoond tussen drie- en vierduizend jaar geleden, althans Egyptische en Hethitische teksten vermelden voor de tijd de Luku of Luqqa, een Hethitische stam en in Homerus ‘Ilias’ streden ze onder hun aanvoerders Sarpedon en Glaukos aan de kant van de Trojanen tegen de Grieken. 

Prijs € 165 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Photos
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!