LAND OF LIGHTS

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6708

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 6.5 uur
Mei - Okt
Zuid-Egeïsche Kust (DLM)
Fethiye
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

LAND OF LIGHTS

Wandelen, wijn & cultuur aan de Lycische kust. We bezoeken de monumentale Lycische rotsgraven van Telmessos, Paspatur het oude centrum van Fethiye, de verlaten stad Kayaköy en de prachtige lagune van Ölüdeniz. Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel aan de Lycische kust of vliegveld/busstation in de regio v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

LAND OF LIGHTS

Wandelen, wijn & cultuur aan de Lycische kust. We bezoeken de monumentale Lycische rotsgraven van Telmessos, Paspatur het oude centrum van Fethiye, de verlaten stad Kayaköy en de prachtige lagune van Ölüdeniz. Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Boven Fethiye, de antieke Lycische handelsstad Telmessos, bezoeken we de beroemde koningsgraven van de stad. Het meest opvallende is het graf van Amyntas, nog steeds wordt gezien als het symbool van de stad. De façades van de grafmonumenten zijn zeer kunstig in de rotswanden uitgehouwen, compleet met Ionische zuilen en vanaf de koningsgraven hebben wij een goed uitzicht over het huidige Fethiye. Door aflopende straatjes en langs een vrijstaande sarcofaag met reliëfs wandelen we richting Paspatur, het oude centrum van Fethiye waar in de bazaar nog de authentieke Turkse sfeer heerst. We bezoeken het museum van de stad, met veel voorwerpen uit de Lycische tijd. In de namiddag gaan we naar de ruïnes van Karmylassos, de verlaten stad. Dit verlaten plaatsje werd tot 1924 bevolkt door Grieken en herbergt de ruïnes van vele huizen en enkele kerken. In Kayaköy bezoeken we uiteraard ook een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen en producten uit de regio kunt proeven. Langs de Zuid-Egeïsche Kust domineren druivenvariëteiten die gebruikt worden als tafeldruiven en om te drogen. Populaire wijndruiven uit deze streek zijn de witte Bornova Misketi, een Muskaatdruif en Sultaniye. Onder de blauwe druiven is de inheemse Çalkarasi te vinden. Deze enerverende dag sluiten af we aan de lagune van Ölüdeniz, met het beroemde hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Hier kunt u ook een duik nemen (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen) in het heerlijke water.

’s Middags lunchen we in het specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen

Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!