LAND OF LIGHTS

0
Prijs
Vanaf€75
Prijs
Vanaf€75
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6004

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annulerenBooking.com

Duur: 7.5 uur
Mei - Okt
Lycische Kust (DLM)
Fethiye
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 6
Details

LAND OF LIGHTS

Wandelen, wijn & cultuur aan de Lycische kust. We bezoeken de monumentale Lycische rotsgraven van Telmessos, Paspatur het oude centrum van Fethiye, de verlaten stad Kayaköy en de prachtige lagune van Ölüdeniz. Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Mobil Ticket

Geprinte of mobiele voucher worden geaccepteerd.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel aan de Lycische kust of vliegveld/busstation in de regio v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

LAND OF LIGHTS

Wandelen, wijn & cultuur aan de Lycische kust. We bezoeken de monumentale Lycische rotsgraven van Telmessos, Paspatur het oude centrum van Fethiye, de verlaten stad Kayaköy en de prachtige lagune van Ölüdeniz. Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Boven Fethiye, de antieke Lycische handelsstad Telmessos, bezoeken we de beroemde koningsgraven van de stad. Het meest opvallende is het graf van Amyntas, nog steeds wordt gezien als het symbool van de stad. De façades van de grafmonumenten zijn zeer kunstig in de rotswanden uitgehouwen, compleet met Ionische zuilen en vanaf de koningsgraven hebben wij een goed uitzicht over het huidige Fethiye. Door aflopende straatjes en langs een vrijstaande sarcofaag met reliëfs wandelen we richting Paspatur, het oude centrum van Fethiye waar in de bazaar nog de authentieke Turkse sfeer heerst. We bezoeken het museum van de stad, met veel voorwerpen uit de Lycische tijd. In de namiddag gaan we naar de ruïnes van Karmylassos, de verlaten stad. Dit verlaten plaatsje werd tot 1924 bevolkt door Grieken en herbergt de ruïnes van vele huizen en enkele kerken. In Kayaköy bezoeken we uiteraard ook een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen en producten uit de regio kunt proeven. Langs de Zuid-Egeïsche Kust domineren druivenvariëteiten die gebruikt worden als tafeldruiven en om te drogen. Populaire wijndruiven uit deze streek zijn de witte Bornova Misketi, een Muskaatdruif en Sultaniye. Onder de blauwe druiven is de inheemse Çalkarasi te vinden. Deze enerverende dag sluiten af we aan de lagune van Ölüdeniz, met het beroemde hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Hier kunt u ook een duik nemen (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen) in het heerlijke water.

‘s Middags lunchen we in Help Beach Club, waar we met de boot naartoe gaan, ‘the place to be’ aan de Lycische kust. Het eten en de cocktails zijn hier waanzinnig. De maaltijden in het restaurant zijn een culinaire wereldreis! U kunt naast de authentieke Turkse gerechten, Japanse sushi, Mexicaanse tortilla’s, Spaanse paella en Italiaanse antipasti proeven.

HELP BEACH & YACHT CLUB – FETHIYE 

Wist u dat….
De baai van Ölüdeniz met zijn hagelwitte strand en azuurblauwe zee het decor vormde voor een deel van de bekende film ‘The Blue Lagoon’?

Prijs € 75 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!