WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

0
Prijs
Vanaf€495
Prijs
Vanaf€495
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5993

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse culinaire wijnreis
Feb-Jun, Sept-Nov
Bodrum (BJV) Izmir (ADB)
Turkse Ägäis
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

5-daagse excursiereis naar de wijngaard ‘het verbrande land’ en naar de oude steden: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias.

Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u kennis met de wijngaard van ‘het verbrande land’ in het Cappadocië van de Egeïsche regio. Daarnaast ziet u ook de mooiste antieke steden van Turkije: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of vliegveld/busstation v.v.
 • Entreegelden
 • Lunch tijdens de excursie
 • Tijdens de lunch in de wijngaarden “het verbrande land” 2 glazen wijnen (keuze uit rood of wit) U proeft 3 wijnen (keuze uit rood of wit (proefglazen) en hierbij worden wat brood, olijven en kaas geserveerd
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels en-/of in huisjes of cottages direct gelegen naast de wijngaard van het verbrande land!

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar de bestemmingen Izmir en Bodrum
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra information

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Minimum aantal deelnemers : 6
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er is geen betere plaats om een mooie wandelreis te beginnen dan in een bijzondere hotel met een ongelofelijk uitzicht over de Egeïsche zee.

Kuşadası is het toeristische en culturele centrum van de Egeïsche kust. Kenmerkend zijn de verschillende stranden verspreidt langs de kustlijn en het gezellige centrum bij de haven waar u winkeltjes, hippe bars en restaurants vindt. Ook de prachtige oude Kervansaray van Mehmet Paşha, nog uit de tijd van de Seldsjoeken, de altijd levendige bazaar en het bekende vogeleiland voor de kust zıjn een bezoek waard.

Dag 2Sardis – Hoofdstad van Lydië

‘s Morgens rijden we naar de antieke stad Sardis, een van de invloedrijkste steden in de oudheid, gelegen in de vruchtbare vallei van de Gediz rivier. Voordat Sardis een belangrijke rol speelde in de Griekse en Romeinse geschiedenis, was het ook de hoofdstad van het Lydische Rijk. De bekendste koning van dit rijk was koning Croesus (van 560 tot 546 v.Chr.). We zien hier onder andere de Lydische marktplaats, de tempel van Artemis, het gebouwencomplex met het badhuis en het grote gymnasium met de synagoge (gebouwd onder keizer Septimius Severus rond 200 na Chr.) Overnachting in een hotel in Salihli.

Dag 3Catacecaumene: de wijngaard van het verbrande land

Onder de merknaam “Wijnen van het verbrande land” doet men de legendarische wijnen van deze regio herleven. De wijngaard bevindt zich op de rotsachtige, zwarte vulkanische hellingen van de Divlit-vulkaan waarvan de bodemeigenschappen hetzelfde zijn als die van de Etna in Italië. De wijngaarden liggen op 924 meter boven de zeespiegel, wat een ideaal klimaat biedt voor de teelt van wijnstokken. Er worden hier 16 verschillende druivensoorten geteeld waaronder de witte Muscat, Chardonnay, Viognier, Cataratto, Gewurtzraminer, Narince en de rode Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Nerello Cappucchio, Cabernet Franc, Pinot Noir, Nerello Mascales, Petit Verdot, Boğazkere en Öküzgözü. Maak kennis met de kwaliteitswijnen van Turkije! Overnachting in een hotel in de wijngaard van het verbrande land.

Dag 4Pamukkale, Hierapolis en Aphrodisias

In het binnenland van Klein-Azië bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezoeken hier ook het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad). Vervolgens gaan we naar Aphrodisias, gesticht in ongeveer 3000 v.Chr. De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijde van het Romeinse Rijk was Aphrodisias een belangrijke stad. In Aphrodisias vindt men vele opgravingen waaronder het stadion, het Odeon, een historisch badhuis en de tempel van Aphrodite. In de late namiddag rijden we terug naar Kuşadası.

Dag 5terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kun u nogmaals Kuşadası bezoeken.
Maar daarna is de reis toch echt afgelopen en brengt de reisleider u weer terug naar het vliegveld/busstation.

Prijs € 495 p.p. voor een groep vanaf 4 personen.

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze wandelreis met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!