TURKIJE TOTAAL

0
Prijs
Vanaf€865
Prijs
Vanaf€865
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5731

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

15-daagse rondreis
Jan - Dec
Antalya (AYT)
Turkije
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 28
Details

TURKIJE TOTAAL

Tijdens deze 15-daagse rondreis maakt u kennis met de belangrijkste steden, landschappen en bezienswaardigheden van Turkije.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van vliegveld/busstation van Antalya v.v.
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Diner tijdens de rondreis
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Entreegelden ca. € 270 per persoon
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Groepsrondreis vanaf 6 personen.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Antalya volgt de transfer naar het hotel. Ca. 15 km.

Dag 2Pamukkale en Hierapolis (ca. 240 km)

In het binnenland van Klein-Azië bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezichtigen hier ook het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad). Overnachting in Pamukkale.

Dag 3Via Aphrodisias en Efeze naar Kuşadası (ca. 275 km)

‘s Morgens bezoek aan antieke stad Aphrodisias. De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijde van het Romeinse Rijk was Aphrodisias een belangrijke stad. In Aphrodisias vindt men vele opgravingen waaronder het stadion, het Odeon, een historisch badhuis en de tempel van Aphrodite. ‘s Middags rijden we naar Efeze. Efeze is een van ‘s werelds rijkste archeologische vindplaatsen met indrukwekkende ruïnes uit de klassiek Griekse, Hellenistische, Romeinse en vroeg-Byzantijnse periode. Het is ook nauw verbonden met het begin van het christelijk geloof. Zowel de apostel Johannes als Paulus bezochten de stad en de Maagd Maria zelf zou haar laatste dagen in de buurt hebben doorgebracht. In de antieke stad zien we onder andere het theater, de beroemde bibliotheek van Celsus en de hanghuizen. Overnachting in Kuşadası.

Dag 4Selçuk en Pergamon (ca. 300 km)

‘s Morgens brengen we eerst een bezoek aan de vroeg-christelijke Johannesbasiliek in Selçuk, waar de apostel Johannes zou zijn begraven. Vervolgens rijden we naar Bergama. We rijden de berg omhoog naar de Akropolis van het antieke Pergamon met onder andere het steilste theater van de Griekse oudheid. Overnachting in de omgeving van Ayvalik.

Dag 5Via Troje naar Istanbul (ca. 420 km)

We rijden over de kustweg richting het noorden naar Troje. De Duitse archeoloog Heinrich Schliemann ontdekte het antieke Troje en tevens dacht hij dat hij de beroemde schat van Priamos gevonden had. De heuvel van Hisarlık, het oude Troje , was al rond 3000 v. Chr. bewoond maar de ruïnes dateren uit negen verschillende periodes tot en met de vroeg-Byzantijnse tijd. Troje lag zeer strategisch aan de ingang van de zeestraat Dardanellen, waarover de stad controle uitoefende. Naast de archeologische overblijfselen zien we hier ook een replica van het bekende houten paard dat Homerus in zijn Ilias beschreef en waarmee de Grieken de Trojanen versloegen. Via de Dardanellen en Thracië, het Europese gedeelte van Turkije, rijden we naar Istanbul waar we drie nachten verblijven.

Dag 6Dagexcursie Istanbul

Vandaag ziet u de historische hoogtepunten van Istanbul. U brengt een bezoek aan het Hippodroom, de voormalige paardenrenbaan, aangelegd door de Romeinse keizer Septimius Serverus in de 3e eeuw en uitgebreid door Keizer Constantijn in de vierde eeuw na Christus. We bekijken de Blauwe Moskee, gebouwd in opdracht van Sultan Ahmet I in de 17e eeuw, die zijn naam dankt aan de kleuren van het tegelwerk uit Iznik. Aansluitend brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Byzantijnse kerk Hagia Sophia met haar spectaculaire koepel en interieur, gebouwd in opdracht van keizer Justinianus in de zesde eeuw. Na een bezoek aan het paleis van de Ottomaanse sultans, het Topkapıpaleis, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Bosporus heeft, eindigen we de dag met een bezoek aan de Grote Bazaar, waar u inkopen kunt doen in één van de meer dan 4000 winkeltjes.

Dag 7 Vrije dag in Istanbul

De bus brengt u naar het centrum van Istanbul waar u op eigen gelegenheid de stad verder kunt verkennen.

Dag 8Via de Bosporusbrug naar Bursa (ca. 180 km)

Vandaag gaat u van Europa weer naar Azië. Per bus gaan we via de hangbrug over de Bosporus naar het Aziatische deel van Istanbul. In Bursa bezoeken we de Groene Moskee, het Groene Mausoleum, de Ulumoskee met 20 koepels en de voormalige zijdebazaar Kozahan. Overnachting in Bursa.

Dag 9Naar Ankara (ca. 400 km)

Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Turkije, Ankara. In deze moderne stad bezoeken we het Museum van de Anatolische Beschavingen, waar u een indruk krijgt van de rijkdom aan oude culturen in Anatolië. Overnachting in Ankara.

Dag 10Bezoek Ankara en naar Cappadocië

‘s Morgens een bezoek aan het mausoleum van Atatürk, de eerste president van de Turkse republiek. Vervolgens naar Cappadocië voor drie overnachtingen in Avanos. Ca. 270 km.

Dag 11Cappadocië (ca. 150 km)

Het tufsteenlandschap van Cappadocië is zonder meer bijzonder te noemen. Het dankt zijn ontstaan aan uitbarstingen van de bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan en de Hasan vulkaan. Vandaag ziet u de prachtige vallei van Zelve, waar de bevolking nog tot ver in de zestiger jaren in grotwoningen woonde. Tevens brengen we een bezoek aan de beschilderde Byzantijnse rotskerkjes in de vallei van Göreme en het ‘kasteel’ Uçhisar.

Dag 12Cappadocië (ca. 150 km)

In West-Cappadocië bezoeken we de onderaardse stad Kaymaklı, een indrukwekkend labyrint van gangen en verdiepingen. Tevens bezichtigen we de rotswoningen en kerken in het Soganlıdal.

Dag 13Naar Konya (ca. 220 km)

Onderweg naar Konya bezoeken we de Sultanhanı Kervansaray, een halteplaats die in de 13e eeuw werd gebouwd langs de Zijderoute. In Konya brengen we een bezoek aan het beroemde Mevlanaklooster. Hier bevindt zich het graf van Jalal ad-Din Rumi, de stichter van de orde van de dansende derwisjen. Overnachting in Konya.

Dag 14Via het Taurusgebergte naar Antalya (ca. 250 km)

Overnachting in Antalya.

Dag 15Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven of busstation van Antalya.

• Prijs pro persoon €865 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Photos
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!