PHILADELPHIA: DE STAD VAN GOD

0
Prijs
Vanaf€155
Prijs
Vanaf€155
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

4084

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
ADB
Alaşehir bij Manisa
Min leeftijd : Voor alle leeftijden
Max aantal deelnemers: 14
Details

PHILADELPHIA: DE STAD VAN GOD

Philadelphia was één van de zeven christelijke gemeenschappen in Klein-Azië die een brief ontvingen zoals beschreven in het Bijbelboek Openbaring van Johannes. In een visioen verscheen Jezus aan de apostel Johannes en dicteerde hem de inhoud van deze zeven brieven. Een reis exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of op het vliegveld/busstation v.v.
 • Lunch
 • U proeft 3 wijnen, naar keuze rood, wit of roze (in proefglazen), geserveerd met brood en olijven.
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen!
Programma

PHILADELPHIA: DE STAD VAN GOD

Philadelphia, de laatste christelijke stad in Anatolië, tegenwoordig bekend als Alaşehir, ligt ongeveer 130 km ten oosten van Izmir. Hoewel de oudste geschiedenis van de stad teruggaat tot de vroege Bronstijd, werd de stad vernoemd naar de Pergamenische koning Attalos II (159-138 v.Chr). Trouw aan zijn broer Eumenes II, die hem voorging als koning, leverde hem de bijnaam “Philadelphus” op, wat “broederliefde” betekent.

Philadelphia was ooit de op een na grootste stad in Lydië en stond tot in de 6e eeuw bekend om zijn festivals en tempels, waardoor het ‘het kleine Athene’ werd genoemd. De bevolking bestond uit Joden, Christenen en bekeerlingen uit de heidenen. Strabo, de geograaf en historicus, beschrijft in zijn werk “Geographika” dat Philadelphia regelmatig door aardbevingen werd getroffen. “De muren van de huizen vertonen voortdurend scheuren en worden herhaaldelijk beschadigd. Hierdoor is de stad dunbevolkt en kiezen de meeste mensen ervoor om op het platteland te wonen, waar de grond vruchtbaar is, en hun leven als boeren door te brengen.” 

Hoewel de stad herhaaldelijk door aardbevingen werd verwoest, werd ze telkens weer op verschillende heuvels herbouwd en beleefde nieuwe bloeiperioden. Echter, als gevolg van de vele aardbevingen zijn er maar weinig overblijfselen uit de Late Oudheid en de Oost-Romeinse periode bewaard gebleven, en helaas zijn de meeste ervan grotendeels beschadigd. Het enige tastbare bewijs daarvan zijn de majestueuze resten van de pilaren van de Johannesbasiliek, die hier in de 6e eeuw werd gebouwd en die nu in het centrum van het stadje staat. Deze christelijke kerk was de zesde van de zeven kerken in Klein-Azië waarover in het boek Openbaring wordt geschreven. Naast de Johannesbasiliek zien we onder andere enkele muurresten van oude stadsmuren. De Toptepe (Akropolis), ten zuiden van de stad vertoont weinig sporen van zijn verleden. Het theater en de zogenaamde toren van een fort zijn de enige overblijfselen die vandaag de dag zeker kunnen worden geïdentificeerd. Tegenwoordig is het echter een plek die de voorkeur geniet van mensen die Alaşehir vanuit vogelperspectief willen bekijken en willen ontspannen.

Na de lunch en een korte wandeling wordt de excursie voortgezet naar de wijngaard en het wijnhuis Yanık Ülke Bağları (wijngaard van het verbrande land), dat nog anderhalf uur rijden van Philadelphia ligt. Onder de merknaam “Wijnen van het verbrande land” worden de legendarische wijnen van deze regio nieuw leven ingeblazen. De wijngaard is gelegen op de rotsachtige, zwarte vulkanische hellingen van de Divlit-vulkaan, waarvan de bodemeigenschappen vergelijkbaar zijn met die van de Etna in Italië. De wijngaarden liggen op 924 meter boven de zeespiegel, wat een ideaal klimaat biedt voor de teelt van wijnstokken. Hier maken we kennis met de kwaliteitswijnen van Turkije.

’s Middags lunchen we in een restaurant waar specialiteiten uit de veelzijdige Anatolische keuken worden geserveerd.

Prijs € 155 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Kinderen: 0-2 jaar gratis, 3 t/m 11 jaar: € 75

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's

Tips! Op zoek naar accommodaties in een wijngaard? Wij raden;

Hotel Villa Estet Bağ

 • Luchthaven Izmir ca. 150 km
 • Vanaf het uitkijkpunt over de wijngaard kun je hier genieten van heerlijke kwaliteitswijnen, voortgebracht door de vruchtbare grond
 • Centrum Kula op ca. 5 km

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!