KOOKWORKSHOP IN ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€125
Prijs
Vanaf€125
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 6 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3483

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 6
Details

KOOKWORKSHOP IN ISTANBUL

Houdt u van koken en wilt u meer leren over de culinaire geheimen van de Ottomaanse en Turkse keuken? Behalve de kookworkshop met Turkse koks hebt u ook gelegenheid bij een wandeling, de stad te voet kennen te leren. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan een authentiek Ottomaans badhuis: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera of Taksim) opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera en Taksim) v.v
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Tijdens de lunch 2 glazen wijn (keuze uit rood, wit en roze) of frisdrank
 • Scrub- en schuimmassage, rust en ontspanning (Ottomaanse badhuis)
 • Peştamal (hamamdoek), slippers, handdoek en shampoo (Ottomaanse badhuis)

Niet inbegrepen

 • Overige behandelingen en massages (Ottomaanse badhuis)
 • Overige drankjes
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

KOOKWORKSHOP IN ISTANBUL

Houdt u van koken en wilt u meer leren over de culinaire geheimen van de Ottomaanse en Turkse keuken? Behalve de kookworkshop met Turkse koks hebt u ook gelegenheid bij een wandeling, de stad te voet kennen te leren. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan een authentiek Ottomaans badhuis.

Onder het genot van een kop koffie of thee, luistert u naar de belangrijkste karakteristieken van de Turkse keuken en wordt u geïnformeerd over de details van het programma van de kookworkshop. U gaat een lunch bereiden die bestaat uit vier gangen: twee koude voorgerechten (Turks: mezes), een warm tussengerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. 

Na de kookles geniet u van uw eigengemaakte lunch.

Direct na het eten begint de wandeling met een bezoek aan het treinstation Sirkeci, waar in de negentiende eeuw de reizigers met de wereldberoemde Oriënt Express arriveerden. Via de Galatabrug steken we de Gouden Hoorn over naar de wijk Karaköy. Via de Kamodo Trappen (Art Nouvea stijl), klimmen wij naar Galata Toren, het voormalige Galata met de beroemde Galatatoren en de Istiklal Straat waar de monumentale panden en de historische tram oude tijden doen herleven. De Kamodo familie van Sefardische afkomst had zich na de Inquisitie vanuit het Iberisch schiereiland in het Ottomaanse rijk gevestigd. In Istanbul heeft de Ottomaanse, joodse bankier familie veel aan liefdadigheid gedaan onder anderen “de Trappen van Kamodo”. De eerste Galata Toren werd gebouwd in 528 ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Deze werd tijdens de Kruistochten verwoest, maar in 1348 bouwden de Genuezen een nieuwe, die later het hart van de wijk Galata werd. Tegenwoordig is het mede door het uitzicht over de hele stad een toeristische trekpleister. Daarna bezoeken we Hotel Pera Palas, waar Agatha Christie logeerde en haar thriller ‘Murder in The Oriënt Express’ schreef. Onze gids verteld waarom de legendarische gasten, waaronder de Amerikaanse schrijver Ernest Hemmingway, de Nederlandse spionne Mata Hari, Jackie Onasis, Zsa Zsa Gabor, Greta Garbo en koning Edward VIII, voor dit hotel kozen en waar zij hun cocktails dronken. We sluiten de dag af in de nostalgische buurt Beyoğlu, waar u heerlijk relaxed van wijnen van lokale producenten kunt genieten in de historische wijnbar Pano.

Ottomaans badhuis
In de late namiddag hebben we een plek voor u gereserveerd in een authentiek Ottomaanse badhuis. De baden zijn geliefd onder de inwoners van Istanbul. Het personeel van het traditionele Turkse badhuis, ‘tellak’ voor mannen en ‘natir’ voor vrouwen, geeft heerlijke ontspannende massages met behulp van een ‘kese’, een handschoen van gevlochten paardenhaar.

Wist u dat…
Een kopje Turkse koffie drink je nooit helemaal op: het onderste beetje laat je in het kopje zitten, want dat is koffiedrab en na het drinken van de koffie keert u het kopje om op het schoteltje en laat de koffie uitlekken, om daarna kunt u uit het patroon van de koffie de toekomst voorspellen?

Prijs € 125 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Hotel Erboy **** in Sirkeci

 • Topkapı Palais op ca. 500 m
 • Blauwe Moskee op ca. 700 m
 • Grote Bazaar op ca. 900 m

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!