ARYKANDA: HET DELPHI VAN TURKIJE

0
Prijs
Vanaf€95
Prijs
Vanaf€95
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6483

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7,5 uur
Apr - Nov
Turkse Rivièra (AYT)
Arykanda
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 14
Details

ARYKANDA: HET DELPHI VAN TURKIJE

Tijdens deze bijzondere excursie met het thema wijn en cultuur bezoekt u Arykanda, een van de oudste en meest complete Lycische steden, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. De dag sluiten wij af bij de wijngaard & wijnhuis van Likya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of vliegveld/busstation v.v.
 • Entreegelden
 • Lunch
 • U proeft 3 wijnen (rood, wit en rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Programma

ARYKANDA: HET DELPHI VAN TURKIJE

Tijdens deze bijzondere excursie met het thema wijn en cultuur bezoekt u Arykanda, een van de oudste en meest complete Lycische steden, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. De dag sluiten wij af bij de wijngaard & wijnhuis van Likya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Op de weg van Fineke naar Elmalı, hoog in het Taurusgebergte liggen de ruïnes van de oudste en meest complete Lycische stad Arykanda, die op vijf terrasvormige niveaus is gebouwd. Het uitzicht vanaf deze hoogte op de prachtige vallei is adembenemend. De voortdurende opgravingen (sinds 1971) laten een volledige stad met agora, theater, stadium, raadsgebouw, woningen, gymnasium, badhuizen, sarcofagen, rotsgraven en authentiek waterafvoersysteem zien. Verder staan er ook een aantal tempels. De bekendste is de tempel van Helios, gebouwd in naam van de zonnegod Helios, waarover de Griekse dichter Pindaros ook een vertelling schreef. De oudste voorwerpen die hier zijn opgegraven dateren uit de vijfde eeuw voor Christus maar de antieke naam, “Arykawanda” die in de Lycische taal, “de plaats naast de hoge klif” betekent, duidt erop dat deze stad een millennium eerder is gesticht. Na de veroveringstocht van Alexander de Grote, was Arykanda ook voor de Romeinen een strategische locatie voor het beheersen van de invloedrijke handelsroute door het westelijke Taurusgebergte. Mede door zijn specifieke ligging was Arykanda een ware smeltkroes van diverse culturele tradities en praktijken, waarvan de Lycische, Romeinse en Byzantijnse overblijfselen getuigen. Aan het begin van de middag rijden we verder richting Elmalı (ca. 30km). Tijdens onze korte wandeling door het oude centrum van Elmalı ziet u enkele geweldige voorbeelden van de Ottomaanse en  Seltsjoekse architectuur. Daarna bezoeken we het archeologisch museum van Elmali, om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van deze plaats en de regio. Hier bewonderen we ook de wereldberoemde schat van Elmalı (500 v.Chr.), ook wel bekend als “De schat van de eeuw”. In het museum bevindt zich ook de Kızılbel Tombe, een muurschildering van een krijger op een strijdwagen met zijn familie en zijn hond. Bijzonder zijn ook voorbeelden van begrafenistechnieken, waarbij de doden in grote keramiek potten geplaatst werden. Vervolgens rijden we naar de wijngaard & het wijnhuis van Likya in Elmalı, de grootste wijnproducent aan de Turkse Riviera. De meeste Likya wijnen hebben de namen van de verschillende Lycische steden gekregen, zoals Patara, Araxa, Kadyanda, Podali, Myra en Arykanda, waarmee de Lycische steden in het huidige Turkije weer tot leven komen.

‘s Middags lunchen we in een restaurant waar overheerlijke regionale specialiteiten worden geserveerd.

Wist u dat…
Zelfs de Romeinse Keizer Hadrianus naar Arykanda kwam om even uit te rusten en aan de hitte van Antalya te ontsnappen?

Prijs € 95 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Photos
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!