Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.
024.3557072
contact@destinationturkey.nl
KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ KUŞADASI
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand in Kuşadası maak je kennis met de culinaire geheimen van de Egeïsche keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks heb je de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
U wordt bij de receptie van uw hotel opgehaald en weer teruggebracht.
KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ KUŞADASI
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand in Kuşadası maak je kennis met de culinaire geheimen van de Egeïsche keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks heb je de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee.
Onder het genot van een kop koffie of thee, luister je naar over de belangrijkste geheimen van de Turkse keukencultuur en gelijktijdig hoor je de details over het kookworkshopprogramma. Het lunchmenu bestaat uit vier gangen. Twee koude voorgerechten (Turks: mezes), een warm tussengerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. De verse groenten komen van de lokale markt., de vis is van de vismarkt (vlakbij de haven voor de cruiseschepen)., het vlees van de slager uit het dorp Kirazlı., de melk is van een lokale koe en het “dorpbrood” wordt gebakken door een dorpsbewoonster., de extra vergine koudgeperste olijfolie wordt geleverd door een olijfolie producent uit Davutlar evenals de tomatenpuree (gerijpt in de zon) en paprika. Tijm, rozemarijn en salie wordt geplukt bij de antieke stad Herakliea, aan de voet van het Latmos gebergte. Na de kookles geniet je van je eigengemaakte lunch. Daarna bezoek je uiteraard Efeze, een van de best bewaarde antieke steden in Turkije, waar u oog in oog staat met één van de zeven wereldwonderen: de Celsus Bibliotheek. De rest van de dag heb je de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee (vergeet niet om zwemkleding mee te nemen).
Wist u dat…
Het oudste kookboek van de wereld is in de 4e eeuw voor Christus door Archestratus geschreven. In zijn werk Hedypatheia (Luxe leven), waar alleen fragmenten van bewaard zijn gebleven, vertelt de gastronomische dichter Archestratus. “In de stad Efeze, wordt de belangrijkste vissoort door de lokale bevolking ‘Ioniskos’ (waarschijnlijk de harder) genoemd. Archestratus raadt aan om, hoe groot de vis ook moge zijn, deze in zijn geheel in een oven te bereiden, met slechts een paar kruiden, olie en zout..”
Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.
Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.
Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey
Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Kuşadası? Wij raden;
Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? > Klik < hier!