DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

0
Prijs
Vanaf€395
Prijs
Vanaf€395
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

7319

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

4-daagse wijnreis
Apr - Okt
AYT,DLM,BJV,ADB
Pamukkale
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 14
Details

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Tijdens deze 4-daagse excursiereis krijgt u rondleiding in wijnregio’s: Çal en Güney. Na afloop volgt een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel of vliegveld/busstation v.v.
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Lunch tijdens de excursies
 • In de wijnregio’s Güney en Çal bezoeken we twee wijngaarden en u proeft 2 wijnen (keuze uit rood of wit (proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Izmir, Bodrum, Dalaman, Antalya
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er is geen betere plaats om een mooie excursie te beginnen dan in een bijzonder hotel met een ongelofelijk uitzicht over de Egeïsche zee of Turkse Rivièra.

Dag 2 Aphrodisias en wijngaard en wijnhuis Pamukkale

s’ Morgens rijd u richting Aphrodisias, gesticht in ongeveer 3000 v.Chr. De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijden van het Romeinse Rijk was Aphrodisias een belangrijke stad. De beeldhouwers in marmer waren bekend over heel de Romeinse wereld. In Aphrodisias vindt men vele opgravingen waaronder o.a. een Hellenistische sarcofaag, het Odeon, een historisch badhuis en de tempel van Aphrodite.

Ten noorden van Pamukkale ligt de wijnstreek Güney. Kenners zien in dit gebied vergelijkbare klimaateigenschappen als van de beroemde Napa Valley. De eigenaren van de Pamukkale wijnen een van de belangrijkste wijnproducenten van Turkije, waren een van de voorstander voor aanplanten de internationaal bekende druivenvariëteit in de regio. Daarmee brachten zij ook de ontwikkeling in deze regio. Overnachting in Pamukkale

Dag 3Hierapolis en Çal

Naast de antieke stad Hierapolis bevind zich ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezoeken tevens het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad).

In de oudheid werden de wijnen in Dionysopolis (vandaag Bekilli), ca. 8 km ten noordwesten van Çal) geproduceerd en via de Büyük Menderes-rivier naar de haven van Efeze gebracht en vervolgens naar Athene en Rome gestuurd. Toen worden wijnen in 700 liter grote, amforavormige kleivaten (“küp” in het Turks) gemaakt. Uiteraard krijgt de wijnproducten Küp hier ook zijn naam.
20 jaar geleden was het bedrijf Küp wijnen vooral bekend om hun zure kersenwijn (Sheery wijnen). Inmiddels is de 2e generatie bovenal op de toekomst gericht. Met name en nadruk op hun premium merk de “Epic”- serie, worden er hoog gewaardeerde wijnen in de wijnregio Çal produceert. Overnachting in Pamukkale

Dag 4Pamukkale en terugreis

Tegen de avond wordt u teruggebracht naar u hotel, busstation of vliegveld.

Wist u dat…
Duizenden jaren geleden worden de amforavormige kleivaten ook ingegraven in de grond. Dit zorgde voor een constante lage temperatuur, waardoor de gisting langzaam ging. In de wijngaard van Küp, kunt u deze oude kleivaten nog zien!

Prijs p.p. €395,- voor een groep vanaf 4 personen.

 • We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!
 • De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!