KONYA: HET OUDE ICONIUM & DANSENDE DERWISJEN

0
Prijs
Vanaf€125
Prijs
Vanaf€125
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3675

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Konya (KYA)
Konya
Max aantal deelnemers: 14
Details

KONYA: HET OUDE ICONIUM & DANSENDE DERWISJEN

Een culturele dagexcursie naar de stad van Mevlana.

De naam van Konya was in het Romeinse Rijk Iconium, maar de stad was al vele duizenden jaren eerder bewoond. Niet ver van Konya bevinden zich overblijfselen uit de Hettitische tijd, zoals enkele gebeeldhouwde reliëfs. Na de nederlaag van de Byzantijnen in de Slag bij Malazgirt (1071) vestigden Seltsjoekse Turken hun rijk met eerst Iznik en in 1097 Konya als hoofdstad. De stad ontwikkelde zich daarna als een belangrijk islamitisch centrum, met name voor de soefibeweging.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels of vliegveld of busstation van Konya v.v.
 • Lunch
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Konya
 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

KONYA: HET OUDE ICONIUM & DANSENDE DERWISJEN

Een culturele dagexcursie naar de stad van Mevlana.

De naam van Konya was in het Romeinse Rijk Iconium, maar de stad was al vele duizenden jaren eerder bewoond. Niet ver van Konya bevinden zich overblijfselen uit de Hettitische tijd, zoals enkele gebeeldhouwde reliëfs. Na de nederlaag van de Byzantijnen in de Slag bij Malazgirt (1071) vestigden Seltsjoekse Turken hun rijk met eerst Iznik en in 1097 Konya als hoofdstad. De stad ontwikkelde zich daarna als een belangrijk islamitisch centrum, met name voor de soefibeweging. De mystieke filosoof en dichter Mevlana kwam aan het begin van de 13e eeuw naar de stad en stichtte een klooster voor religieuze dansers, waarbij hij elementen uit de islam, het christendom en het boeddhisme verenigde.

Mevlana Rumi stichtte de Mevlevi-orde, ook wel bekend als de Derwisjen van de Mevlevi, die bekendstaan om hun draaiende dansen als een vorm van spirituele oefening. Deze dansen symboliseren het zoeken naar eenheid met God. Het Mevlana Museum in Konya, dat oorspronkelijk dienstdeed als het Mevlevi-klooster, herbergt het mausoleum van Mevlana Rumi en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan die geïnteresseerd zijn in zijn leven en leer.

We brengen een bezoek aan het klooster van de dansende derwisjen (Mevlana Museum), aan de Karatay Medrese, de Ince Minareli Medrese en de Alaaddin Keykubat-moskee. ‘s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant in Konya waar u een van de veelzijdige gerechten van de centraal Anatolische keuken kunt uitproberen.

Wist u dat….

De apostel Paulus en St. Barnabas het oude Iconium in 50 n. Chr. ook bezocht hebben?

Prijs € 125 p.p.

Kinderen: 6 t/m 11 jaar: €85

Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!