HET BYZANTIJNSE ERFGOED VAN ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€115
Prijs
Vanaf€115
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 12 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3227

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 12
Details

HET BYZANTIJNSE ERFGOED VAN ISTANBUL

Deze dagexcursie neemt u mee naar de belangrijkste Byzantijnse bezienswaardigheden van Istanbul, het voormalige Constantinopel, de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. U ziet de Hagia Sophia, het Verzonken Paleis, de Hippodroom, het Mozaïek Museum, het Paleis van de Porphyrogenitus en na een korte wandeling langs de Muren van Theodosius brengen we ook een bezoek aan de voormalige kerk van het Choraklooster: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera of Taksim) opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera en Taksim) v.v
 • Entreegelden
 • Lunch
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de Lunch en bij koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

HET BYZANTIJNSE ERFGOED VAN ISTANBUL

Deze dagexcursie neemt u mee naar de belangrijkste Byzantijnse bezienswaardigheden van Istanbul, het voormalige Constantinopel, de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk.  U ziet de Hagia Sophia, het Verzonken Paleis, de Hippodroom, het Mozaïek Museum, het Paleis van de Porphyrogenitus en na een korte wandeling langs de Muren van Theodosius brengen we ook een bezoek aan de voormalige kerk van het Choraklooster: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

We beginnen de excursie met een bezoek aan de grootste kerk van de middeleeuwen, de Hagia Sophia (kerk van de Heilige Wijsheid) die gebouwd werd tussen 532 en 537 door keizer Justinianus. Het imposante en unieke gebouw met zijn enorme koepel domineert nog altijd de skyline van het historische deel van Istanbul. Uw gids vertelt u over de architectuur en decoratie en over de geschiedenis van het gebouw dat in 1453 een moskee werd, daarna een museum en recent weer een moskee. In de Basilica Cisterne wordt u betoverd door de magische sfeer van dit “Verzonken Paleis” (Yerebatan Sarayi), een ondergronds waterreservoir dat eveneens door Justinianus werd gebouwd. Een bijzonderheid in de cisterne is de zogenaamde “tranenzuil” en de twee uit steen gehouwen Medusa hoofden die dienen als sokkels voor twee van de steunpilaren. Net als Rome had Constantinopel een paardenrenbaan, het Hippodroom, waar de keizers vanuit het aangrenzende paleis de paardenrennen konden aanschouwen. Ook vond hier in de 532 de zogenaamde Nika-opstand plaats waarbij naar schatting 30.000 mensen de dood vonden en een deel van de stad werd verwoest. De monumenten op het Hippodroom, waaronder twee obelisken en de “slangenzuil” zijn nog steeds te zien. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Mozaïek Museum met prachtige vloermozaïeken uit de 5e en 6e eeuw, een van de weinige overblijfselen van het voormalige Grote Paleis van de Byzantijnse keizers. In de namiddag bezoeken we aan de oevers van de Gouden Hoorn het Paleis van de Porphyrogenitus (Turks: Tekfur Sarayı). Het gebouw is een van de weinige overgebleven voorbeelden van niet-kerkelijke Byzantijnse architectuur. Het werd gebouwd in de dertiende eeuw door keizer Michael VIII Porphyrogenitus en was onderdeel van het Blachernae Paleis waar de Byzantijnse keizers vanaf de twaalfde eeuw woonden. De term Tekfur (“kruisdragers”) dateert uit de Ottomaanse tijd en verwees naar de Byzantijnse (christelijke) heersers die door de Ottomanen in 1453 werden verslagen. De Ottomanen veroverden Constantinopel via de Muren van Theodosius, waarlangs we een wandeling maken. Aansluitend brengen we een bezoek aan de voormalige kerk van het Choraklooster, oorspronkelijk gebouwd in de  11e eeuw en herbouwd in de 14e eeuw. Uit de laatste periode dateren de prachtige fresco’s en mozaïeken met voorstellingen uit het leven van Christus en de Maagd Maria waarmee de binnenzijde van de kerk is versierd en die getuigen van de enorme verbeeldingskracht van de Byzantijnse kunst.

• ’s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Prijs € 115 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Photos

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Hotel Erboy in Sirkeci

 • Topkapı Palais op ca. 500 m
 • Blauwe Moskee op ca. 700 m
 • Grote Bazaar op ca. 900 m

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!