KIBYRA: STAD VAN DE GLADIATOREN

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6679

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dec
Turkse Rivièra, Zuid-Egeïsche Kust
Kibyra bij Gölhisar
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

KIBYRA: STAD VAN DE GLADIATOREN

Het oude Kibyra, ook wel bekend als de “stad van de gladiatoren”, ligt in het zuidwesten van Turkije, ca. 100 km ten noordoosten van Fethiye en ca. 140 km ten noordwesten van Antalya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of vliegveld/busstation v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • De excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Programma

KIBYRA: STAD VAN DE GLADIATOREN

Het oude Kibyra, ook wel bekend als de “stad van de gladiatoren”, ligt in het zuidwesten van Turkije, ca. 100 km ten noordoosten van Fethiye en ca. 140 km ten noordwesten van Antalya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Kibyra bevond zich op het kruispunt van culturele- en handelsroutes tussen Pisidië, Karië, Lycië en Frygië. De Griekse historicus Strabo schreef (in de eerste eeuw v.Chr.), over het multiculturele Kibyra, waar de inwoners vier talen spraken. De oude bronnen geven ook eenbeeld van een welvarende Kibyrische samenleving, die floreert door de ijzer- en leerindustrie en de paardenfokkerij. Hierdoor nam Kibyra, de leiding over de Tetrapolis (vierstedenverband) met met de steden Boubon, Balbura en Oenoanda, die allendel uitmakkten van de Lycische stedenbond). Terwijl de andere steden een stemrecht hadden, verleende de federatie aan Kibyra twee stemmen omdat Kibyra in staat was dertigduizend man infanterie en tweeduizend man cavalerie aan het bondgenootschap te leveren. De oudste resten die in Kibyra gevonden zijn dateren uit de 4e eeuw v.Chr. In het Romijnse tijdperk (23 n.Chr.) werd Kibyra door een aardbeving grotendeels verwoest maar met de steun van keizer Tiberius weer heropgebouwd. Als eerbetoon aan de Romeinse heerser kreeg de stad de naam Caesarea Kibyra. Na de zoveelste aardbeving in 417 n.Chr. kon Kibyra zich niet meer herstellen en werd uiteindelijk in de 8e eeuw helemaal verlaten. De overblijfselen uit de Romeinse periode zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven. Het meest spectaculaire gebouw is het Bouleuterion, een publieke plaats die ook dienst deed als Odeion, waar theater, dans en poëzie werd opgevoerd. De orkestbak heeft een prachtige mozaïekvloer in opus sectile uit het midden van de derde eeuw n.Chr. Het laat een afbeelding van Medusa zien, compleet met golvende lokken en slangen. Het U-vormige stadion, een van de grootste en best bewaarde stadions in Anatolië, waar eind tweede eeuw n.Chr. wedstrijden en gladiatorengevechten met wilde dieren erg populair waren, bood plek aan meer dan tienduizend toeschouwers. Verder zijn de antieke necropolis, de marktstraat, delen van de agora, winkels, het theater, een prachtig gerenoveerd laat-Romeins badhuis en een recent opgegraven basilica te bewonderen. In de namiddag bezoeken we het meer van Salda, een kratermeer op 1.180 meter hoogte, dat ook bekend staat als de “Turkse Malediven”. Hier kunt u langs het witte zandstrand wandelen en ook in het heldere, turquoisekleurige water zwemmen. Salda is ook het diepste zoetwatermeer van Turkije (184 meter) en de magnesiumrijke, witte rotsen aan de oevers zijn vergelijkbaar met die op Mars.

‘s Middags lunchen we in een restaurant waar overheerlijke regionale specialiteiten worden geserveerd.

Wist u dat…
De eerste overblijfselen in de omgeving van de stad Kibyra, afkomstig zijn van een ver verleden dat teruggaat tot de vroege ijzertijd (8e eeuw voor Christus)?

Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Op zoek naar een all inclusive resort aan de Turkse Rivièra? Wij raden;

Calista Luxury Resort in Belek

 • Luchthaven Antalya op ca. 30 km
 • Direct aan het strand
 • Ultra All Inclusive

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!