IZMIR “WINE & DINE”

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6122

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Apr - Okt
Noord-Egeïsche Kust (ADB)
Izmir
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

IZMIR “WINE & DINE”

Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst. De havenstad is vanwege haar gunstige ligging aan de Egeïsche Zee altijd aantrekkelijk geweest en is nu een van de modernste en levendigste steden van Turkije: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel in de Noord-Egeïsche kust of vliegveld/busstation van Izmir v.v.
 • Entreegelden
 • Lunch in Wijngaard & Wijnhuis Isabey (4-gangen menu)
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 3 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

IZMIR “WINE & DINE”

Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst. De havenstad is vanwege haar gunstige ligging aan de Egeïsche Zee altijd aantrekkelijk geweest en is nu een van de modernste en levendigste steden van Turkije.

Onze excursie door Izmir begint met een bezoek aan de Agora (marktplaats) in het district Namazgah, de “Saat Kulesi” (klokkentoren, hét monument van Izmir) en de overblijfselen van de St. Polycarpkerk; de oudste kerk van Izmir. De collectie in het archeologisch museum van de stad omvat indrukwekkende, geschilderde terracotta sarcofagen uit de naburige antieke stad Clazomenae, beeldhouwwerken en mozaïeken uit Pergamon, Efeze en Milete en opgravingen uit het oude Smyra zelf. Na de lunch gaan we via de schilderachtige “Atatürk Caddesi,” naar de beroemde Kemeraltı-bazaa waar u uitstekend terecht kunt voor souvenirs. Aansluitend rijden we voor de lunch naar de wijngaard & wijnhuis Isabey in Menderes (ca. 30 min). Er is geen betere plaats om een mooie dag af te sluiten dan een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de omgeving, waar je een kijkje kunt nemen in de opslagkelders en waar je met een heerlijk glas wijn kunt proosten op een mooie reis. Isabey is het handelsmerk van Sevilen Group en deze produceert vandaag meer dan 50 verschillende wijnen, waaronder enkele topwijnen uit deze wijngaard. De Isabey Chardonnay bijvoorbeeld wordt alleen gevinifieerd van de Chardonnay-druiven uit een enkele wijngaard in de Sevilentepe-wijngaard in beperkte hoeveelheden.

“Welke wijn is de grootste verrassing? Een Egeïsche zee uit de hooglanden die meer Chablis smaakt dan Sancerre. Volheid in de mond: kurkdroog en veeleisend.” Jancis Mary Robinson (OBE, MW, Britse wijncriticus), Financial Times – 15 december 2012

Wist je dat…
Polycarpus de plaatselijke bisschop van Smyrna (rond het jaar 99), een leerling van de apostel Johannes geweest is?

Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!