HIGHLIGHTS VAN DE LYCISCHE KUST

0
Prijs
Vanaf€585
Prijs
Vanaf€585
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6701

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse rondreis
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Lycische kust
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HIGHLIGHTS VAN DE LYCISCHE KUST

Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude Lycië, een streek aan de zuidwestelijke kust van Turkije. We bezoeken de overblijfselen van antieke steden zoals Patara, Xanthos en Olympos, die deel uitmaakten van de zogenaamde Lycische Bond en genieten van de indrukwekkende natuur in Dalyan, Ölüdeniz en Saklıkent: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel in Antalya, Lara, Belek, Side, Alanya en Kemer of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels, of vliegveld/busstation van Antalya v.v.
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Diner tijdens de rondreis
 • Tijdens de rondreis overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima middenklasse hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en dine
 • Entreegelden ca. € 85 per persoon
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Minimum aantal deelnemers : 6
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven/busstation van Antalya volgt de transfer naar het hotel (ca. 20 km).

Dag 2Phaselis, Olympos, Myra (ca. 180 km)

We slenteren door de voormalige hoofstraat van het oude Phaselis, met z’n omgevallen pilaren, ruïnes en theaters en bezichtigen de resten van een badhuis en een deel van het aquaduct. De antieke havenstad Olympos ligt aan de voet van Taurusgebergte. Naast de eeuwige vlammen Chimeara ziet u de ruïnes van een antieke basiliek en een Romeinse badhuis. We rijden door naar de stad waar St. Nicolaas ooit bisschop was: Myra (Turks: Demre). We bezoeken hier de kerk van St. Nicolaas. Het grootste deel van de huidige kerk dateert echter uit de 8e eeuw en in de tweede helft van de 11e eeuw werd er een klooster bijgebouwd. De stoffelijke resten van de heilige bevinden zich sinds 1087 in het Italiaanse Bari. We zien in Myra ook de Lycische graven die hoog in de rotsen zijn uitgebeiteld. Overnachting in Kaş of Kalkan. Ca. 180 km.

Dag 3Patara, Letoon, Xanthos

Patara was de geboorteplaats van St. Nicolaas en een belangrijke handelsstad in de antieke tijd. In de oude stad bezichtigen we de stadspoort en het grote theater. Patara heeft ook een van de mooiste stranden van de Turkse westkust. In Letoon dronk volgens de Griekse en Romeinse mythologie de godin Leto met haar kinderen Apollo en Artemis, uitgeput en op de vlucht voor Hera, bij een bron water. Toen ze werd weggejaagd door boeren veranderde ze die voor straf in kikkers. Xanthos was ooit de hoofdstad van het Lycische Rijk waar tot twee keer toe de inwoners zichzelf opgeofferd hebben om niet in handen van de vijand te vallen. In Xanthos en Letoon zijn de langste en belangrijkste inscripties in de Lycische taal te vinden: de meeste van hen zijn uitgehouwen in de rotsen of op resten van monumenten.

Dag 4Kayaköy, Ölüdeniz en Fethiye (ca. 50 km)

In Kayaköy bezoeken we de ruïnes van Karmylassos. Dit verlaten plaatsje werd tot 1924 bevolkt door Grieken en herbergt de ruïnes van vele huizen en enkele kerken. Vervolgens gaan we naar de lagune van Ölüdeniz met het beroemde hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Tevens bezoeken we de Lycische tempelgraven van Telmessos, het huidige Fethiye. Overnachting in Fethiye. Ca. 50 km.

Dag 5Dalyan (ca. 140 km)

Dalyan is beroemd vanwege de Caretta Caretta zeeschildpadden die hun eieren leggen op het Ituzustrand. Vanuit Dalyan zijn de antieke rotsgraven van Kaunos te zien en van de stad zijn overblijfselen uit verschillende tijdvakken en verschillende culturen bewaard gebleven. Enkele hoogtepunten zijn het amfitheater, de Akropolis, het Romeinse badhuis en de Byzantijnse basiliek. Vanaf de bovenste rijen van het amfitheater en vanaf de ommuurde Akropolis heeft u een fraai uitzicht over de rivier, de verzande zeehaven van het oude Kaunos, de rietlanden in de delta en het İztuzu-strand. In Dalyan stappen we aan boord van een boot en varen door de delta. Na de lunch bezoeken we de thermale bronnen en modderbaden van Sultaniye. Overnachting in Fethiye.

Dag 6Pinara, Tlos en Saklıkent (ca. 280 km)

In de Xanthos vallei ligt de oude Lycische stad Pinara. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid en haar verscholen ligging was lange tijd voor toeristen onontdekt. De rotswanden zijn dichtbebost en op de plekken waar de bomen niet reiken zijn bezaaid met uitgehakte graven. De mooiste ervan is het Koningsgraf en tussen de ruïnes van Lycische en Romeinse bouwwerken zien we de resten van een amfitheater, een acropolis en de oude stadsmuren. De antieke stad Tlos, een van de oudste steden in de tijd van de Lycische federatie. Nu is het een ruïne met o.a. een kasteel, een theater en rotsgraven en daartussen het zogenaamde graf van Bellerophon, waarop de mythische held te zien is op zijn gevleugelde paard Pegasus. Saklıkent (de verborgen stad) is een kloof gelegen op circa 45 km van Fethiye richting Kaş. Wandelend, klimmend en klauterend, in het soms ijskoude water zie je overal om je heem de steile bergwanden. Twee overnachtingen in Antalya.

Dag 7Dag ter vrije besteding

U kunt deze dag zelf invullen. Wat denkt u van een duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Of lekker wandelen door het historisch centrum Kaleici, geniet van een traditionele Turkse koffie in de oude haven en koop de laatste souvenirs!

Dag 8terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven/busstation van Antalya.

• Prijs pro persoon €585 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!