HET OUDE PAMPHYLIË: ANTALYA & OMGEVING

0
Prijs
Vanaf€395
Prijs
Vanaf€395
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6276

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse excursiereis
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Antalya
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HET OUDE PAMPHYLIË: ANTALYA & OMGEVING

Tijdens deze 5-daagse excursiereis maakt u kennis met de mooiste bezienswaardigheden in de stad Antalya en bezoekt u ook de belangrijkste antieke steden in de omgeving: Perge, Aspendos, Side en niet te vergeten het hoog in de bergen gelegen en relatief onbekende Termessos: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, busstation of vliegveld van Antalya v.v
 • Lunch (dag 2, 3 en dag 4)
 • Entreegelden
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een buitengewoon sfeervol hotel in Ottomaanse stijl in het historische, oude centrum van Antalya. Het hotel heeft een zwembad, een wellnes gedeelde met Turks stoombad en een uitstekend restaurant met een bar.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Antalya of op het busstation wordt u opgehaald en naar een buitengewoon sfeervol hotel in Ottomaanse stijl in het historische centrum van Antalya, bij de pittoreske jachthaven, gebracht. Hier verblijft u 4 nachten.

Dag 2Kaleiçi en Antalya Museum

Voor de Hadrianuspoort (Turks: Üçkapılar), die ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus werd gebouwd, vertelt de gids over de rijke geschiedenis van Antalya en dit deel van Turkije, dat in de oudheid Pamfilië heette. Antalya werd gesticht in de 2e eeuw vóór Chr. door Attalus II, koning van Pergamon en is schitterend gelegen op een rotsplateau, 43 meter boven de zeespiegel met op de achtergrond de uitlopers van het majestueuze Taurusgebergte. We slenteren door de gezellige straatjes van het historische stadsdeel Kaleiçi met cafés, restaurants en winkeltjes en zien geweldige voorbeelden van de Ottomaanse architectuur. Vervolgens bezoeken we de oude jachthaven, de klokkentoren en de Yivli Minareli Moskee (De moskee met de ‘gegroefde minaret’), gebouwd door de Seldsjoekse sultan Allaeddin Keykubat in de 13e eeuw, het eerste islamitische bouwwerk in de stad. In de wijk Konyaaltı bezoeken we het recent gerenoveerde Museum van Antalya, met een prachtige collectie Hellenistische en Romeinse voorwerpen.

Dag 3Perge, Aspendos en Side

Iets ten oosten van Antalya bevindt zich Perge, een van de belangrijkste steden van het antieke Pamphylië. De meeste overblijfselen stammen uit de Romeinse periode: het theater, het stadion, de thermen en de prachtige straat met zuilen. Hierna rijden we naar Aspendos. Het theater van Aspendos kan werkelijk wedijveren met elk bouwwerk aan de Turkse kust. Het werd in de 2e eeuw gebouwd en bood plaats aan 15.000 toeschouwers. U zult zien dat dit theater praktisch nog helemaal intact is. Side was een antieke havenstad in Pamphylië maar tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische bestemming en badplaats aan de Turkse Rivièra. Overal in het plaatsje zijn restanten van de antieke stad te zien zoals het theater en de restanten van de Tempel van Apollo die uniek gelegen zijn, direct aan het strand.

Dag 4Termessos

Hoog in de bergen op circa 30 km ten noorden van Antalya, in het Nationale Park Güllük Dağı, liggen de ruïnes van de antieke stad Termessos. Vanaf de parkeerplaats wandelen we de ongerepte berghelling verder omhoog (goede wandelschoenen aandoen!) tot we de overblijfselen van Termessos, waaronder het theater en vele graven, zien liggen te midden van de natuur en met de Middellandse Zee in de verte op de achtergrond. De inwoners van Termessos stonden bekend als echte krijgers. Vermoedelijk werd de stad 2000 jaar voor Chr. gesticht.

U kunt de namiddag naar eigen inzicht doorbrengen. Wat denkt u van een duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Winkelen in een van de overdekte shopping malls hoort ook tot de opties. Of ga in Kaleiçi op zoek naar de laatste souvenirs!

Dag 5terugreis

Transfer naar de luchthaven of busstation van Antalya.

Wist u dat…
Alexander de Grote de stad Termessos belegerde in 334-333 v. Chr., maar zonder succes?

Prijs € 395 p.p. voor een groep vanaf 4 personen.

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Antalya? Wij raden;

Hotel Dogan

 • Luchthaven van Antalya ca. 25 km
 • De poort van Hadrianus op loopafstand
 • Mermerli strand ca. 150 m

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!