HET JOODSE ERFGOED VAN ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€125
Prijs
Vanaf€125
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3917

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HET JOODSE ERFGOED VAN ISTANBUL

Tijdens deze bijzondere dagexcursie maakt u kennis met het Joodse erfgoed van Istanbul. We bezoeken verschillende synagogen, brengen een bezoek aan het het Museum van Turkse Joden en slenteren door de wijk Galata in het district Beyoglu en de wijk Balat, ooit de belangrijkste Joodse wijk van Istanbul.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera of Taksim) opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera en Taksim) v.v
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

HET JOODSE ERGOED VAN ISTANBUL

Tijdens deze bijzondere dagexcursie maakt u kennis met het Joodse erfgoed van Istanbul. We bezoeken verschillende synagogen, brengen een bezoek aan het het Museum van Turkse Joden en slenteren door de wijk Galata in het district Beyoglu en de wijk Balat, ooit de belangrijkste Joodse wijk van Istanbul.

We beginnen onze tour met een bezoek aan het Galata-district en de Ashkenazi-synagoge. Gebouwd in 1900 door Oostenrijks-Hongaarse Joden, het is de enige actieve Ashkenazi-synagoge in de stad. Vervolgens wandelen we naar de Neve Shalom Synagoge, gebouwd door twee jonge Turks-Joodse architecten en voltooid in 1951. Het is de grootste Sefardische synagoge van de stad. Daarna bezoeken we het Museum van Turkse Joden, gevestigd in de voormalige Zulfaris Synagoge. Het werd gebouwd door Italiaanse joden in de 15e eeuw, toen het semiautonome Galata-district in handen was van de Genuezen. Na de lunch maken we een wandeling langs de oevers van de Gouden Hoorn naar de wijk Balat, ooit de belangrijkste Joodse wijk in Istanbul met oude houten Joodse huizen en de Ahrida, de oudste synagoge van Istanbul. Het oorspronkelijk 14e-eeuwse gebouw werd verschillende keren gerestaureerd en weerspiegelt bouwstijlen uit verschillende periodes. Het huisvest een onberispelijke verzameling houten meubels, waaronder een preekstoel die lijkt op de boeg van een boot – mogelijk een verwijzing naar de ark van Noach of de Ottomaanse schepen die de Sefardim van Spanje naar Turkije vervoerden. Daarna slenteren we door de gezellige straatjes, kleurrijke cafés, restaurants en winkels.

s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Prijs € 125,- p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Hotel Sirkeci Mansion in Istanbul

 • Hagia Sophia ca. 750 m
 • Tramhalte 75 m
 • Spa & Wellness

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!