GÖBEKLITEPE: DE OUDSTE TEMPEL TER WERELD

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

2526

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annulerenBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Şanlıurfa (GNY), Adıyaman (ADF)
Göbeklitepe
Max aantal deelnemers: 14
Details

GÖBEKLITEPE: DE OUDSTE TEMPEL TER WERELD

Voor deze culturele dagexcursie wordt u ‘s morgens op het vliegveld/busstation van Şanlıurfa, Adıyaman of bij een hotel opgehaald en vervolgens naar het opgravingsgebied van Göbeklitepe gebracht. Göbeklitepe is een heiligdom op een heuvel op het hoogste punt van een langgerekte bergrug, zo’n 15 km ten noordoosten van de stad Şanlıurf. De 10.000 jaar oude tempel Göbeklitepe wordt beschouwd als ’s werelds oudste tempelcomplex. Het is opgericht door jagers en verzamelaars tussen 9.600 en 8.200 voor Chr.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Mobil Ticket

Geprinte of mobiele voucher worden geaccepteerd.

Inbegrepen

 • Transfer van hotels, vliegveld/busstation van Şanlıurfa of Adıyaman v.v.
 • Lunch
 • Excursie per luxe touringcar
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Şanlıurfa of Adıyaman
 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

GÖBEKLITEPE: DE OUDSTE TEMPEL TER WERELD

Voor deze culturele dagexcursie wordt u ‘s morgens op het vliegveld/busstation van Şanlıurfa, Adıyaman of bij een hotel opgehaald en vervolgens naar het opgravingsgebied van Göbeklitepe gebracht. Göbeklitepe is een heiligdom op een heuvel op het hoogste punt van een langgerekte bergrug, zo’n 15 km ten noordoosten van de stad Şanlıurf. De 10.000 jaar oude tempel Göbeklitepe wordt beschouwd als ’s werelds oudste tempelcomplex. Het is opgericht door jagers en verzamelaars tussen 9.600 en 8.200 voor Chr. Het complex bestaat uit T-vormige pilaren waarop wilde dieren zijn afgebeeld. De voorstellingen geven ons inzicht in de manier van leven in Opper-Mesopotamië circa 11.000 jaar geleden. Sinds 2018 is deze plaats in zuidoost-Anatolië erkend als werelderfgoed.

De stad Şanlıurfa (waar de aartsvader Abraham werd geboren), ademt met de traditionele stenen architectuur, arabeske boogportalen en boogramen een Midden-Oosterse sfeer uit. U ziet de Halil Rahman moskee, Balıklıgöl (een vijver met heilige vissen), het Archeologisch Museum en het Edessa Mozaïekmuseum.

‘s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant in Şanlıurfa waar u een van de traditionele en veelzijdige gerechten van de Zuidoost-Anatolische keuken kunt uitproberen.

Tegen de avond wordt u teruggebracht naar uw hotel of voor uw terugreis weer naar de luchthaven of busstation gebracht.

Wist u dat …
In het gebied rond de rivieren Eufraat en Tigris Abraham leefde, de aartsvader van joden, christenen en moslims en dat het Offerfeest in de islam een herdenking is van het offer van Abraham?

Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 2 personen.

U kunt deze excursie combineren met de excursie Nemrut of Zeugma Mozaïekmuseum!

Een tweedaagse excursie is inclusief overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer, in een prima viersterrenhotel in Gaziantep. Toeslag voor de tweedaagse excursie is € 160,- p.p.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Foto’s: © Berthold Steinhilber

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!