DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

0
Prijs
Vanaf€115
Prijs
Vanaf€115
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6637

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Apr - Okt
Zuid-Egeïsche Kust (DLM)
Knidos
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Overzicht

DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

Onze excursie begint met een bezoek aan antieke Knidos. Hier stond het beroemdste werk uit de hele oudheid. Het beroemde Aphrodite-standbeeld van de grote Griekse beeldhouwer Praxiteles. Het eerste beeld in antieke van een naakte vrouw “het beeld van godin Aphrodite”: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel aan de Lycische kust of op het busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel aan de Lycische kust of vliegveld/busstation v.v.
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Lunch in Datça Wijngaard (3-gangen menu)
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

Aan het eind van het schiereiland, op 100 kilometer van Marmaris ligt de oude Karische stad Knidos, ooit door Strabo beschreven als ‘een stad gebouwd op het mooiste schiereiland voor de mooiste godin, Aphrodite’. Ironisch hieraan is het feit dat de inwoners van Knidos dit beeld maar gekregen hebben omdat de inwoners van het eiland Kos het niet wilden. Ze zouden het ongepast gevonden hebben om de godin naakt af te beelden. Praxiteles heeft voor hen daarom ook een geklede versie gemaakt..

Onze excursie begint met een bezoek aan antieke Knidos. Hier stond het beroemdste werk uit de hele oudheid. Het beroemde Aphrodite-standbeeld van de grote Griekse beeldhouwer Praxiteles. Het eerste beeld in antieke van een naakte vrouw “het beeld van godin Aphrodite”. Knidos was in de 6e eeuw v.Chr. ooit een grote handelsstad en nu een groot openluchtmuseum waar we midden in afmeren. Vanaf de steiger zie je al het kleine amfitheater en het lijkt dat de opgravingen niet zo groot zijn. Maar wandelt u verder dan zie je het grote uitgestrekt gebied vol met oudheden, een Grieks-Dorische nederzetting, een artsenschool, waarvan de naam en faam tot in alle Griekse steden doordrong. Overblijfselen van een Korinthische tempel, twee theaters en een deels goed bewaard gebleven stadsmuur en hoog boven de zee ligt de akropolis, waar ook de ruines van de Aphrodite-tempel te vinden zijn. Aansluitend rijden we voor de lunch in de wijnhuis van “Datça wijngaard” . Wat is een betere plaats om een mooie dagexcursie af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de regio, waar je een kijkje kan nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessenwijnen en waar je kan proosten op een mooie excursie. Naast onze informatieve wandeltocht door de wijngaard, proeven we ook twee verschillende wijnen uit deze wijngaard, de Cnidus en natuurlijk Grand Reserve!

Prijs € 115 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!