HOOGTEPUNTEN VAN DE TURKSE RIVIÈRA

0
Prijs
Vanaf€535
Prijs
Vanaf€535
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6349

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse excursiereis
Jan-Mei & Sep-Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Turkse Rivièra
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HOOGTEPUNTEN VAN DE TURKSE RIVIÈRA

Tijdens deze 8-daagse excursie reis maakt u kennis met de mooiste bezienswaardigheden van de Turkse Rivièra en de stad Antalya, de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel in Antalya, Lara, Belek, Side, Alanya, Kemer of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, busstation of vliegveld van Antalya v.v
 • Lunch tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in buitengewoon sfeervol Akra Hotels Urban Social nabij het historische centrum van Antalya.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Antalya of op het busstation wordt u opgehaald en naar een buitengewoon sfeervol Akra Hotels Urban Social nabij het historische centrum van Antalya gebracht.

Dag 2Wandeling door de bruisende oude stadsdeel van Antalya

Voor de Hadrianuspoort (Turks: Üçkapılar) die ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus werd gebouwd, vertelt de gids over de rijke geschiedenis van Antalya en dit deel van Turkije dat in de oudheid Pamfilië heette. Antalya werd gesticht in de 2e eeuw vóór Chr. door Attalus II, koning van Pergamon en is schitterend gelegen op een rotsplateau, 43 meter boven de zeespiegel met op de achtergrond de uitlopers van het majestueuze Taurusgebergte. We slenteren door de gezellige straatjes van het stadsdeel Kaleiçi met restaurantjes en winkeltjes en zien de jachthaven en de stadsmuren. In het historische centrum bezoeken we ook het recent gerenoveerde Museum van Antalya met een prachtige collectie Hellenistische en Romeinse voorwerpen.

Dag 3Perge, Aspendos en Side

Iets ten oosten van Antalya bevindt zich Perge, een van de belangrijkste steden van het antieke Pamphylië. De meeste overblijfselen stammen uit de Romeinse periode: het theater, het stadion, de thermen en de prachtige straat met zuilen. Hierna rijden we naar Aspendos. Het theater van Aspendos kan werkelijk wedijveren met elk bouwwerk aan de Turkse kust. Het werd in de 2e eeuw gebouwd en bood plaats aan 15.000 toeschouwers. U zult zien dat dit theater praktisch nog helemaal intact is. Side was een antieke havenstad in Pamphylië maar tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische bestemming en badplaats aan de Turkse Rivièra. Overal in het plaatsje zijn restanten van de antieke stad te zien zoals het theater en de restanten van de Tempel van Apollo die uniek gelegen zijn, direct aan het strand.

Dag 4Alanya

Voor de cultuurliefhebber heeft Alanya veel te bieden. We bezoeken de bezienswaardigheden uit de tijd van de Seltsjoeken. Het fort dat boven Alanya uitsteekt heeft muren die 6500 meter lang zijn, 140 torens en de resten van een Byzantijnse kerk. Vanuit het fort dalen we af naar de bij de haven gelegen achthoekige Rode Toren, hét symbool van de stad, gebouwd in de dertiende eeuw. Vervolgens zien we de scheepswerf en de munitiekamer waar kanonnen werden gemaakt die de haven en de scheepswerf moesten beschermen. Het kleine museum van Alanya heeft een interessante collectie met voorwerpen van de verschillende culturen uit de regio. We gaan ook naar het beroemdste strand van Alanya: het 2,5 kilometer lange Cleopatra-strand. Eens schonk keizer Marcus Antonius dit mooie stukje strand aan Cleopatra ter gelegenheid van hun huwelijk.

Dag 5Olympos & Chimaera

De antieke havenstad Olympos ligt op circa 40 kilometer ten zuiden van Kemer, aan de monding van een rivier en aan de voet van Taurusgebergte. In de 2e eeuw voor Christus was Olympus een belangrijke Lycische stad, met een heiligdom gewijd aan Hephaistos. Afgezien van de Lycische necropolis (dodenstad) met sarcofagen en rotskamers, dateren de overblijfselen uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. Midden in het natuurreservaat zien we de eeuwige vlammen van Chimaera. Uit spleten in de rotsachtige bodem ontsnapt een methaan-houdend gas dat in open contact met zuurstof spontaan ontbrandt. In de oudheid schijnen de vlammen hoger te zijn geweest en zelfs vanaf de zee zichtbaar. Het natuurverschijnsel werd geassocieerd met de Chimaera, een vuurspuwend monster dat beschreven wordt in de Ilias van Homerus. Het vervolg van de route brengt ons naar het noordelijke deel van het strand van Çıralı, waar een beschermde broedplaats voor de zeeschildpadden Carette Caretta ligt. We gaan even verderop naar het strand waar u de gelegenheid heeft om te zwemmen (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen).

Dag 6Termessos

Hoog in de bergen op circa 30 km ten noorden van Antalya, in het Nationale Park Güllük Dağı, liggen de ruïnes van de antieke stad Termessos. Vanaf de parkeerplaats wandelen we de ongerepte berghelling verder omhoog (goede wandelschoenen aandoen!) tot we de overblijfselen van Termessos, waaronder het theater en vele graven, zien liggen te midden van de natuur en met de Middellandse Zee in de verte op de achtergrond. De inwoners van Termessos stonden bekend als echte krijgers. Vermoedelijk werd de stad 2000 jaar voor Chr. gesticht.

Dag 7Vrij

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen. Wat denkt u van een duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Winkelen in een van de overdekte shopping malls hoort ook tot de opties. Of ga in Kaleiçi op zoek naar de laatste souvenirs!

Vanuit Antalya kunt u ook een bootexcursie maken (niet inbegrepen) en heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in idyllische baaien.

Dag 8terugreis

Transfer naar de luchthaven of busstation van Antalya.

Prijs vanaf € 535 p.p. voor een groep vanaf 6 personen.

• We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!
• De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een
eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!