DE KONINGIN VAN DE ROMEINSE INSCRIPTIES

0
Prijs
Vanaf€115
Prijs
Vanaf€115
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6437

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Jan - Dec
Ankara (ESB)
Ankara
Min leeftijd : Voor alle leeftijden
Max aantal deelnemers: 14
Details

DE KONINGIN VAN DE ROMEINSE INSCRIPTIES

In de zestiende eeuw ontdekte een gezant uit de Nederlanden die op weg was naar Sultan Süleyman een inscriptie op de resten van de tempel van Augustus en Rome in Ancyra (het huidige Ankara). Pas in de 19e eeuw publiceerde de Duitse historicus Theodor Mommsen de monumentale tekst die bekend staat als Res gestae divi Augisti (De daden van de Goddelijke Augustus) en noemde deze “de koningin van de Romeinse inscripties’’: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of busstation/vliegveld v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

DE KONINGIN VAN DE ROMEINSE INSCRIPTIES

Het Romeinse Ancyra en het moderne Ankara

​In de zestiende eeuw ontdekte een gezant uit de Nederlanden die op weg was naar Sultan Süleyman een inscriptie op de resten van de tempel van Augustus en Rome in Ancyra (het huidige Ankara). Pas in de 19e eeuw publiceerde de Duitse historicus Theodor Mommsen de monumentale tekst die bekend staat als Res gestae divi Augisti (De daden van de Goddelijke Augustus) en noemde deze “de koningin van de Romeinse inscripties’’. Volgens het testament van keizer Augustus (63 v. Chr. – 14 n. Chr. ) moest de tekst na zijn dood op bronzen platen worden vermeld bij zijn mausoleum in Rome.

De goden veranderen maar de heilige plaats blijft hetzelfde

De inscriptie is in Rome verloren gegaan maar op drie plaatsen in de Romeinse provincie Galatië, in het huidige Turkije, zijn fragmenten bewaard gebleven. De meest complete versie, in zowel het Latijn als het Grieks, staat bekend als het Monumentum Ancyranum. In 25 voor Chr. werd Ancyra de hoofdstad van de Romeinse provincie Galatië en werd op de plek waar oorspronkelijk een tempel voor de Phrygische goden Cybele en Men​ stond, een tempel gebouwd die gewijd was aan Augustus en Rome.  In de 6e eeuw na Christus werd de tempel door de Byzantijnen ingewijd als kerk en in de 15 eeuw werd tegen de resten van de tempel/kerk in opdracht van Hacı Bayram-i Veli, een monnik van de Derwisjenorde ,een moskee gebouwd. Direct naast de moskee staat nu de graftombe van Hacı Bayram-i Veli, die nog steeds door veel gelovigen bezocht wordt. Vlakbij de resten van de tempel van Augustus en Rome staat de Julianuszuil. Deze zuil is circa vijftien meter hoog en werd in 362 na Chr. opgericht ter nagedachtenis aan het bezoek aan Ancyra van de laatste niet-christelijke Romeinse keizer Julianus. Er zijn ook nog enkele resten van de Romeinse beschaving te vinden, onder andere resten van een badhuis en een theater. Ankara is sinds 1923 de hoofdstad van Turkije en daarom mag een bezoek aan de Anıtkabir, het indrukwekkende mausoleum van Kemal Atatürk, de stichter van de moderne Turkse Republiek, niet op het programma ontbreken. Verder bezichtigen we de prachtige collectie van het Museum van de Anatolische Beschavingen en wandelen we naar de Citadel van Ankara, die sinds de Ottomaanse tijd nog vrijwel onveranderd is gebleven. Het is een bijzondere ervaring om door de smalle straatjes en steegjes en langs de kleurrijke huizen te lopen.

’s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant met traditionele Turkse en Ottomaanse gerechten. U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken.

Prijs € 115 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Kinderen: 0-2 jaar gratis, 3 t/m 11 jaar: € 75

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Ankara? Wij raden;

Hotel Divan Çukurhan in Ankara

 • Luchthaven Ankara ca. 26 km
 • Lobby Bar & Brasserie
 • Spa & Wellness

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!