DE CILLICISCHE KUST & CAPPADOCIË

0
Prijs
Vanaf€585
Prijs
Vanaf€585
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5819

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse rondreis
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Cilicische kust & Cappadocië
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 28
Details

DE CILLICISCHE KUST & CAPPADOCIË

Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met verschillende gebieden in Turkije. Vanaf de Middellandse Zeekust reist u via de geboorteplaats van de apostel Paulus naar het sprookjesachtige landschap van Cappadocië. Op de terugweg naar Antalya brengen we in Konya een bezoek aan het beroemde Mevlana-klooster. Hier bevindt zich het graf van Jalal ad-Din Rumi, de stichter van de orde van de dansende derwisjen: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van vliegveld/busstation van Antalya v.v.
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Diner tijdens de rondreis
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Antalya
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Entreegelden ca. € 105 per persoon
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Groepsrondreis vanaf 6 personen.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven/busstation van Antalya volgt de transfer naar hotel in Side of Alanya. Ca. 70 km.

Dag 2Alanya - Anamur (ca. 245 km

s Morgens bezoeken we in Alanya de bezienswaardigheden uit de tijd de Seltsjoeken. Het fort dat boven Alanya uitsteekt heeft muren die 6500 meter lang zijn, 140 torens en de resten van een Byzantijnse kerk. Vanuit het fort dalen we af naar de bij de haven gelegen achthoekige Rode Toren, hét symbool van de stad, gebouwd in de dertiende eeuw. We gaan ook naar het beroemdste strand van Alanya: het 2,5 km lange Cleopatra-strand. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Anamur en brengen een bezoek aan het antieke Anemurium, ooit een grote stad, gelegen tegenover het eiland Cyprus. Overnachting in Silifke.

Dag 3Geboorteplaats van de apostel Paulus (ca. 330 km)

Vandaag bezoeken we Tarsus, de geboorte en woonplaats van de apostel Paulus. Tarsus was een grote, machtige volkrijke stad in Cilicië, ten tijde van de Romeinen. We bezoeken hier ook de bron bij het huis waarin Paulus geboren is, voorzien van het heilige water. In Derinkuyu, een onderaardse stad en de plaats bood aan ongeveer 50.000 mensen maken we een tussenstop, daarna rijden we verder naar het hartje van Cappadocië waar we twee nachten verblijven.

Dag 4Cappadocië (ca. 150km)

Het tufsteenlandschap van Cappadocië is zonder meer bijzonder te noemen. Hier vinden we rots-kloosters en mysterieuze grotwoningen. Tevens brengen we een bezoek aan de beschilderde Byzantijnse rotskerkjes in de vallei van Göreme. Ook bekijken we het idyllische plaatsje Ortahisar, dat is gebouwd in en om de bijzondere rotsformaties. Verder bezoeken we het verlaten dorpje Çavusin.

Dag 5Cappadocië (ca. 220 km)

Vandaag zien de bijzondere rotsformaties van Üç Güzeller “de drie schoonheden”. Daarna komt het openluchtmuseum van Zelve aan bod. Het dankt zijn ontstaan aan uitbarstingen van de bijna 4000 meter hoge Erciyes vulkaan en de Hasan vulkaan. Vandaag ziet u ook de prachtige vallei van Zelve, waar de bevolking nog tot ver in de zestiger jaren in grotwoningen woonde. Laat in de namiddag rijden we richting Konya en bezoeken onderweg ook een bijzondere Karavanserai.

Dag 6Konya & Mevlana-klooster (ca. 260 km)

In het historische Konya, de voormalige hoofdstad en een belangrijk bedevaartsoord brengen we een bezoek aan het beroemde Mevlana-klooster. Hier bevindt zich het graf van Jalal ad-Din Rumi, de stichter van de orde van de dansende derwisjen. Daarna vervolgen we onze route naar de Turkse Riviera en onderweg bezoeken we de diverse karavanserais, gebouwd in de 13e eeuw. Twee overnachtigingen in Antalya.

Dag 7Antalya & de Hadrianuspoort

Antalya werd gesticht in de 2e eeuw vóór Chr. door Attalus II, koning van Pergamon. De stad is schitterend gelegen op een rotsplateau, 43 meter boven de zeespiegel met op de achtergrond de uitlopers van het majestueuze Taurusgebergte. We slenteren door de gezellige straatjes met restaurantjes en winkeltjes en zien de jachthaven en de stadsmuren met de Hadrianuspoort. We bezoeken ook het Museum van Antalya met een mooie collectie Hellenistische en Romeinse voorwerpen.

Dag 8Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven of busstation van Antalya. U kunt uw verblijf ook verlengen.

• Prijs pro persoon €585 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!