ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

0
Prijs
Vanaf€195
Prijs
Vanaf€195
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5441

Waarom Destination Turkey?

 • De meest complete website
 • Bijzondere excursies
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072
contact@destinationturkey.nlBooking.com

2-of 3-daagse excursiereis
Apr - Okt
ADB, BJV en DLM
Egeïsche Regio & Lycische kust
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 6
Overzicht

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Maak tijdens deze excursiereis kennis met antieke steden en de culinaire gewoontes uit de oudheid.

Het oudste kookboek van de wereld is in de 4e eeuw voor Christus door Archestratus geschreven. In zijn werk Hedypatheia (Luxe leven), waar alleen fragmenten van bewaard zijn gebleven, vertelt de gastronomische dichter Archestratus waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt bereiden: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Mobil Ticket

Geprinte of mobiele voucher worden geaccepteerd.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, busstation of vliegveld van Izmir, Bodrum en Dalaman
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel met een adembenemend uitzicht over de Egeïsche Zee.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Izmir, Bodrum of Dalaman
 • Diner
 • Fooien (optioneel)
 • Drankjes tijdens de lunch en diner

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Tijdens deze excursiereis an de Turkse westkust leer je zijn culinaire reiservaringen, tevens staan er ook alle historische plaatsen, die door Archestratus zijn bezocht op het programma.

Het oudste kookboek van de wereld is in de 4e eeuw voor Christus door Archestratus geschreven. In zijn werk Hedypatheia (Luxe leven), waar alleen fragmenten van bewaard zijn gebleven,  vertelt de gastronomische dichter Archestratus waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt bereiden.

De bewaard gebleven fragmenten van Hedypatheia gaan vooral over vissoorten en zeevruchten. In humoristische stijl vertelt hij onder andere over de kunst van smaakvol marineren maar hij geeft ook kritisch commentaar.

“In de stad Efeze, gebouwd rondom de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen, wordt de belangrijkste vissoort door de lokale bevolking ‘Ioniskos’ (waarschijnlijk de harder) genoemd. Archestratus raadt aan om, hoe groot de vis ook moge zijn, deze in zijn geheel in een oven te bereiden, met slechts een paar kruiden en olie en zout..”

“Als je naar stad Milete komt, neem vom marktplaats een poon en een zeebaars, zo’n godsgeschenk, want daar zijn ze de beste, zo is de natuur van deze streek. Maar als je bezig bent ze te bereiden, laat geen Sicilië of Italiër in de buurt komen, want zij hebben de foute gewoonte om kaas en azijn toe te voegen aan alle visgerechten..”

Op de eerste dag van het programma staat een lunchworkshop met gerechten uit het gastronomische boek Hedypatheia. Na de workshop geniet u van uw eigengemaakte lunch. Daarna maken we een korte wandeling naar een lokale wijnboerderij, hier kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven. De rest van de dag kunt u relaxen op een van de terrasjes aan de promenade of afkoelen in het heldere water van de Egeïsche zee (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen).

 

Wist u dat…
Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles was?

Prijs € 195 p.p.
Minimum deelname: 2 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!