ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

0
Prijs
Vanaf€395
Prijs
Vanaf€395
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6477

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

4-daagse gastronomische reis
Apr - Jun & Sept - Okt
Izmir (ADB) Bodrum (BJV)
Egeïsche Regio
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 12
Overzicht

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Maak tijdens deze 4-daagse gastronomische reis kennis met antieke steden en de culinaire gewoontes uit de oudheid.

Het oudste kookboek van de wereld is in de 4e eeuw voor Christus door Archestratus geschreven. In zijn werk Hedypatheia (Luxe leven), waar alleen fragmenten van bewaard zijn gebleven, vertelt de gastronomische dichter Archestratus waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt bereiden: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel of het busstation/vliegveld v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel met een adembenemend uitzicht over de Egeïsche Zee.

Niet inbegrepen

 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er is geen betere plaats om een mooie wandelreis te beginnen dan in een bijzonder hotel met een ongelofelijk uitzicht over de Egeïsche zee.

Dag 2 en Dag 3Lunchworkshop & Historische plaatsen bezoek door Archestratus

Op de eerste dag van het programma staat een lunchworkshop met gerechten uit het gastronomische boek Hedypatheia. De bewaard gebleven fragmenten van Hedypatheia gaan vooral over vissoorten en zeevruchten. In humoristische stijl vertelt hij onder andere over de kunst van smaakvol marineren maar hij geeft ook kritisch commentaar. 

“In de stad Efeze, gebouwd rondom de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen, wordt de belangrijkste vissoort door de lokale bevolking ‘Ioniskos’ (waarschijnlijk de harder) genoemd. Archestratus raadt aan om, hoe groot de vis ook moge zijn, deze in zijn geheel in een oven te bereiden, met slechts een paar kruiden en olie en zout..”

“Als je naar stad Milete komt, neem vom marktplaats een poon en een zeebaars, zo’n godsgeschenk, want daar zijn ze de beste, zo is de natuur van deze streek. Maar als je bezig bent ze te bereiden, laat geen Sicilië of Italiër in de buurt komen, want zij hebben de foute gewoonte om kaas en azijn toe te voegen aan alle visgerechten..”

Na de workshop geniet u van uw eigengemaakte lunch. Daarna maken we een korte wandeling naar een lokale wijnboerderij, hier kunt u zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven. De rest van de dag kunt u relaxen op een van de terrasjes aan de promenade of afkoelen in het heldere water van de Egeïsche zee (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen). 

Op de tweede dag staan er twee historische plaatsen, die door Archestratus zijn bezocht op het programma.

’s Middags lunchen we in een restaurants waar specialiteiten uit de veelzijdige Egeïsche keuken worden geserveerd.

Dag 4Terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunt u de tijd naar eigen inzicht invullen. Wat dacht u van een verfrissende duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Winkelen in een van de winkelcentra behoort ook tot de mogelijkheden. Of u kunt het oude centrum verkennen en op zoek gaan naar de laatste souvenirs!

Wist u dat…
Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles was?

Prijs € 295 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!