WANDELEN IN ALANYA

0
Prijs
Vanaf€125
Prijs
Vanaf€125
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 12 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6915

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

6.5 uur
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Alanya
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 12
Details

WANDELEN IN ALANYA

Tijdens deze wandelexcursie maakt u kennis met Alanya, waar naast de cultuur ook de actieve natuurliefhebbers zijn hart kan ophalen. Behalve het fort van Alanya, dat boven op de stad uitsteekt bezoeken we de achthoekige Rode Toren, de Damlataş-grot en het Cleopatra-strand, dat keizer Marcus Antonius ter gelegenheid van hun huwelijk aan Cleopatra schonk: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Verzamelpunt

Het Kasteel Alanya van Alanya

Inbegrepen

 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Alanya
 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

WANDELEN IN ALANYA

Alanya heeft ook voor wandelaars veel te bieden!

Tijdens deze wandelexcursie maakt u kennis met Alanya, waar naast de cultuur ook de actieve natuurliefhebbers zijn hart kan ophalen. Behalve het fort van Alanya, dat boven op de stad uitsteekt bezoeken we de achthoekige Rode Toren, de Damlataş-grot en het Cleopatra-strand, dat keizer Marcus Antonius ter gelegenheid van hun huwelijk aan Cleopatra schonk.

In het fort van Alanya, dat boven Alanya uitsteekt starten we met onze wandeling. Deze vesting uit de tijd van de Seltsjoeken, heeft muren die 6500 meter lang zijn, 140 torens en de resten van een Byzantijnse kerk. Vanuit het fort dalen we af naar de bij de haven gelegen achthoekige Rode Toren, hét symbool van de stad, gebouwd in de dertiende eeuw. Het vervolg van de wandeling brengt ons naar Damlatas grot, deze grot is tijdens de bouw van de haven van Alanya in 1948, door de ingenieurs gevonden en vandaag de dag is de grot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Alanya. De grot heeft een constante temperatuur van 22-23 graden Celsius en de vochtigheid is meer dan 90 %. In de grot zijn stalagmieten en stalactieten die miljoenen jaren oud zijn. Men zegt dat het klimaat in de grot een heilzaam effect heeft op astmapatiënten. Het is daarom mogelijk om een grotverblijf op recept te krijgen van een arts. Elke dag voor 12.00 uur is de grot gereserveerd voor astmapatiënten. Na de lunch maken we een stadswandeling door het oude centrum en vervolgens gaan we naar het beroemdste strand van Alanya: het 2,5 kilometer lange Cleopatra-strand. Eens schonk keizer Marcus Antonius dit mooie stukje strand aan Cleopatra ter gelegenheid van hun huwelijk. Hier kunt u heerlijk relaxen en genieten van de zee en het strand (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen).

‘s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn door de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Prijs € 125 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Alanya? Wij raden;

Hotel Villa Turka

 • Luchthaven Alanya op ca.40 km
 • Strand op ca. 5 Min.
 • Centrum Alanya op ca. 10 Min.

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!