TURKISH DELIGHT

0
Prijs
Vanaf€555
Prijs
Vanaf€555
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5721

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse rondreis
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Turkije
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 28
Details

TURKISH DELIGHT

Tijdens deze prachtige 8- daagse rondreis maakt u uitgebreid kennis met Istanbul waar u ruim 3 dagen doorbrengt. Daarnaast bezoeken we de ‘groene’ stad Bursa en de overblijfselen van het wereldberoemde Troje.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel of vliegveld/busstation van Istanbul v.v.
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Diner tijdens de rondreis
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Istanbul
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Entreegelden ca. € 85 per persoon
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Groepsrondreis vanaf 6 personen.
Programma

Dag 1 Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation van Istanbul volgt de transfer naar het hotel in het historische centrum. Drie overnachtingen in Istanbul. Ca. 45 km.

Dag 2 Hoogtepunten van Istanbul

Vandaag ziet u de historische hoogtepunten van Istanbul. U brengt een bezoek aan het Hippodroom, de voormalige paardenrenbaan, aangelegd door de Romeinse keizer Septimius Serverus in de 3e eeuw en uitgebreid door Keizer Constantijn in de vierde eeuw na Christus. We bekijken de Blauwe Moskee, gebouwd in opdracht van Sultan Ahmet I in de 17e eeuw, die zijn naam dankt aan de kleuren van het tegelwerk uit Iznik. Aansluitend brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Byzantijnse kerk Hagia Sophia met haar spectaculaire koepel en interieur, gebouwd in opdracht van keizer Justinianus in de zesde eeuw. Na een bezoek aan het paleis van de Ottomaanse sultans, het Topkapıpaleis, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Bosporus heeft, eindigen we de dag met een bezoek aan de Grote Bazaar, waar u inkopen kunt doen in één van de meer dan 4000 winkeltjes.

Dag 3Dolmabahce Paleis, Aziatische zijde en boottocht Bosporus

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het Dolmabahçe paleis, het voormalige sultanspaleis gelegen aan de Europese oever van de Bosporus dat gebouwd werd in de 19e eeuw. Na de bezichtiging gaan we via de Bosporusbrug naar de Aziatische zijde van Istanbul. Vanaf de heuvel van Çamlıca heeft u een schitterend uitzicht over de Bosporus, Zee van Marmara en de Prinseneilanden en ervaart u hoe immens groot Istanbul is. Vervolgens rijden we verder richting Üsküdar, een moderne wijk waar ook nog talrijke historische Ottomaanse gebouwen te zien zijn. Op een eilandje voor de kust staat Kız Kulesi, de “meisjestoren”, waarin volgens de legende een prinses werd opgesloten door haar vader. Na het bezoek aan Üsküdar stappen we in de boot voor een onvergetelijke boottocht over de Bosporus, die zal eindigen bij de Gouden Hoorn.

Dag 4Bursa (ca. 180 km)

Vandaag gaan we naar de ‘groene’ stad Bursa. Groen verwijst naar de monumenten maar ook naar de ligging van Bursa een de voet van de Uludag berg. De stad Bursa was de eerste hoofdstad van de Turkse Ottomanen en is een schatkamer van vroeg-Ottomaanse architectuur. We bezoeken de Groene Moskee en het aangrenzende Groene Mausoleum, beide wereldberoemd om hun prachtige tegelversieringen. Ook gaan we naar de Grote Moskee uit de 14e eeuw en de Koza Han, de bazaar die eeuwenlang het centrum was van de bloeiende zijdehandel van Bursa. Overnachting in Bursa.

Dag 5Troje (ca. 300 km)

LDe heuvel van Hisarlık, het oude Troje , was al rond 3000 v. Chr. bewoond maar de ruïnes dateren uit negen verschillende periodes tot en met de vroeg-Byzantijnse tijd. Troje lag zeer strategisch aan de ingang van de zeestraat Dardanellen, waarover de stad controle uitoefende. Naast de archeologische overblijfselen zien we hier ook een replica van het bekende houten paard dat Homerus in zijn Ilias beschreef en waarmee de Grieken de Trojanen versloegen. Vervolgens rijden we naar Çanakkale aan de Dardanellen. Hier vond in de omgeving eeuwen na de Trojaanse oorlog, tijdens de Eerste Wereldoorlog een andere belangrijke strijd plaats: de Slag om Gallipoli die bijna een jaar duurde en meer dan 500.000 slachtoffers eiste. Een troepenmacht onder leiding van de Britten wilde via Gallipoli de Ottomaanse hoofdstad Istanbul veroveren maar de Turken hielden stand. Overnachting in Çanakkale.

Dag 6via de Dardanellen naar Istanbul (ca. 350 km)

Via Dardanellen rijden we naar Istanbul waar u de namiddag naar eigen inzicht door kunt brengen. Uw gids vertelt u graag over de mogelijkheden. Twee overnachtingen in Istanbul.

Dag 7Prinseneilanden

Tijdens deze dagexcursie ontdekt u de Prinseneilanden. Dit eilandengroepje bestaande uit negen eilanden in de Zee van Marmara, op ongeveer anderhalf uur varen met de boot van Istanbul. Gedurende de zomermaanden blijven de rijke inwoners van Istanbul hier in hun 19e-eeuwse vakantiehuizen. Er rijden geen auto’s op de eilanden, enkel paarden en fietsen. Een heel verschil met de verkeersdrukte van Istanbul! Ons doel is het grootste eiland Büyükada. Hier geniet u van een ontspannen ritje met een paardenkoets over het eiland, gevolgd door een heerlijke lunch in een visrestaurant, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de Zee van Marmara en de kustlijn van Istanbul. In de late namiddag keert u terug naar Istanbul.

Dag 8Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven of busstation van Istanbul. U kunt uw verblijf in Istanbul ook verlengen.

• Prijs pro persoon €555 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Photos
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!