Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.
024.3557072
contact@destinationturkey.nl
KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ BODRUM
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand in het pittoreske plaatsje Gümüşlük maakt u kennis met de culinaire geheimen van de Ottomaanse en Turkse keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks hebt u de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
U wordt bij de receptie van uw hotel opgehaald en weer teruggebracht.
KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ BODRUM
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand in het pittoreske plaatsje Gümüşlük maakt u kennis met de culinaire geheimen van de Ottomaanse en Turkse keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks hebt u de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee.
Onder het genot van een kop koffie of thee, luistert u naar de belangrijkste karakteristieken van de Turkse keuken en wordt u geïnformeerd over de details van het programma van de kookworkshop. U gaat een lunch bereiden die bestaat uit vier gangen: twee koude voorgerechten (Turks: mezes), een warm tussengerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. U kookt uitsluitend met verse en lokale producten en ingrediënten. De verse groenten komen van de lokale markt of uit een lokale tuin. De vis is van de vismarkt in Gümüşlük en het vlees van slager in het nabijgelegen Turgutreis. De melk is vers van een lokale koe en het ‘dorpsbrood’ is ter plaatse op authentieke wijze gebakken. De Extra Vergine koudgeperste olijfolie wordt geleverd door een kleine producent uit de Egeïsche regio. Tomatenpuree (gerijpt in de zon) en paprika worden gemaakt door de moeder van een van de koks. De wilde salie en tijm worden geplukt en gebracht door een buurman en de recepten zijn de keukengeheimen van oma, die geboren werd in Istanbul in de tijd van het Ottomaanse Rijk.
Na de kookles geniet u van uw eigengemaakte lunch. Daarna maken we een korte wandeling naar de antieke stad Myndos, waarvan de restanten net onder het wateroppervlak aan de kust liggen. Alexander de Grote verbleef in Myndos tijdens zijn belegering van Halicarnassus en betrad de stad uiteindelijk door de nog steeds bestaande Myndospoort.
De rest van de dag hebt u de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen).
Wist u dat…
De Turkse keuken samen met de Franse en Chinese keuken tot de drie klassieke wereldkeukens hoort?
Prijs € 145 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.
Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.
Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey