HOOGTEPUNTEN VAN DE TURKSE WEST- EN ZUIDKUST

0
Prijs
Vanaf€585
Prijs
Vanaf€585
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5612

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse rondreis
Feb - Nov
Izmir (ADB), Bodrum (BJV)
Turkije
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 28
Details

HOOGTEPUNTEN VAN DE TURKSE WEST- EN ZUIDKUST

Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u uitgebreid kennis met de mooiste bezienswaardigheden aan de Egeïsche en Lycische kust en de Turkse Riviera. We zien de overblijfselen van verschillende antieke steden waaronder Efeze, Perge en Aphrodisias en genieten in Dalyan en Pamukkale van bijzondere natuurverschijnselen.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van vliegveld/busstation van Izmir of Bodrum v.v.
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Diner tijdens de rondreis
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Izmir of Bodrum
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Entreegelden ca. € 85 per persoon
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Minimum aantal deelnemers : 6
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven/busstation van Izmir of Bodrum volgt de transfer naar het hotel in Kusadası.

Dag 2Via Efeze en Didyma naar Bodrum (ca. 190 km)

Na het ontbijt rijden we naar Efeze. Efeze is een van ‘s werelds rijkste archeologische vindplaatsen met indrukwekkende ruïnes uit de klassieke Griekse, Hellenistische, Romeinse en vroeg-Byzantijnse periode. Het is ook nauw verbonden met het begin van het christelijk geloof. Zowel de apostel Johannes als Paulus bezochten de stad en de Maagd Maria zelf zou haar laatste dagen in de buurt hebben doorgebracht. In de antieke stad zien we onder andere het theater, de beroemde bibliotheek van Celsus en de hanghuizen. We rijden verder naar de Apollotempel in Didyma, een van de meest indrukwekkende heiligdommen van Turkije. Het Griekse woord ‘didyma’ betekent tweeling, wat waarschijnlijk wijst op twee tempels, een voor Apollo en een voor Artemis. We zien hier ook het gebeeldhouwde hoofd van Medusa. Einddoel vandaag is de stad Bodrum, het Halicarnassus uit de Oudheid. Hier bezoeken we de kruisvaardersburcht van St. Peter, die gebouwd werd met materiaal van het beroemde Mausoleum van Halicarnassos. Overnachting in Bodrum.

Dag 3Dalyan en Kaunos (ca. 210 km)

Dalyan is beroemd vanwege de Caretta Caretta zeeschildpadden die hun eieren leggen op het Ituzustrand. Vanuit Dalyan zijn de antieke rotsgraven van Kaunos te zien en van de stad zijn overblijfselen uit verschillende tijdvakken en verschillende culturen bewaard gebleven. Enkele hoogtepunten zijn het amfitheater, de Akropolis, het Romeinse badhuis en de Byzantijnse basiliek. Vanaf de bovenste rijen van het amfitheater en vanaf de ommuurde Akropolis heeft u een fraai uitzicht over de rivier, de verzande zeehaven van het oude Kaunos, de rietlanden in de delta en het İztuzu-strand. In Dalyan stappen we aan boord van een boot en varen door de delta. Overnachting in Dalyan of Fethiye.

Dag 4Via Myra, de stad van Sint Nicolaas, naar Antalya (ca. 310 km)

Vandaag vervolgen we onze weg langs de Lycische kust en brengen een bezoek aan het stadje Demre, waarschijnlijk beter bekend onder de oude naam Myra. In deze plaats bevindt zich o.a. de grafkerk van de heilige Nicolaas. De ‘kindervriend’ was bisschop van Myra en is hier ook overleden. De stoffelijke resten van de heilige bevinden zich sinds het jaar 1087 in de Italiaanse havenplaats Bari. Twee overnachtingen in Antalya.

Dag 5Perge en Aspendos (ca. 80 km)

Iets ten oosten van Antalya bevindt zich Perge, een van de belangrijkste steden van het antieke Pamphylië. De meeste overblijfselen stammen uit de Romeinse periode: het theater, het stadion, de thermen en de prachtige straat met zuilen. Hierna rijden we naar Aspendos. Het theater van Aspendos kan werkelijk wedijveren met elk bouwwerk aan de Turkse kust. Het werd in de 2e eeuw gebouwd en bood plaats aan 15.000 toeschouwers. U zult zien dat dit theater praktisch nog helemaal intact is.

Dag 6Door het Taurusgebergte naar het ‘natuurwonder’ Pamukkale (ca. 240 km)

Vandaag maken we een mooie tocht door het Taurusgebergte. Dit gebergte is een breukvlakgebergte en scheidt het binnenland van Klein- Azië van de Middellandse Zee. We rijden naar de antieke stad Hierapolis in de buurt van de stad Denizli. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er schitterende watervallen en bassins ontstonden. We bezoeken tevens het antieke Hierapolis, dat net als Pamukkale een kuuroord is met een lange historie. Overnachting in Pamukkale.

Dag 7Via Aphrodisias terug naar Kuşadası (ca. 230 km)

Na het ontbijt rijden we naar de antieke stad Aphrodisias, die sinds 2017 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In de oudheid maakte deze stad, die gesticht werd in ca. 3000 voor Chr., deel uit van Carië. De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijden van het Romeinse Rijk was Aphrodisias belangrijk en de beeldhouwers uit Aphrodisias waren bekend in de hele de Romeinse wereld. In Aphrodisias vindt men vele archeologische opgravingen waaronder o.a. het Odeon, de thermen, een van de grootste stadions van de antieke wereld en de tempel van Aphrodite. Aphrodisias behoort samen met Efeze tot de best bewaarde antieke steden in Turkije. Overnachting in Kuşadası.

Dag 8Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven/busstation van Izmir of Bodrum. U kunt uw verblijf in Turkije ook verlengen.

• Prijs pro persoon €585 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!