HET ORAKEL IN DE TEMPEL VAN DIDYMA

0
Prijs
Vanaf€125
Prijs
Vanaf€125
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3617

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Apr - Okt
Bodrum (BJV) Izmir (ADB)
Didim
Min leeftijd : 6+
Max aantal deelnemers: 14
Details

HET ORAKEL IN DE TEMPEL VAN DIDYMA

Culturele excursie naar een van de meest indrukwekkende heiligdommen uit de oudheid.De antieke stad Didyma was in de oudheid een Grieks heiligdom en een bekende orakelplaats van de god Apollo. Tegenwoordig is er natuurlijk geen orakel bij de tempel meer te bekennen, maar met wat fantasie kun je je wel voorstellen hoe het er in Didyma honderden jaren voor Christus aan toe moet zijn gegaan: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel aan de Egeïsche kust of Noord-Egeïsche kust op het vliegveld/busstation v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 3 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

HET ORAKEL IN DE TEMPEL VAN DIDYMA

Culturele excursie naar een van de meest indrukwekkende heiligdommen uit de oudheid. De antieke stad Didyma was in de oudheid een Grieks heiligdom en een bekende orakelplaats van de god Apollo. Tegenwoordig is er natuurlijk geen orakel bij de tempel meer te bekennen, maar met wat fantasie kun je je wel voorstellen hoe het er in Didyma honderden jaren voor Christus aan toe moet zijn gegaan.

Hier zijn enkele hoogtepunten die je tijdens de excursie kunt verwachten;

Tempel van Apollo Didymaion: Betreed de magische wereld van de Tempel van Apollo, een van de meest indrukwekkende heiligdommen uit de oudheid. Bewonder de grootsheid van deze oude tempel, gekenmerkt door imposante zuilen en verfijnde architectonische details. Deze plek diende niet alleen als een architectonisch meesterwerk, maar ook als een belangrijk orakelcentrum en pelgrimsoord.

Orakel van Didyma: Ontdek de mystieke sfeer van het Orakel van Didyma, waar priesters boodschappen van de god Apollo ontcijferden. Pelgrims uit alle hoeken van de oudheid bezochten deze plek voor spiritueel advies en profetieën. Laat je betoveren door de eeuwenoude verhalen die hier tot leven komen.

Medusa’s Hoofd: Bij de ingang van de tempel verwelkomt het kolossale hoofd van Medusa je. Dit fascinerende beeldhouwwerk, met slangen in plaats van haar, getuigt van de mythische en artistieke erfenis van het oude Didyma. Laat je verrassen door de symboliek en het vakmanschap dat dit overblijfsel uit de oudheid belichaamt.

Hellenistische Invloeden: Reis terug in de tijd naar de Hellenistische periode, toen de Tempel van Apollo Didymaion werd gebouwd. Als een van de grootste tempels uit die tijd weerspiegelt het de grootsheid en het vakmanschap van de Hellenistische architectuur. Ontdek het verhaal achter de bouw, die begon in de 4e eeuw voor Christus en nooit werd voltooid zoals oorspronkelijk gepland.

Archeologische Opgravingen: Onze excursie omvat ook een bezoek aan de archeologische site van Didyma. Hier kunnen geschiedenisliefhebbers en archeologen zich verdiepen in de overblijfselen die inzicht bieden in de architectuur en religieuze praktijken van het oude Griekenland. Stap terug in de tijd terwijl je door de opgravingen wandelt en de verborgen schatten ontdekt die hier bewaard zijn gebleven.

Bereid je voor op een reis vol ontdekkingen en bewondering terwijl we samen de schatten van Didyma verkennen.

s Middags lunchen we in een restaurant waar specialiteiten uit de veelzijdige Egeïsche keuken worden geserveerd.

Wist u dat…
Het orakel van Didyma verslaafd was aan laurierbladeren?

Prijs € 125 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Kinderen: 6 t/m 11 jaar: € 85

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!