FETHIYE “WINE & DINE”

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6139

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 7.5 uur
Apr - Okt
Zuid-Egeïsche Kust (DLM)
Fethiye
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

FETHIYE “WINE & DINE”

Fethiye is een levendige stad met een authentiek centrum aan de Lycische kust. Tijdens deze culturele en culinaire dagexcursie leert u naast Fethiye ook de prachtige omgeving kennen. We bezoeken de monumentale Lycische rotsgraven, de verlaten stad Kayaköy. We lunchen in een Turks specialiteitenrestaurant in het gezellige centrum van Fethiye en bezoeken op twee plekken een wijnhuis waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel aan de Lycische kust of vliegveld/busstation in de regio v.v.
 • Lunch
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

FETHIYE “WINE & DINE”

Onze excursie beginnen we met de bezichtiging van de monumentale rotsgraven uit de 4e eeuw voor Chr. die boven Fethiye uittorenen en die getuigen van het rijke historische verleden van de stad. In Kayaköy bezoeken we de ruïnes van Karmylassos. Dit verlaten plaatsje werd tot 1924 bevolkt door Grieken en herbergt de ruïnes van vele huizen en enkele kerken. In Kayaköy bezoeken we een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen en producten uit de regio kunt proeven. Vervolgens gaan we naar de lagune van Ölüdeniz met het beroemde hagelwitte strand en de azuurblauwe zee. Hier kunt u een duik nemen (vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen) in het heerlijke water. Deze bruisende dag sluiten we af met een bezoek aan het antieke Kadyanda en de wijnhuizen van Üzümlü (op ca. 30 min. ten noorden van Fethiye). Hier kunt u genieten van heerlijke wijnen en specialiteiten van lokale producenten. Het decor wordt gevormd door het oude Kadyanda, een van de zestien steden van de zogenaamde Lycische Bond, waarvan de resten op de heuvels achter het dorp Üzümlü liggen.

Langs de Egeïsche Zee domineren druivenvariëteiten die gebruikt worden als tafeldruiven en om te drogen. Populaire wijndruiven uit deze streek zijn de witte Bornova Misketi, een Muskaatdruif en Sultaniye. Onder de blauwe druiven is de inheemse Çalkarasi te vinden.

’s Middags lunchen we in het specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Wist u dat….
De baai van Ölüdeniz met zijn hagelwitte strand en azuurblauwe zee het decor vormde voor een deel van de bekende film ‘The Blue Lagoon’?

Prijs € 135 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!