EGEÏSCHE REGIO: WIJN & CULTUUR

0
Prijs
Vanaf€595
Prijs
Vanaf€595
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

5985

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

8-daagse wijnrondreis
Feb - Nov
Izmir (ADB), Bodrum (BJV)
Egeïsche Regio
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

EGEÏSCHE REGIO: WIJN & CULTUUR

Een onvergetelijke 8-daagse rondreis waarbij we zowel het tufsteenlandschap van Kula, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio wordt genoemd, bezoeken als ook de mooiste antieke plaatsen van Turkije: Pergamon, Efeze, Sardis, Hierapolis en Aphrodisias. We brengen ook een bezoek aan twee wijngaarden om de kwaliteitswijnen van de regio te proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van vliegveld/busstation van Izmir of Bodrum v.v.
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Lunch tijdens de rondreis
 • Lunch in de wijngaarden “het verbrande land & de wijngaard van de zeven wijzen”
 • U proeft 3 wijnen (keuze uit rood of wit (proefglazen) en hierbij worden wat brood, olijven en kaas geserve
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in prima viersterren hotels.

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Izmir of Bodrum
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Entreegelden ca. €100 per persoon.
 • Fooien (optioneel)

Extra information

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Groepsrondreis vanaf 6 personen.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of busstation van Izmir volgt de transfer naar het hotel. Overnachting in Dikili. Ca. 150 km.

Dag 2Pergamon en Sardis (ca. 180 km)

We rijden naar Bergama, het antieke Pergamon. Aan de voet van de berg ligt het heiligdom van de god van de geneeskunst Asklepios, in de oudheid een voornaam kuuroord. Het was vooral het geloof in de geneeskracht van Asklepios die de zieke moest helpen weer gezond te worden door in de tempel van de goden te slapen en te dromen. We rijden de berg op en zien de Akropolis van het oude Pergamon. Hier bevindt zich het steilste theater in de Griekse wereld en achter het theater zijn er de fundamenten van het altaar van Zeus. Het altaar zelf bevindt zich in het Pergamonmuseum in Berlijn.
‘s Middags rijden we naar de antieke stad Sardis, een van de invloedrijkste steden in de oudheid, gelegen in de vruchtbare vallei van de Gediz rivier. Voordat Sardis een belangrijke rol speelde in de Griekse en Romeinse geschiedenis, was het ook de hoofdstad van het Lydische Rijk. De bekendste koning van dit rijk was koning Croesus (van 560 tot 546 v.Chr.). We zien hier onder andere de Lydische marktplaats, de tempel van Artemis, het gebouwencomplex met het badhuis en het grote gymnasium met de synagoge (gebouwd onder keizer Septimius Severus rond 200 na Chr.) Overnachting in Salihli.

Dag 3Catacecaumene: De wijngaard van het verbrande land

Onder de merknaam “Wijnen van het verbrande land” doet men de legendarische wijnen van deze regio herleven. De wijngaard bevindt zich op de rotsachtige, zwarte vulkanische hellingen van de Divlit-vulkaan waarvan de bodemeigenschappen hetzelfde zijn als die van de Etna in Italië. De wijngaarden liggen op 924 meter boven de zeespiegel, wat een ideaal klimaat biedt voor de teelt van wijnstokken. Er worden hier 16 verschillende druivensoorten geteeld waaronder de witte Muscat, Chardonnay, Viognier, Cataratto, Gewurtzraminer, Narince en de rode Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Nerello Cappucchio, Cabernet Franc, Pinot Noir, Nerello Mascales, Petit Verdot, Boğazkere en Öküzgözü. Maak kennis met de kwaliteitswijnen van Turkije! Overnachting in Pamukkale. Ca. 135 km.

Dag 4Pamukkale, Hierapolis en Aphrodisias

In het binnenland van Klein-Azië bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale. Eeuwenlang stroomde hier het kalkrijke water over de rand van het plateau, waardoor er een bijzonder landschap ontstond met waterbassins. We bezoeken hier ook het antieke Hierapolis, met onder andere een theater en een necropolis (dodenstad). Vervolgens gaan we naar Aphrodisias, gesticht in ongeveer 3000 v.Chr. De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijde van het Romeinse Rijk was Aphrodisias een belangrijke stad. In Aphrodisias vindt men vele opgravingen waaronder het stadion, het Odeon, een historisch badhuis en de tempel van Aphrodite. Vier overnachtingen in Kuşadası (ca. 180 km).

Dag 5Efeze

Efeze is een van ‘s werelds rijkste archeologische vindplaatsen met indrukwekkende ruïnes uit de klassieke Griekse, Hellenistische, Romeinse en vroeg-Byzantijnse periode. Het is ook nauw verbonden met het begin van het christelijk geloof. Zowel de apostel Johannes als Paulus bezochten de stad en de Maagd Maria zelf zou haar laatste dagen in de buurt hebben doorgebracht. In de antieke stad zien we onder andere het theater, de beroemde bibliotheek van Celsus en de hanghuizen. We bezoeken ook de resten van de enorme Johannesbasiliek, de moskee van Isabey en de tempel van Artemis (een van de zeven wonderen van de antieke wereld). Uiteindelijk maken we een korte pelgrimstocht naar het Huis van de Maagd Maria, dat hoog op een berghelling staat met uitzicht op de Egeïsche Zee en het Griekse eiland Samos.

Dag 6De wijngaard van de zeven wijzen

Vandaag staat de wijngaard & het wijnhuis Yedi Bilgeler “van de zeven wijzen” in ons programma. Er is geen betere plaats om een om een mooie reis af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de regio, waar u een kijkje kunt nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessen wijn. Naast onze informatieve wandeltocht door de wijngaard, proeven we ook twee verschillende wijnen uit deze wijngaard en natuurlijk “Bias 2011” een blend van Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Reserve Blend Burun!

Dag 7Dag ter vrije besteding

U kunt deze dag zelf invullen. Wat denkt u van een duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Of loop naar het centrum van Kuşadası, geniet van een traditionele Turkse koffie in de oude haven en koop de laatste souvenirs!

Dag 8Terugreis of verlenging

Transfer naar de luchthaven/busstation van Izmir of Bodrum. U kunt uw verblijf in Kuşadası ook verlengen.

• Prijs pro persoon €595 voor een groep vanaf 6 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Eenpersoonskamertoeslag beschikbaar op aanvraag.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze rondreis maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!