CLEOPATRA: VERLEIDER VAN ROMEINEN

0
Prijs
Vanaf€375
Prijs
Vanaf€375
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6256

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse excursiereis
Jan - Jun & Sep - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Alanya
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

CLEOPATRA: VERLEIDER VAN ROMEINEN

Tijdens deze 5-daagse excursiereis maakt u kennis met de Turkse Rivièra, waar ook de cultuur- liefhebber zijn hart kan ophalen. U verblijft in de badplaats Alanya, waar behalve het strand dat keizer Marcus Antonius aan Cleopatra schonk ook culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. We verkennen ook de prachtige natuur in de omgeving van Alanya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, busstation of vliegveld v.v
 • Lunch (dag 2 en dag 3)
 • Entreegelden
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel, op een unieke locatie, direct aan het strand en ca. 350 meter van het centrum van Alanya. Vanaf het restaurant en lounge café met uitzicht op prachtige zee en de rode toren, kunt u met een drankje genieten van de Mediterrane en internationale gerechten.

Niet inbegrepen

 • Vlucht- / busreis naar Antalya of Alanya
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of op het busstation wordt u opgehaald en naar een bijzonder hotel, op een unieke locatie, direct aan zee en circa 350 meter van het centrum van Alanya gebracht. Vanaf het restaurant en lounge café met uitzicht op prachtige Middellandse Zee en de ‘Rode toren’, kunt u met een drankje genieten van de Mediterrane en internationale gerechten.

Dag 2Cultureel Alanya

Voor de cultuurliefhebber heeft Alanya veel te bieden. We bezoeken de bezienswaardigheden uit de tijd van de Seltsjoeken. Het fort dat boven Alanya uitsteekt heeft muren die 6500 meter lang zijn, 140 torens en de resten van een Byzantijnse kerk. Vanuit het fort dalen we af naar de bij de haven gelegen achthoekige Rode Toren, hét symbool van de stad, gebouwd in de dertiende eeuw. Vervolgens zien we de scheepswerf en de munitiekamer waar kanonnen werden gemaakt die de haven en de scheepswerf moesten beschermen. Het kleine museum van Alanya heeft een interessante collectie met voorwerpen van de verschillende culturen uit de regio. We gaan ook naar het beroemdste strand van Alanya: het 2,5 kilometer lange Cleopatra-strand. Eens schonk keizer Marcus Antonius dit mooie stukje strand aan Cleopatra ter gelegenheid van hun huwelijk.

Dag 3Dimçay Rivier

De Dimçay is een rivier vlakbij Alanya. De rivier ontspringt in het Taurusgebergte en mondt na 60 km uit in de Middellandse Zee. Het rivierwater is niet alleen koel in de winter, maar garandeert ook een verfrissende duik op hete zomerdagen. Op zo’n 12,5 kilometer voor de monding is een uitstekend raftingsparcours uitgezet. Vlakbij de rivier kunt u een prachtige grot bezichtigen met stalagmieten en stalactieten. In de restaurants die aan en op vlotten ín de rivier gelegen zijn, kunt u verse forel eten. U kunt ook een wandeling maken langs de rivier.

Dag 4Damlataş grot

Tijdens de bouw van de haven van Alanya in 1948 vonden ingenieurs de Damlataş grot. Vandaag de dag is de grot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Alanya. De grot heeft een constante temperatuur van 22-23 graden Celsius en de vochtigheid is meer dan 90 %. In de grot zijn stalagmieten en stalactieten die miljoenen jaren oud zijn. Men zegt dat het klimaat in de grot een heilzaam effect heeft op astmapatiënten. Het is daarom mogelijk om een grotverblijf op recept te krijgen van een arts. Elke dag voor 12.00 uur is de grot gereserveerd voor astmapatiënten.

Op vrijdag is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de markt in Alanya. Hier vindt u allerlei lokale producten en kunt u leuke cadeautjes kopen. Ter afsluiting kunt u heerlijk relaxen in een Turkse hamam met verschillende soorten massages (massages niet inbegrepen).

Dag 5Terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunt u de tijd naar eigen inzicht doorbrengen. Wat denkt u van een duik in het zwembad van het hotel of in de zee? Of loop naar Alanya voor een drankje in de haven of koop de laatste souvenirs. Maar daarna is de reis toch echt afgelopen en brengt de reisleider u weer terug naar het vliegveld/busstation of hotel.

Wist u dat…
Alanya een spannende geschiedenis heeft? Het was ooit een bolwerk van piraten en de Egyptische Cleopatra trouwde er naar verluid haar Romeinse keizer!

Wine & Dine
In Alanya is een enorm aanbod aan gezellige restaurants. Het Güverte restaurant, vanwaar u een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee heeft, onderscheidt zich in stijl en aanbod. Voor gerechten met zeevruchten en goede mezze (voorgerechten) is dit een uitstekend adres. Ukunt hier ook kiezen uit verschillende Turkse wijnen om uw avond compleet te maken!

• Prijs pro persoon €375 voor een groep vanaf 4 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!