CATACECAUMENE: HET VERBRANDE LAND

0
Prijs
Vanaf€155
Prijs
Vanaf€155
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

3324

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Noord-Egeïsche Kust (ADB)
Egeïsche regio
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 14
Details

CATACECAUMENE: HET VERBRANDE LAND “WIJN & CULTUUR”

Een onvergetelijke dagexcursie naar het tufsteenlandschap van Kula, ontstaan door uitbarstingen van de Divritvulkaan, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio of zelfs “Kuladocia” wordt genoemd. Aansluitend bezoeken we de stad Kula, die bekend staat om haar historische bezienswaardigheden, zoals de traditionele Ottomaanse architectuur, en om haar natuurlijke schoonheid. Vervolgens rijden we voor de lunch naar de wijngaard & het wijnhuis Yanık Ülke Bağları (wijngaard van het verbrande land): exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel aan de Noord-Egeïsche kust of vliegveld/busstation van Izmir v.v.
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 3 wijnen (keuze uit rood of wit (proefglazen) en hierbij worden wat brood, olijven en kaas geserveerd
 • Lunch in wijngaard & wijnhuis “het verbrande land” (4-gangen menu)

Niet inbegrepen

 • Drankjes tijdens de lunch
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 3 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

CATACECAUMENE: HET VERBRANDE LAND “WIJN & CULTUUR”

Een onvergetelijke dagexcursie naar het tufsteenlandschap van Kula, ontstaan door uitbarstingen van de Divritvulkaan, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio of zelfs “Kuladocia” wordt genoemd. Aansluitend bezoeken we de stad Kula, die bekend staat om haar historische bezienswaardigheden, zoals de traditionele Ottomaanse architectuur, en om haar natuurlijke schoonheid. Vervolgens rijden we voor de lunch naar de wijngaard & het wijnhuis Yanık Ülke Bağları (wijngaard van het verbrande land). Hier krijgen we een rondleiding en maken we kennis met de druiven van “het verbrande land“. Na afloop van rondleiding volgt een wijnproeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken van de bijzondere wijnen die hier geproduceerd worden.

Strabo (63 v. Chr. – 24 n. Chr.) noemt in zijn encyclopedische meesterwerk “Geografie” de plaats Kula, “Catacecaumene” (“Het verbrande land”) vanwege de zwarte basaltblokken die hier te vinden zijn en schrijft: “… als je deze plek achter je laat, kom je aan in het land van Catacecaumene. Er is geen enkele boom, maar de wijngaarden in dit land, de wijnstokken die worden gebruikt om de Catacecaumenites te maken, leveren niets minder dan de beste wijnen.”

Strabo prijst de kwaliteit van de wijnen gemaakt op deze locatie en vergelijkt deze met bekende Italiaanse wijnen uit die tijd, zoals Falarne en de Aminea. Op pagina 153 van het genoemde werk zegt hij: “…. Catacecaumene land maakt zeer goede kwaliteitswijn, die zowel voor medische doeleinden als voor de smaakpapillen wordt gebruikt.”

Onder de merknaam “Wijnen van het verbrande land” doet men de legendarische wijnen van deze regio herleven. De wijngaard bevindt zich op de rotsachtige, zwarte vulkanische hellingen van de Divrit-vulkaan waarvan de bodemeigenschappen hetzelfde zijn als die van de Etna in Italië. De wijngaarden liggen op 924 meter boven de zeespiegel, wat een ideaal klimaat biedt voor de teelt van wijnstokken. Er worden hier 16 verschillende druivensoorten geteeld waaronder de witte Muscat, Chardonnay, Viognier, Cataratto, Gewurtzraminer, Narince en de rode Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Nerello Cappucchio, Cabernet Franc, Pinot Noir, Nerello Mascales, Petit Verdot, Boğazkere en Öküzgözü. Maak kennis met de kwaliteitswijnen van Turkije!

Wist u dat….
De geograaf Strabo de eerste was die in zijn “Geografie” over Catacecaumene schreef?

Prijs € 155 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Kula? Wij raden;

Hotel Anemon in Kula

 • Luchthaven Izmir ca. 160 km
 • Centrum Kula ca. 200 m
 • De tempel van Artemis in Sardes ca. 60 km

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!