BREAKFAST AT TIFFANY`S OF LUNCH BIJ PANDELI?

0
Prijs
Vanaf€155
Prijs
Vanaf€155
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 6 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6613

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 6.5 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 6
Overzicht

BREAKFAST AT TIFFANY`S OF LUNCH BIJ PANDELI?

Naast een boottocht over de Bosporus en een bezoek aan het Topkapipaleis hoort uit eten gaan en kennismaken met de lokale culinaire gewoontes onlosmakelijk bij een bezoek aan Istanbul. En nergens kan dat beter als in het iconische en sfeervolle Pandeli restaurant waar al decennialang verfijnde gerechten uit de Turkse keuken worden geserveerd: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Verzamelpunt

Hoofdingang van de Kruidenbazaar in de wijk Eminönü ook bekend als Egyptische Bazaar.

Inbegrepen

 • Lunch in restaurant Pandeli
 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Istanbul.
 • Fooien (optioneel)
 • Drankjes tijdens de lunch en diner

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

BREAKFAST AT TIFFANY`S OF LUNCH BIJ PANDELI?

Naast een boottocht over de Bosporus en een bezoek aan het Topkapipaleis hoort uit eten gaan en kennismaken met de lokale culinaire gewoontes onlosmakelijk bij een bezoek aan Istanbul. En nergens kan dat beter als in het iconische en sfeervolle Pandeli restaurant waar al decennialang verfijnde gerechten uit de Turkse keuken worden geserveerd: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

In de ochtend staat een boottocht over de Bosporus op het programma. Deze boottocht met een nostalgische houten boot voert ons langs het Europese en Aziatische gedeelte van Istanbul en in het water duiken soms zelfs dolfijnen op. Onderweg ziet u prachtige gebouwen en paleizen waaronder ook de Rumeli vesting, die in 1452 door Fatih Sultan Mehmet gebouwd werd met als doel om van hieruit Istanbul te veroveren. De eindhalte is nabij de Galatabrug en hier brengen een bezoek aan de Egyptische bazaar, die in 1663 werd opgericht. Hier bevinden zich een groot aantal kleurige en geurige specerijenwinkeltjes en ook het heerlijkste en zoetste Turks fruit wordt hier verkocht. Op de eerste verdieping van de Egyptische bazaar bezoeken we het historische restaurant Pandeli, daar gevestigd sinds 1926. Het is gedecoreerd met turquoise Iznik-tegels en de tafels kijken uit over de kleurrijke kruidenbazaar, de Gouden Hoorn of de Zee van Marmara. Pandeli staat symbool voor de ‘cuisine’ van Istanbul en is al decennialang populair bij zowel lokale als buitenlandse bezoekers.​ Vele beroemdheden, waaronder Audrey Hepburn en Robert de Niro, aten hier en sinds het iconische restaurant in 2018 na een restauratie en upgrade de deuren heropende is een tafeltje nog gewilder dan daarvoor. De huisspecialiteit is “Kağıtta levrek“, oftwel zeebaars in een pakketje: zeldzaam geurig en vol van smaak. ​Na het middageten maken we een korte wandeling naar de residentie van de Ottomaanse sultans in Istanbul, het Topkapıpaleis. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht voor het bouwen van het paleis, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Ottomaanse heerschappij was. Verdere bezienswaardigheden zijn de Hagia Irene, een voormalige Byzantijnse kerk en de medrese (koranschool) van Caferağa, die tussen 1516-1520 gezagvoerder over de Ottomaanse vloot was. In de medrese zijn tegenwoordig restaurants en cafés gevestigd. We sluiten de wandeling af bij een authentiek Ottomaans badhuis waar we een plek voor u hebben gereserveerd. De baden zijn geliefd onder de inwoners van Istanbul. Het personeel van het traditionele Turkse badhuis, ‘tellak’ voor mannen en ‘natir’ voor vrouwen, geeft heerlijke ontspannende massages met behulp van een ‘kese’, een handschoen van gevlochten paardenhaar.

Prijs € 155 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's

Tips! Zoek je een mooie plek om te overnachten in Istanbul? Wij raden;

Romance Istanbul Hotel – Boutique Class

 • Luchthaven Istanbul ca. 50 km
 • De Egyptische Bazaar (Kruidenbazaar) op ca. 2 km
 • Blauwe Moskee op ca. 2,5 km

Wil je meer informatie over de prijzen, reviews en beschikbaarheid? [Klik hier]

1 bezoekers bekijken deze excursie nu!