ANTALYA “WINE & DINE”

0
Prijs
Vanaf€135
Prijs
Vanaf€135
Boek Online
Aanvraagformulier
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Beschikbaar: 14 personen
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Doorgaan met boeken

Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6154

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

Duur: 8.5 uur
Jan - Dec
Turkse Rivièra (AYT)
Antalya
Min leeftijd : 18+
Max aantal deelnemers: 14
Details

ANTALYA “WINE & DINE”

Ontdek al wandelend de bruisende oude stadsdeel van Antalya. Onze ervaren Nederlandstalige gids neemt u mee naar enkele favoriete plekken van de lokale bevolking en naar de beste ‘Wine & Dine’ adressen van deze stad. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan de grootste wijngaard van de regio: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van je hotel aan de Turkse Riviera of vliegveld/busstation van Antalya v.v.
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding
 • U proeft 2 wijnen (keuze uit rood, wit en/of rosé, proefglazen) en hierbij worden wat brood en olijven geserveerd

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

ANTALYA “WINE & DINE”

Antalya werd gesticht in de 2e eeuw vóór Chr. door Attalus II, koning van Pergamon. De stad is schitterend gelegen op een rotsplateau, 43 meter boven de zeespiegel met op de achtergrond de uitlopers van het majestueuze Taurusgebergte.

We verkennen het stadsdeel Kaleiçi, de stadsmuren met de Hadrianuspoort, de oude Romeinse haven en slenteren door de gezellige straatjes met restaurantjes, winkeltjes. Aansluitend rijden we voor naar de wijngaard & het wijnhuis van Likya in Elmalı (ca. 100 km van Antalya).

Het eerste bewijs van wijnbouw en wijnbereiding in Anatolië (centraal Turkije) dateert van 7.000 jaar geleden, toen het de gewoonte was om elke wijnoogst met een feestdag te vieren. Frygiërs uit Anatolië introduceerden wijn aan de Grieken, en tegen de 6e eeuw voor Christus werd Turkse wijn geëxporteerd naar het buitenland, zoals naar Frankrijk en Italië. Sinds enkele decennia begrijpen steeds meer wijnmakers dat werken met oude, lokale druiven de moeite loont. Zelf de grootste wijnproducenten van Turkije hebben hun reputatie te danken aan lokale druiven, zoals de witte Sultaniye, Narince of Emir en de rode Kalecik Karası, Öküzgözü en Boğazkere druif.

De grootste wijnproducent aan de Turkse Riviera is Likya en de meeste Likya wijnen hebben de namen van de verschillende Lycische steden gekregen, zoals Patara, Araxa, Podali, Myra, Arykanda waarmee de Lycische steden in het huidige Turkije weer tot leven komen.

Er is geen betere plaats om een mooie dag af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de regio, waar je een kijkje kan nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessen wijn en waar je kan proosten op een mooie reis.

‘s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn door de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Wist u dat…
Turkije een van oudste wijnlanden ter wereld is en meer dan 1200 druivensoorten kent?

Prijs € 125 p.p.
Minimum deelname: 4 personen.

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!