ISTANBUL TOTAAL

0
Prijs
Vanaf€495
Prijs
Vanaf€495
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6400

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

5-daagse stedentrip
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 12+
Max aantal deelnemers: 14
Details

5-DAAGSE STEDENTRIP ISTANBUL TOTAAL

Deze vijf-daagse reis biedt een totaalpakket van de belangrijkste bezienswaardigheden en ervaringen die Istanbul te bieden heeft. U maakt kennis met Byzantium, Constantinopel en Istanbul via de bezichtiging van monumenten uit de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse tijd in één moderne en cosmopolitische wereldstad. Naast de hoogtepunten van Istanbul en zowel een boottocht over de Bosporus als over de Gouden Hoorn staat er ook een bezoek aan een authentiek Ottomaanse badhuis en een avondprogramma ‘Istanbul bij nacht’ op het programma: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van hotel, vliegveld of busstation van Istanbul v.v
 • Welkomstcocktail
 • Highlights van Istanbul
 • Rondom de Gouden Hoorn
 • Boottocht over de Bosporus
 • Bezoek aan een authentiek Ottomaanse badhuis
 • Istanbul bij Nacht, per persoon halve fles wijn (keuze uit rood, wit, en/of roze of een frisdrank
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel met een adembenemend uitzicht over de oude stad, de Gouden Hoorn en de Bosporus
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Vlucht of busreis naar Istanbul
 • Lunch
 • Drankjes tijdens de lunch en diner
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 21 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 14 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven of het busstation van Istanbul wordt u naar een uitstekend hotel gebracht dat gelegen is op een fantastische locatie, met een adembenemend uitzicht over de oude stad en de Gouden Hoorn. Hier krijgt u uitvoerige informatie over de do’s and don’ts in Istanbul en wordt u tevens een stadsplattegrond overhandigd. Daarna kun u op uw gemak een begin maken met het verkennen van de stad.

Dag 2Highlights van Istanbul

Vandaag ziet u de historische hoogtepunten van Istanbul. U brengt een bezoek aan het Hippodroom, de voormalige paardenrenbaan, aangelegd door de Romeinse keizer Septimius Serverus in de 3e eeuw en uitgebreid door Keizer Constantijn in de vierde eeuw na Christus. We bekijken de Blauwe Moskee, gebouwd in opdracht van Sultan Ahmet I in de 17e eeuw, die zijn naam dankt aan de kleuren van het tegelwerk uit Iznik. Aansluitend brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Byzantijnse kerk Hagia Sophia met haar spectaculaire koepel en interieur, gebouwd in opdracht van keizer Justinianus in de zesde eeuw. Na een bezoek aan het paleis van de Ottomaanse sultans, het Topkapıpaleis, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Bosporus heeft, eindigen we de dag met een bezoek aan de Grote Bazaar, waar u inkopen kunt doen in één van de meer dan 4000 winkeltjes.

Dag 3Rondom de Gouden Hoorn

We beginnen de dag met een bezoek aan de Süleymaniye moskee, een meesterwerk van de architect Sinan uit de 16e eeuw. De moskee is gelegen op een heuveltop en onderscheidt zich van de andere historische moskeeën doordat alle gebouwen van het complex bewaard ziijn gebleven zoals de gaarkeukens, scholen en het ziekenhuis. Aansluitend brengen we een bezoek aan de voormalige kerk van het Choraklooster, tegenwoordig een museum. Hier bewonderen we de prachtige mozaïeken met voorstellingen uit het leven van Christus en Maria. Vervolgens gaan we naar de Eyüpmoskee en het Pierre Loti café vanwaaruit u een schitterend uitzicht heeft over de Gouden Hoorn. We sluiten de dag af met een boottocht over de Gouden Hoorn en de eindhalte is nabij de Galatabrug en de Egyptische bazaar.

Dag 4Boottocht over de Bosporus

In de ochtend beginnen we met een bezoek aan de Egyptische bazaar, die in 1663 werd opgericht. Hier bevinden zich een groot aantal kleurige en geurige specerijenwinkeltjes en ook het heerlijkste en zoetste Turks fruit wordt hier verkocht. Aansluitend staat de boottocht over de Bosporus op het programma. Deze boottocht voert ons langs het Europese en Aziatische gedeelte van Istanbul en in het water duiken soms zelfs dolfijnen op. Onderweg ziet u prachtige gebouwen en paleizen waaronder ook de Rumeli vesting, die in 1452 door Fatih Sultan Mehmet gebouwd werd met als doel om van hieruit Istanbul te veroveren.

Ottomaans badhuis
In de namiddag hebben we een plek voor u gereserveerd in een authentiek Ottomaanse badhuis. . De baden zijn geliefd onder de inwoners van Istanbul. Het personeel van het traditionele Turkse badhuis, ‘tellak’ voor mannen en ‘natir’ voor vrouwen, geeft heerlijke ontspannende massages met behulp van een ‘kese’, een handschoen van gevlochten paardenhaar. Helemaal schoon en ontspannen ben u klaar voor Istanbul bij nacht.

Avondprogramma: Istanbul bij Nacht
Nergens kunt u nu beter een “Oriëntaalse nacht” doorbrengen dan in deze schitterende, mysterieuze half Europese, half Aziatische stad. Na een korte stadstour, waarbij u de skyline van Istanbul met zijn vele moskeeën verlicht zult zien, gaat u naar een gezellig restaurant waar u kunt genieten van typische Turkse gerechten, lokale drankjes, Turkse muziek, traditionele dansen, folklore en uiteraard buikdanseressen!

Dag 5Istanbul en terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kun u nog de wijk Eminönü in om Turks fruit of baklava te proeven. Tegenover de Galatabrug verkocht in 1864 Hafiz Mustafa al stroperige baklava, lokum (Turks fruit) en chocolade. Er is weinig veranderd in zijn winkeltje in Eminönü: torenhoge stapels zoetigheden en potten met lekkernijen brengen zowel buurtbewoners als toeristen in de verleiding.

• Prijs pro persoon €495 voor een groep vanaf 4 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!