SELIMIYE: HET ANTIEKE HYDAS

0
Prijs
Vanaf€445
Prijs
Vanaf€445
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

6147

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annuleren
 • Alle reisprogramma's worden uitgevoerd door gecertificeerde lokale reisagenten. Volledig erkend door het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme en lid van TURSAB (Vereniging van Turkse reisbureaus).


Heb je een vraag?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

024.3557072

contact@destinationturkey.nlBooking.com

4-daagse wandelexcursie
April-Jun & Sep - Nov
Zuid-Egeïsche Kust (DLM)
Selimiye bij Marmaris
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 14
Details

4-DAAGSE WANDELEXCURSIE – SELIMIYE: HET ANTIEKE HYDAS

Tijdens deze 4-daagse reis bezoekt u het schilderachtige vissersdorpje Selimiye dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Het is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee. In de directe omgeving bevinden zich de resten van antieke steden, waarvan we sommige we via het wandelpad ‘Carian Trail’ verkennen.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel of op het busstation/vliegveld opgehaald en weer teruggebracht.

Inbegrepen

 • Transfer van busstation van Marmaris of vliegveld Dalaman v.v.
 • Engels of Nederlandstalige reisleiding
 • Lunch tijdens de wandelingen
 • Overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in een bijzonder hotel bij het plaatse Selimiye of Bozburun, net buiten het dorp op een unike locatie met adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee.

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Dalaman of busreis naar Marmaris
 • Diner
 • Drankjes tijdens de lunch en diner en bij de koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 14 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 7 dagen vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
Programma

Dag 1Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Dalaman of op het busstation van Marmaris, wordt u opgehaald en naar een bijzonder hotel bij het plaatse Selimiye of Bozburun gebracht. Het hotel ligt op slechts aan paar stappen van het centrum, op een unieke locatie met adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee.

Dag 2Taşlıca, Söğüt en Hydas

Per minibus rijden we naar Taşlıca, gelegen aan een mooie baai met antieke ruïnes. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. We wandelen van hieruit een deel van de ‘Carian trail’(Carische wandelroute) naar Kirkkuyular waar veel oude, verlaten stenen huizen staan en maar liefst 41 waterputten. We genieten van de rust en de stilte om ons heen en aanschouwen hier het leven van alle dag. In het dorpscentrum drinken we een kopje Turkse koffie of thee. We wandelen ongeveer 4 kilometer verder naar Söğüt, waar we genieten van een prachtig uitzicht op zee. Na de lunch rijden we terug naar Selimiye en onderweg genieten we van mooie uitzichten en de prachtige omgeving. Tevens brengen we ook nog een bezoek aan de resten van het Hydas.

Dag 3Bayir, Syrna en Osmaniye

Na het ontbijt gaan we per bus naar Bayir, gelegen tussen de heuvels. Een monumentale plataan van naar schatting 1500-2300 jaar oud is het symbool van het dorp. Ongeveer 2 km ten noordoosten van het dorp bevinden zich de ruïnes van de antieke stad Syrna. Daarna gaat het richting Osmaniye waar de bewoners leven van de inkomsten uit olijven, bijen en honing. Onderweg kunnen we ook het Bijen- en Imkerij Museum bezoeken.

Dag 4Boottocht aan de Egeïsche kust

Een van de leukste uitstapjes aan de Egeïsche kust is een dagtocht per boot over het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Onderweg legt de boot aan bij mooie baaitjes en is er veel tijd om te zwemmen, snorkelen of om gewoon lekker te relaxen aan dek. De lunch wordt aan boord gebruikt.

Tegen de avond wordt u teruggebracht naar het busstation Marmaris of naar het vliegveld van Dalaman.

Wist u dat…
De Cariërs geen Grieken waren? Hun taal was mogelijk verwant aan die van de Errusken!

• Prijs pro persoon €445 voor een groep vanaf 4 personen.

We vermelden een vanaf prijs omdat de prijzen per perioden verschillen!

De prijzen zijn per persoon gebaseerd op een tweepersoonsbezetting per kamer. Toeslag voor een eenpersoonskamer op aanvraag!

Wilt u met familie, een groep vrienden of collega’s deze excursie met een Nederlandstalige gids maken? Dan kunt u hiervoor een offerte aanvragen met vermelding van de volgende gegevens: het aantal personen, de gewenste datum en uw contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey.

Kaart

Foto's
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!