Wine & Culture

EGEÏSCHE REGIO: WIJN & CULTUUR

Vanaf€355
8-daagse rondreis
Egeïsche Regio
Een onvergetelijke 8-daagse rondreis waarbij we zowel het tufsteenlandschap van Kula, dat ook wel het Cappadocië van de Egeïsche regio wordt genoemd, bezoeken als ook de mooiste antieke plaatsen van Turkije: Pergamon, Efeze, Sardis, Hierapolis en Aphrodisias.
0

NOORD-EGEÏSCHE KUST: WANDELEN, WIJN & CULTUUR

Vanaf€595
8-daagse excursiereis
Egeïsche Kust
U wandelt naar het antieke Efeze, naar Şirince en in Izmir, het vroegere Smyrna! U bezoekt wijngaarden waar u de beste Turkse wijnen kunt proeven, eet in restaurants waar lokale delicatessen worden geserveerd en u overnacht in bijzonder hotels!
0

WANDELEN & WIJNPROEVEN AAN DE EGEÏSCHE KUST

Vanaf€455
5-daagse wandelexcursie
Egeïsche Kust
U kent de Egeïsche kust misschien al van zon, zee en mooie stranden, maar wist u dat u hier ook perfect een weekje kunt wandelen? Een mild klimaat, wijngaarden, de Egeïsche keuken, cultuur en geschiedenis: u ontdekt het allemaal tijdens deze vakantie.
0

WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

Vanaf€295
5-daagse excursiereis
Turkse Ägäis
Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u kennis met de wijngaard van ‘het verbrande land’ in het Cappadocië van de Egeïsche regio. Daarnaast ziet u ook de mooiste antieke steden van Turkije: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias!
0

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Vanaf€335
4-daagse excursiereis
Pamukkale
In wijnregio’s van Pamukkale: Çal en Güney volgt ook een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias.
0

CULTUUR & GASTRONOMIE IN ISTANBUL

Vanaf€355
4-daagse stedentrip
Istanbul
Istanbul is met zijn bijzondere mengeling van oosterse en mediterrane cultuur, de verfijnde keuken en een scala aan Byzantijnse en Ottomaanse bezienswaardigheden, een fascinerende wereldstad.
0

FETHIYE “WINE & DINE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Fethiye is een levendige stad met een authentiek centrum aan de Lycische kust. Tijdens deze culturele en culinaire dagexcursie leert u naast Fethiye ook de prachtige omgeving kennen.
0

LAND OF LIGHTS

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

ISTANBUL “WINE & DINE”

Vanaf€95
Duur: 6.5 uur
Istanbul
Ontdek al wandelend de buurten, straten en monumenten van de bruisende wereldstad Istanbul. Onze ervaren Nederlandstalige gids neemt u mee naar enkele favoriete plekken van de lokale bevolking en de beste ‘Wine & Dine’ adressen van Istanbul.
0

LIKYA VINEYARDS “FEEST VAN DE ZON”

Vanaf€95
Duur: 7.5 uur
Elmali
Tijdens deze exclusieve dagexcursie met het thema wandelen, wijn en cultuur, bezoekt u de Lycische stad Pinara, één van de drie hoofdsteden van de Lycische federatie en het archeologische museum van Elmali. We sluiten de dag af bij de wijngaard & het wijnhuis van Likya.
0

KUŞADASI “WINE & DINE”

Vanaf€125
Duur: 7.5 uur
Kuşadası
Er is geen betere plaats om een mooie dagexcursie af te sluiten dan in een wijngaard met een ongelofelijk uitzicht over de regio, waar u een kijkje kunt nemen in de opslagkelders met eiken vaten en flessen wijn.
0

BODRUM “WINE & DINE”

Vanaf€105
Duur: 8.5 uur
Bodrum
De hoogtepunten van deze “Wine & Dine” excursie zijn de lunch in een restaurant waar specialiteiten uit de Egeïsche keuken worden geserveerd en als afsluiter zullen wij een bezoek brengen aan de wijngaard en het wijnhuis van Karnas.
0

DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Knidos
In Knidos stond het beroemdste werk uit de hele oudheid. Het beroemde Aphrodite-standbeeld van de grote Griekse beeldhouwer Praxiteles. Het eerste beeld in antieke van een naakte vrouw “het beeld van godin Aphrodite”.
0

IZMIR “WINE & DINE”

Vanaf€115
Duur: 8.5 uur
Izmir
Een mild klimaat, een veelzijdige keuken, cultuur en geschiedenis! Izmir heeft meer te bieden dan u misschien denkt. In het oude Smyrna hebben de Lydiërs, Grieken, Romeinen,Byzantijnen, kruisridders, Seltsjoeken, Genuezen, Mongolen en sinds 1425 de Osmanen geheerst.
0

MARMARIS “WINE & DINE”

Vanaf€85
Duur: 6.5 uur
Marmaris
Midden in het historisch centrum lopen we door de smalle en steile straatjes en via trappen omhoog naar het door Ioniërs gestichte en daarna door de Ottomanen verbouwde kasteel. Een ander Ottomaans gebouw in de stad is Hafza Sultan Karavanserai dat dateert uit 1545.
0

ANTALYA “WINE & DINE”

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Antalya
De grootste wijnproducent aan de Turkse Riviera is Likya en de meeste Likya wijnen hebben de namen van de verschillende Lycische steden gekregen, zoals Patara, Araxa, Podali, Myra, Arykanda waarmee de Lycische steden in het huidige Turkije weer tot leven komen.
0

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Vanaf€105
Duur: 8.5 uur
Egeïsche & Lycische kust, Istanbul
Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt […]
0