WANDELEXCURSIE EXPLORE ISTANBUL

0
Prijs
Vanaf€65
Prijs
Vanaf€65
Naam*
E-mail*
Uw aanvraag*
Zet op verlanglijstje

Voor het aanmaken van een verlanglijstje is een account vereist

2581

Waarom Destination Turkey?

 • Bijzondere excursies
 • De meest complete website
 • Beste prijs en kwaliteitverhouding
 • Je kunt de meeste excursies tot 24 uur voordat ze beginnen gratis annulerenBooking.com

Duur: 6.5 uur
Jan - Dec
Istanbul (IST)
Istanbul
Min leeftijd : 16+
Max aantal deelnemers: 12
Details

EXPLORE ISTANBUL

Op het treinstation Sirkeci, het laatste halte van de wereldberoemde Oriënt Express, luister je naar Istanbuls rijke geschiedenis en ook een beetje geschiedenis van Turkije. Over de Galatabrug lopen wij naar de overzijde aan de oever van Karaköy (de oude wijk van de zeelieden), het Fransız Geçidi (Franse Passage) weerspiegelt, de sterke aanwezigheid van Europese handelaren gedurende het Ottomaanse tijdperk aan Istanbuls havenkwartier: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.

Vertrek en terugkeer

U wordt bij de receptie van uw hotel gelegen in de oude stad en Beyoğlu (Galata, Pera of Taksim) opgehaald en weer teruggebracht.

Mobil Ticket

Geprinte of mobiele voucher worden geaccepteerd

Inbegrepen

 • Entreegelden
 • Engels- of Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Drankjes tijdens de Lunch en bij koffie pauze
 • Fooien (optioneel)

Extra informatie

 • U ontvangt op het moment van boeken een bevestiging, tenzij u 7 dagen vóór de dag van de reis boekt. In dit geval ontvangt u (afhankelijk van beschikbaarheid) zo snel mogelijk een bevestiging.
 • Annuleer minimaal 24 uur vóór de startdatum van de activiteit voor een volledige restitutie.
 • Groepreis! Aantal personen: Min. 6, Max. 12
Programma

WANDELEXCURSIE EXPLORE ISTANBUL

Op het treinstation Sirkeci, het laatste halte van de wereldberoemde Oriënt Express, luister je naar Istanbuls rijke geschiedenis en ook een beetje geschiedenis van Turkije. Over de Galatabrug lopen wij naar de overzijde aan de oever van Karaköy (de oude wijk van de zeelieden), het Fransız Geçidi (Franse Passage) weerspiegelt, de sterke aanwezigheid van Europese handelaren gedurende het Ottomaanse tijdperk aan Istanbuls havenkwartier.

Via de Kamodo Trappen (Art Nouvea stijl), klimmen wij naar Galata Toren. De Kamodo familie van Sefardische afkomst had zich na de Inquisitie vanuit het Iberisch schiereiland in het Ottomaanse rijk gevestigd. In Istanbul heeft de Ottomaanse, joodse bankier familie veel aan liefdadigheid gedaan onder anderen “de Trappen van Kamodo”.

De eerste Galata Toren werd gebouwd in 528 ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Deze werd tijdens de Kruistochten verwoest, maar in 1348 bouwden de Genuezen een nieuwe, die later het hart van de wijk Galata werd. Tegenwoordig is het mede door het uitzicht over de hele stad een toeristische trekpleister.

De koffie pauze nemen wij in Lebon Patisserie, deze werd geopend door Eduard Lebon, de chef-kok van de Franse ambassade, in de 19e eeuw. De taarten waren zo beroemd, dat de gasten die naar Istanbul kwamen met de Orient-Expres-Trein, eerst naar Lebon kwamen en een taart aten. Bij de monding van de Lebon-gangers was, “Chez Lebon, de tout est bon” ooit een spreuk.

Natuurlijk gaan wij ook Turks fruit of baklava proeven. Tegenover de Galatabrug verkocht in 1864 Hafiz Mustafa al stroperige baklava, lokum en chocolade. In zijn winkeltje in Istiklal Caddesi (een van de meest bekendste straat van in Istanbul) is er weinig veranderd. Torenhoge stapels zoetigheden en potten met lekkernijen brengen zowel Turken als toeristen in de verleiding.

Istanbul Modern is het eerste museum in privébezit voor moderne kunst in Turkije. Het museum is geopend in 2004, gelegen aan de oevers van de Bosporus en heeft een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Onderscheidend is de sterke aandacht voor jonge Turkse kunstenaars, wat resulteert in verrassende werken, die je in het westen nauwelijks tegenkomt.

In het Pera Museum kunt u naast de Oriëntaalse kunst en kunstvoorwerpen ook het schilderij van de beroemde Ottomaanse schilder en oprichter van het archeologisch museum van Istanbuls, Osman Hamdi Bey ‘de schildpadleraar’ bekijken. We sluiten de dag in de nostalgische buurt Pera af, waar u heerlijk relaxed van een glas wijn of een kopje Turkse koffie kunt genieten.

• ’s Middags lunchen we in een specialiteitenrestaurant in Beyoğlu. (traditionele Turkse- en Ottomaanse keuken). U zult verrast zijn over de veelzijdigheid van de Turkse keuken. U kunt hier tevens traditionele Ottomaanse gerechten uitproberen.

Prijs € 65,- voor een groep vanaf 6 tot 12 personen.

Voor 2 tot 5 personen kunt u ons altijd een aanvraag sturen. Geef bij een aanvraag wel de benodigde gegeven door, zoals de aantal personen, gewenste datum, tijd en je contactgegevens.

Dit programma is samengesteld door Yavuz Ataç
© Destination Turkey

Map

Photos
1 bezoekers bekijken deze excursie nu!