Dagtrips en excursies in Turunç

Selimiye

AFGELEGEN PARADIJSJE IN DE EGEÏSCHE ZEE

Vanaf€335
8-daagse wandelvakantie
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u het schilderachtige vissersdorpje Selimiye dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Het is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee.
0

CARIËN: KRUISPUNT VAN DE EGEÏSCHE- EN MIDDELLANDSE ZEE

Vanaf€395
8-daagse wandelvakantie
Selimiye bij Marmaris
De “Carian Trail” is de meest recent uitgezette langeafstandswandelroute in Turkije en is vernoemd naar de oude Carische beschaving die het gebied bewoonde.
0

ANTIEKE STEDEN & CULINAIRE GEWOONTES

Vanaf€255
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio & Lycische kust
De bewaard gebleven fragmenten van Hedypatheia gaan vooral over vissoorten en zeevruchten. In humoristische stijl vertelt hij onder andere over de kunst van smaakvol marineren maar hij geeft ook kritisch commentaar.
0

WIJNGAARD ‘HET VERBRANDE LAND’ & ANTIEKE STEDEN

Vanaf€295
5-daagse excursiereis
Turkse Ägäis
Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u kennis met de wijngaard van ‘het verbrande land’ in het Cappadocië van de Egeïsche regio. Daarnaast ziet u ook de mooiste antieke steden van Turkije: Sardis, Hierapolis en Aphrodisias!
0

PARELS VAN DE TURKSE WESTKUST

Vanaf€285
5-daagse excursiereis
Egeïsche Regio
Tijdens deze 5-daagse excursiereis ziet u de de belangrijkste bezienswaardigheden van de Turkse westkust: Efeze, Heraklia, Aphrodisias, Didyma, Milete en Priëne!
0

SELIMIYE: HET ANTIEKE HYDAS

Vanaf€295
4-daagse wandelexcursie
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze 4-daagse reis bezoekt u het schilderachtige vissersdorpje Selimiye dat op ca. 40 km ten westen van Marmaris gelegen is. Het is ook een gezellig en gemoedelijk vakantieplaatsje met terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de kristalheldere zee.
0

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Vanaf€335
4-daagse excursiereis
Pamukkale
In wijnregio’s van Pamukkale: Çal en Güney volgt ook een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias.
0

ANTIEKE RUÏNES, TURGUT EN SELIMIYE

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze wandelexcursie zien we de overblijfselen van het oude Hygassos en brengen een bezoek aan een relatief kleine, maar mooie waterval van Turgut. 
0

PAMUKKALE & HIERAPOLIS

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Pamukkale & Hierapolis
Dagexcursie naar Pamukkale en Hierapolis. In de buurt van de stad Denizli bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale.
0

GASTRONOMIE VAN DE OUDHEID

Vanaf€105
Duur: 8.5 uur
Egeïsche & Lycische kust, Istanbul
Hou je van koken en wilt u meer weten over de culinaire gewoontes uit de oudheid? De gastronomische dichter Archestratus van Gela, een tijdgenoot van Aristoteles, vertelt in zijn werk Hedypatheia, geschreven in de 4e eeuw voor Christus, waar de lekkerste Mediterrane gerechten te vinden zijn en hoe je die op een eenvoudige manier kunt […]
0

FETHIYE “WINE & DINE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Fethiye is een levendige stad met een authentiek centrum aan de Lycische kust. Tijdens deze culturele en culinaire dagexcursie leert u naast Fethiye ook de prachtige omgeving kennen.
0

DE NAAKTE GODIN “WINE & CULTURE”

Vanaf€135
Duur: 7.5 uur
Knidos
In Knidos stond het beroemdste werk uit de hele oudheid. Het beroemde Aphrodite-standbeeld van de grote Griekse beeldhouwer Praxiteles. Het eerste beeld in antieke van een naakte vrouw “het beeld van godin Aphrodite”.
0

DAGJE GRIEKENLAND: HET EILAND RHODOS (VANUIT MARMARIS)

Vanaf€55
Duur: 8.5 uur
Marmaris - Rhodos
Vanuit Marmaris kunt u in een half uurtje overvaren naar het Griekse eiland Rhodos, een van de meest oostelijke eilanden van Griekenland.
0

BOOTTOCHT LANGS DE ZUID-EGEÏSCHE KUST

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Marmaris
Een dagje heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in de idyllische baaien van de Lycische kust. U wordt ‘s morgens bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.
0

LAND OF LIGHTS

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Fethiye
Tussen de ruïnes van Karmylassos brengen we uiteraard ook een bezoek aan een wijnhuis, waar u heerlijke wijnen kunt proeven: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

MYRA: DE STAD VAN SINT NICOLAAS

Vanaf€85
Duur: 8 uur
Myra
Myra: De stad van Sint Nicolaas. Sinterklaas en de Kerstman één en dezelfde persoon zouden zijn en daarom het beeld van St. Nicolaas in Myra eruit zet als de kerstman?
0

TLOS & SAKLIKENT – HET GRAF VAN BELLEROPHON

Vanaf€75
Duur: 7 uur
Tlos & Saklıkent bij Fethiye
Tussen de ruïnes laat onze gids het zogenaamde graf van Bellerophon zien, waarop de mythische held is afgebeeld, gezeten op zijn gevleugelde paard Pegasus.
0

PINARA “DE VERSCHOLEN STAD”

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Pinara bij Fethiye
Tijdens deze culturele dagexcursie bezoekt u de archeologische overblijfselen van het oude Pinara dat prachtig gelegen is in een bergachtige omgeving.
0

MARMARIS “WINE & DINE”

Vanaf€85
Duur: 6.5 uur
Marmaris
Midden in het historisch centrum lopen we door de smalle en steile straatjes en via trappen omhoog naar het door Ioniërs gestichte en daarna door de Ottomanen verbouwde kasteel. Een ander Ottomaans gebouw in de stad is Hafza Sultan Karavanserai dat dateert uit 1545.
0

APHRODITE: DE GODIN VAN DE LIEFDE

Vanaf€125
Duur: 8.5 uur
Aphrodisias
De stad is vernoemd naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Ook ten tijden van het Romeinse Rijk was Aphrodisias belangrijk en de beeldhouwers uit Aphrodisias waren bekend in de hele de Romeinse wereld.
0

DAGEXCURSIE NAAR DATÇA EN KNIDOS

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Datça
Datca, gelegen op de punt van het schiereiland. Onderweg bezoeken we een Olijvenboerderij, gelegen op 350.000 m2 terrein waar producten van olijven van hoge kwaliteit worden geproduceerd. Hier krijgen we een rondleiding waarbij alle processen getoond en uitgelegd worden.
0

DALYAN: HET OUDE CAUNOS

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Dalyan
Vanuit Dalyan zijn de antieke rotsgraven van Kaunos te zien en van de stad zijn overblijfselen uit verschillende tijdvakken en verschillende culturen bewaard gebleven. Enkele hoogtepunten zijn het amfitheater, de Akropolis, het Romeinse badhuis en de Byzantijnse basiliek.
0

CARIËN TRAIL: KUMLUBÜK, AMOS EN TURUNÇ

Vanaf€95
Duur: 7.5 uur
Marmaris
Deze wandelexcursie is een unieke combinatie van natuur en geschiedenis. De necropolis (begraafplaats) ligt op de helling naast de baai. Het vervolg van de wandeling brengt ons naar het strand van Amos.
0

KOOKWORKSHOP: ETEN OP HET STRAND BIJ SELIMIYE

Vanaf€95
Duur: 7.5 uur
Selimiye bij Marmaris
Tijdens deze kookworkshop direct aan het strand in Selimiye maakt u kennis met de culinaire geheimen van de Turkse keuken. Naast een kookworkshop met Turkse koks hebt u de gelegenheid om af te koelen in het heldere water van de Egeïsche zee.
0