Dagtrips en excursies in Side

HOOGTEPUNTEN VAN DE TURKSE RIVIÈRA

Vanaf€515
8-daagse excursiereis
Turkse Rivièra
Tijdens deze 8-daagse excursie reis maakt u kennis met de mooiste bezienswaardigheden van de Turkse Rivièra en de stad Antalya, de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije.
0

CLEOPATRA: VERLEIDER VAN ROMEINEN

Vanaf€225
5-daagse excursiereis
Alanya
Voor de cultuurliefhebber heeft Alanya veel te bieden. We bezoeken de bezienswaardigheden uit de tijd van de Seltsjoeken. Het fort dat boven Alanya uitsteekt heeft muren die 6500 meter lang zijn, 140 torens en de resten van een Byzantijnse kerk.
0

HET OUDE PAMPHYLIË: ANTALYA & OMGEVING

Vanaf€295
5-daagse excursiereis
Turkse Rivièra
Tijdens deze 5-daagse excursiereis maakt u kennis met de mooiste bezienswaardigheden in de stad Antalya en bezoekt u ook de belangrijkste antieke steden in de omgeving: Perge, Aspendos, Side en niet te vergeten het hoog in de bergen gelegen en relatief onbekende Termessos.
0

CULTUURSCHATTEN VAN TURKIJE

Vanaf€375
5-daagse excursiereis
Turkse Rivièra
Tijdens deze 5-daagse excursiereis bezoekt u de mooiste antieke steden gelegen ten noorden van Antalya: Sagalassos, Hierapolis, Aphrodisias en niet te vergeten het hoog in de bergen gelegen en relatief onbekende antieke stad Kibyra.
0

DE WIJNREGIO’S VAN PAMUKKALE

Vanaf€335
4-daagse wijnreis
Pamukkale
In wijnregio’s van Pamukkale: Çal en Güney volgt ook een proeverij, waarbij u meer leert over de geuren, kleuren en smaken. Daarnaast ziet u de beroemde kalkterrassen van Pamukkale en de antieke steden Hierapolis en Aphrodisias.
0

KAŞ & OMGEVING

Vanaf€225
3-daagse excursiereis
Kaş
Onderweg naar Kaş bezoeken we Xanthos, Letoon en Patara. Xanthos was ooit de hoofdstad van het Lycische Rijk waar tot twee keer toe de inwoners zichzelf opgeofferd hebben om niet in handen van de vijand te vallen.
0

TERMESSOS

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Termessos
Hoog in de bergen op circa 30 km ten noorden van Antalya, in het Nationale Park Güllük Dağı, liggen de ruïnes van de antieke stad Termessos. De inwoners van Termessos stonden bekend als echte krijgers. 
0

BOOTTOCHT LANGS DE TURKSE RIVIÈRA

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Turkse Rivièra
Een dagje heerlijk luieren en genieten van het mooie kustlandschap en het kristalheldere water in idyllische baaien. U wordt bij de receptie van uw hotel of op het vliegveld/busstation opgehaald en tegen de avond weer teruggebracht.
0

WANDELEN IN ALANYA

Vanaf€65
7.5 uur
Alanya
Behalve het fort van Alanya, dat boven op de stad uitsteekt bezoeken we de achthoekige Rode Toren, de Damlataş-grot en het Cleopatra-strand, dat keizer Marcus Antonius, ter gelegenheid van hun huwelijk aan Cleopatra schonk.
0

DE SCHAT VAN DE EEUW

Vanaf€65
Duur: 7.5 uur
Elmalı
Tijdens deze exclusieve dagexcursie met het thema wandelen, wijn en cultuur bezoekt u de antieke stad Termessos, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. We sluiten de dag af bij de wijngaard & wijnhuis van Likya.
0

KIBYRA: STAD VAN DE GLADIATOREN

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Kibyra bij Gölhisar
Het oude Kibyra, ook wel bekend als de "stad van de gladiatoren", ligt in het zuidwesten van Turkije, 100 km ten noordoosten van Fethiye en 130 km ten noordwesten van Antalya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

MYRA: DE STAD VAN SINT NICOLAAS

Vanaf€85
Duur: 8 uur
Myra
Myra: De stad van Sint Nicolaas. Sinterklaas en de Kerstman één en dezelfde persoon zouden zijn en daarom het beeld van St. Nicolaas in Myra eruit zet als de kerstman?
0

ARYKANDA: HET DELPHI VAN TURKIJE

Vanaf€85
Duur: 8 uur
Arykanda
Tijdens deze bijzondere excursie met het thema wijn en cultuur bezoekt u Arykanda, een van de oudste en meest complete Lycische steden, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum. De dag sluiten wij af bij de wijngaard & wijnhuis van Likya: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

TLOS & SAKLIKENT – HET GRAF VAN BELLEROPHON

Vanaf€75
Duur: 7 uur
Tlos & Saklıkent bij Fethiye
Tussen de ruïnes laat onze gids het zogenaamde graf van Bellerophon zien, waarop de mythische held is afgebeeld, gezeten op zijn gevleugelde paard Pegasus.
0

DAGEXCURSIE NAAR ARYKANDA EN ELMALI

Vanaf€65
Duur: 7 uur
Arykanda & Elmalı
Tijdens deze culturele dagexcursie bezoekt u Arykanda, een van de oudste en meest complete Lycische steden, het oude stadscentrum van Elmalı en het archeologische museum: exclusief door Yavuz Ataç samengesteld.
0

ANTALYA “WINE & DINE”

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Antalya
De grootste wijnproducent aan de Turkse Riviera is Likya en de meeste Likya wijnen hebben de namen van de verschillende Lycische steden gekregen, zoals Patara, Araxa, Podali, Myra, Arykanda waarmee de Lycische steden in het huidige Turkije weer tot leven komen.
0

OLYMPOS & CHIMAERA

Vanaf€85
Duur: 7.5 uur
Olympos - Antalya
De Chimaera berg is bekend om zijn eeuwig brandende vuur dat uit de rotsen omhoog springt. Rond dit natuurverschijnsel ontstond in de oudheid de mythe dat onder de aarde een vuurspuwend monster opgesloten zat.
0

PAMUKKALE & HIERAPOLIS

Vanaf€75
Duur: 8.5 uur
Pamukkale & Hierapolis
Dagexcursie naar Pamukkale en Hierapolis. In de buurt van de stad Denizli bevindt zich de antieke stad Hierapolis. Hier liggen ook de beroemde kalkterrassen van Pamukkale.
0

XANTHOS, LETOON EN PATARA

Vanaf€75
Duur: 8 uur
Lycische Kust
Xanthos was ooit de hoofdstad van het Lycische Rijk waar tot twee keer toe de inwoners zichzelf opgeofferd hebben opgeofferd om niet in handen van de vijand te vallen.
0

PERGE, ASPENDOS & SIDE

Vanaf€75
Duur: 7.5 uur
Turkse Rivièra
Tijdens deze dagexcursie bezoekt u de antieke steden Perge, Aspendos en Side, een van de belangrijkste steden van het antieke Pamphylië. De meeste overblijfselen in Perge stammen uit de Romeinse periode: het theater, het stadion, de thermen en de prachtige straat met zuilen. Hierna rijden we naar Aspendos.
0

SAGALASSOS – PRACHT EN PRAAL UIT DE ROMEINSE TIJD

Vanaf€85
Duur: 8.5 uur
Sagalassos
Sagalassos is een van de best bewaarde steden van de oudheid, gelegen 110 km ten noorde van Antalya, bij het dorp Ağlasun, in de provincie Burdur.
0

DE HADRIANUSPOORT & HET MUSEUM VAN ANTALYA

Vanaf€65
Duur: 6.5 uur
Antalya
Een stadswandeling door de bruisende oude stadsdeel van Antalya. We slenteren door de gezellige straatjes van het stadsdeel Kaleiçi met restaurantjes en winkeltjes en zien de jachthaven en de stadsmuren.
0